vrijdag 31 juli 2009

Leren Portemonnaie

Tijdens onze vakantie in Frankrijk in July hebben we op een camping gestaan waar er een workshop Leer werd gegeven. 5 keer in de week kon je 2 uur lang met leer aan de slag. Diegene die nog nooit iets met leer hadden gedaan of maar kort tijd hadden mochten aan de slag met iets kleins als een portemonnai. Maar er waren ook kampeerders die een aantal weken op de camping verbleven en die waren aan de slag met handtassen, tassen voor de Jeu de Boules etc. Er werden hele mooie dingen gemaakt. Ook het aanwezige materiaal vond ik erg mooi, niet standaard maar ook hippe stukke leer. En er was veel keus. Ik vond het toch wel een hele leuke activiteit en heb daarom 3 keer meegedaan aan de workshop. In die tijd heb ik 2 portemoneetjes gemaakt, een kleine en een iets grotere.
Patronen waren al aanwezig, je hoefde allen nog maar een mooi stuk leer uit te zoeken. Het leer werd in elkaar gelijmd en daarna werder er met een gaatjeskniptang om de halve cm gaatjes in de randen geknipt. Afsluitend met draad en naald de randen afgewerkt.
Al heel lang wil ik leren tassen voor mezelf maken. Ik heb zelf al leer in huis, maar het ontbreekt aan tijd maar ook aan kennis om hier mee aan de slag te gaan. Door deze workshop heb ik het een en ander aan techniek geleerd dus wie weet is de stap om zelf een leren tas te maken weer wat dichter bij!
De lerares had zelf een hele mooie tas bij haar, ook een liefhebber van katten. Zie maar op onderstaande foto ;-)