Berichten

Berichten uit mei, 2009 weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee.....

Afbeelding
Ja ja,... Het is gelukt! Mijn Hou van Holland Jurkje (of Delfts blauwjurkje) en mijn badpak zijn af. Dus die kunnen zo mijn koffer in, mee naar Turkije! Net als de 2 jurkjes van mijn vorige Blogberichtje. Op het holland jurkje heb ik uiteindelijk nog applicaties gemaakt omdat ik het witte gedeelte te wit vond. Was bang dat het delftsblauwe stofje te veel aanwezig zou zijn, maar dat viel achteraf 100% mee en had ik misschien nog wel meer delftsblauwe stof erin kunnen verwerken. Maar goed daar leer je weer van. Maar nu heb ik geleerd te werken met applicaties, dus dat is dan weer mooi meegenomen. Ik heb de applicatie met glanzend borduurgaren op de stofvastgenaaid.

En dan had ik ook nog mijn badpak af. Ik wil nog proberen voordat ik op vakantie ga een soort fotoreportage te maken met hoe ik het badpak heb gemaakt. En anders doe ik dat na mijn vakantie ;-) (soms wil ik te veel) Maar dit is het resultaat:
De kleur roze is in het echt feller als hier op de foto. Het elastiek aanzetten was …

Twee zomerjurkjes

Afbeelding
Afgelopen vrijdag mijn tweede zomerjurkje afgemaakt. Beide zijn van tricot gemaakt en van een patroon uit de knip welke ik aan mijn maten heb aangepast. Soms heb ik even geen zin om zelf iets te tekenen en dan is het fijn om de knip erbij te pakken en iets leuks uit te zoeken. Ik vind beide jurkjes geslaagd en ze gaan lekker mee op vakantie naar Turkije ;-) Verder ben ik op dit moment druk bezig met mijn Holland Jurk, deze pas ik vanavond af op de naailes. Mijn badpak vordert ook gestaag, ben nu het elastiek erin aan het naaien en dan is mijn badpak af. Hopelijk kunnen deze beide projecten ook mee op vakantie!

"Ik Hou van Holland" jurk

Afbeelding
Vorig jaar kwamen er katoenen stoffen op de markt met Hollandse print erop. Klompjes, molentjes, boer en boerin etc. In wit met blauw a la het delfts blauw. Vond het harstikke geinig, maar kon toen niets bedenken wat ik er van zou kunnen maken zonder dat het te werd. Dit jaar zag ik de stofjes weer en opnieuw deed het iets bij mij. Ik moest er iets van maken. Dus toch maar wat lapjes gekocht en witte tricot en witte katoen erbij gekocht, want iets maken van alleen maar die stof leek me niet mooi. Zie hier de foto's van de stofjes: Maar toen moest ik dus echt gaan bedenken wat ik er van wilde maken! In verband met moederdag gingen wij afgelopen zondag naar mijn ouders. En daar zag ik het!! Mijn moeder had een erg leuke tuniek aan en daarin zag ik het! Zo'n jurk wilde ik gaan maken van mijn Ik Hou van Holland stofjes! Een stuk papier erbij en de centimeter en de tuniek nagetekend voorzover mijn teken kunsten dat nalaten ;-). Zie hier een foto van deze tekening: Afgelopen maandagav…