woensdag 30 maart 2016

Bezoekje aan Poetsie Patterns & Picturials



Sinds enige tijd is er in het zelf maak lingerieland weer een webshop erbij namelijk Poetsie.nl.
Diana van Nuland had al enige tijd deze webshop maar werkte er nog naast. Op haar werk bleek ze eind vorig jaar boventallig te zijn en kwam er een einde aan haar baan en kreeg ze de kans om zich full time op de webshop en maatwerk voor lingerie te richten.
Voorbeeld van slangenprint lycra
Ik had laatst een mooi zwarte lycra met slangenprint besteld bij Poetsie besteld, maar wilde er nog wat bij hebben. Al babbelend op de whats app nodigde Diana mij bij haar thuis uit omdat nog niet alles online staat en ik ook op zoek was naar een eyelash kantje.
En zo stond ik op een woensdag bij haar voor de deur. Zag meteen welk het huis het was met op de 1e verdieping twee lingeriepoppen voor het raam! Zo leuk, ben ze alleen vergeten op de foto te zetten.

Eerst gezellig bijgekletst met een kopje thee en de poezen, net als ik is Diana een echte poezen liefhebber. De naam Poetsie van de webshop is ook een nagedachtenis aan een inmiddels overleden kat.

In een kamer op de eerste verdieping heeft Diana nu haar domein, maar het is de bedoeling dat ze naar de zolder verhuisd, daar is meer ruimte. De kamer staat vol met dozen met materialen en schappen in de kasten met lycra en kant. Vol maar overzichtelijk. Ook nog een plek voor de naaimachine en locker waar Diana in opdracht lingerie op maat voor anderen maakt.

 Diana probeert in haar webshop materialen aan te bieden die net iets anders dan anders zijn om zich te onderscheiden van de andere lingerie webshops. In deze materialen komt ook haar eigen stijl mooi naar voren. Ik ben altijd fan van de creaties die zij maakt!

Toen vriendinnen hoorde dat ik naar Diana ging kreeg ik gelijk een lijstje mee met materialen die ik voor hen mocht aanschaffen. Zo heeft zij een soort dubbeldoek lycra in haar assortiment, op dit moment alleen een knalrode, er is ook nog zwart. Dit materiaal kende ik nog niet maar is erg geschikt voor de grote maten cups. Geeft veel ondersteuning en toch iets rek. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen daarmee.
Verder heeft Diana prachtig kant liggen, die ook nog niet in de webshop staan en daar was ik naar op zoek. Een prachtige brede eyelash kant ging met me mee naar huis samen met een ecru voering die ik als onderjurkje wil gaan gebruiken.
Erg apart zijn de vierkante en rechthoekige schouderband oogjes en schuifjes die Diana in haar assortiment heeft! Wel zorgen dat de schouderband net zo breed of ietsje breder is dan het oogje anders kan het gaan kantelen.Verder nam ik een doosje scherpe spelden mee deze gebruik ik speciaal voor lingerie.
En erg lief van Diana kreeg ik een stuk mooie dunne padding mee om uit te proberen en ook daar ben ik erg benieuwd naar en hoop deze snel uit te proberen.
Rollen met padding
Het is een heel werk om alles in de webshop te zetten.
Ik wens Diana veel succes met haar webshop en eigen onderneming Poetsie Patterns & Picturials!!
Denk dat ik er wel vaker zal bestellen ;-)

Creaties van Diana

donderdag 24 maart 2016

Arieljurk uit de La Maison Victor

In mijn uitdaging om een aantal jurken c.q. projecten uit het zelfmaakmodeblad La Maison Victor te maken was dit keer de beurt aan de Ariel jurk. Deze staat in de editie sept/okt 2015.
Mijn eigen maten vergeleken met de genoemde maten uit de LMV en het patroon op het patroonblad, het wordt een beetje schipperen tussen twee maten.
En met behulp van de los geknipte puinzak van de action het patroon overgetrokken, dat gaat een stuk gemakkelijker dan met papier!

Een blauwgrijze Suedine had ik nog als laatste stofje liggen welke ik vorig jaar op de stoffenspektakel in Den Bosch kocht. Enthousiast begon ik de stofdelen aan elkaar te stikken met een microtex naald, dat had ik immers in januari ervaren met mijn nepleren broek. Helaas sloeg de machien steeds steken over! help! Op zoek naar de juiste naald, uiteindelijk uitgekomen op een 90/14 ELx705. Tja, het werkte en das het belangrijkste. Daarmee stikte ik de jurk in elkaar, tijdens de tussenpas op de naailes een kleine aanpassing bij de hals en schouders en verder zit de jurk perfect!


Tijdens het dragen van de jurk deze week ervoer ik veel statische elektriciteit! Grrrrrrr de jurk knetterde en plakte tegen mijn onderjurk en panty. Een oproepje op Facebook  leerde mij dat ik de jurk moest wassen en vooral wasverzachter gebruiken, dat zou het minder statisch maken. Vandaag in de wasmachine gehad en het lijkt inderdaad minder te zijn.

Een fijne jurk om te dragen

maandag 21 maart 2016

Van driehoeksverhouding naar een ander soort opvouwbaar tasje

In augustus van afgelopen jaar maakte ik een opvouwbaar tasje uit het boek Zo Geknipt!2.
Niet helemaal volgens de beschrijving, ik maakte er mijn eigen variant van.
Klik hier voor dat verhaal.

Afgelopen week weer eens een nieuw exemplaar. De uiteindelijke uitvoering werd echter iets anders...
Ik vergat namelijk het driehoekje mee te stikken in de hoek, dus weg driehoeksverhouding.
Omdat ik toch al hengsels maakte ipv de handgreep uit het boek, greep ik terug naar een nog ouder opvouwbaar tasje variant, namelijk die van het kringloopproject van Sanne cq Eloleo Toch de voorloper cq basis van Zo Geknipt! nietwaar?

Dus een beetje van dit en een beetje van dat..... Zo Geknipt dus ;-)




zondag 20 maart 2016

Blaadjessjaal uit het boek Kant Haken

Er is weer een haakproject af. Dit keer eens een ander model sjaal. Een lange smalle sjaal in filethaken. Een patroon uit het boek "Kant Haken" a la Sacha
Een haakpatroon waarbij je wel je aandacht erbij moet hebben, steeds goed tellen en kijken waar je bent. Het is een herhaling van steeds 5 toeren, dus dat is goed te doen.

Ditmaal wol gekocht van Annell Rapido fine in een lavendelkleur. Fijne wol om mee te haken.



 De sjaal heeft inmiddels een plekje gevonden bij mijn moeder! Veel plezier ermee!

Patroon: Blaadjes sjaal uit Kant Haken
Wol: Annell Rapido fine
Haaknaald: 4 mm


zaterdag 12 maart 2016

Een cape voor "Prins Carnaval"

Op een verjaardag van een neefje komt ons oudste neefje naar me toe met een vraag of ik voor zijn verjaardag een Prinsencape wilde maken..... 
Prinsencape? Dacht ik... Bedoelde hij nu een Prins, zo eentje van Prins op het witte paard... Of Prins Carnaval? Want we zaten net in de carnavalstijd... En dat bleek inderdaad zo te zijn! Een echte prins Carnavalcape, met zacht!
Met zacht? Mijn hersenen maakten in korte tijd even overuren en ik vroeg toen aan mijn neefje of hij een cape met bont wilde..... Nee antwoorde hij volmondig; "met zacht"!
Gelukkig is daar tegenwoordig google en snel een prinsencape opgezocht.... " met zacht" bleek toch met bont te zijn. Geweldig!
Heel vereerd met zijn vraag kon ik natuurlijk niet anders dan een echte prinsencape te maken. 
Gelukkig was daar nog de carnavals optocht in ons dorp, waar ik de prinsen met hele andere ogen bekeek en op de foto zette.
In eerste instantie keek ik op het internet rond voor een patroon, maar kon niks naar mijn zin vinden. Dus op de naailes een patroon getekend voor een echte prinsencape met kraag!
En de cape vervolgens in elkaar gezet, met een bontrand en een zilverkleurig band.



Vandaag was het de grote dag en wat was ons neefje blij met zijn cape! Zijn grote wens in vervulling, het hele jaar Prins zijn!

 




dinsdag 8 maart 2016

Blue Dots


Het wordt hoog tijd dat ik mijn lingerielade ga uitmesten. Zoveel wat ik niet meer draag en wat oud en versleten is. En nu komen er ook weer wat nieuwe setjes aan. Gelukkig want dat werd wel tijd.
Van een microfiber die ik ooit op Etsy kocht en daar een kantje bij gezocht tijdens een bezoekje aan de Lingerie zelf maak Walhalla Kantje Boord" maakte ik een driedelige bh a la Prima Donna.
Een tijd geleden heb ik aan de hand van opnieuw gemeten maten een nieuw basispatroon getekend. Het gevolg is dat alle variatie modellen dan ook weer opnieuw getekend moeten worden. In januari op de open lingerieles bij Henriette daarom weer een paar nieuwe modellen getekend. Dit keer bij het drie delig patroon het zij-pand groter gemaakt dan mijn vorige modellen en daar ben ik tevreden over.

Gelukkig past de bh prima, dus kan weer aan de slag met nieuwe setjes! 


dinsdag 1 maart 2016

Boxershort


Van het restant tricot die ik overhield van raglanshirt heb ik weer eens een boxershort voor vriendlief gemaakt. Dat was toch al even geleden. Het patroon komt van Bella Hendriks en is een basispatroon. Ik heb er niet veel aan veranderd omdat ik nu toch eerst de pasvorm wil checken, dan volgen er misschien weer meer....
Met de Covermachine heb ik siernaden doorgestikt. Ik heb nu weer de goede naalden (Schmetz ELx705) erin gestoken en het standaard (niet doorzichtige) voetje gebruikt en hij deed het perfect.
Ook op de deelnaden geen steken overgeslagen.
Patroon:  0106H Bella Hendriks
Stof;  Tricot van Sisters stoffen
Elastiek: Kantje Boord
Garen:  Gutherman