dinsdag 11 mei 2010

Grote uitdaging

Afgelopen dagen bezig geweest met het naaien van de grote uitdaging. Dit is een grote maten BH voor iemand die al minstens 15 jaar geen passende BH kan vinden. Aan mij is gevraagd om voor haar een BH te maken. Een grote uitdaging dus.
Eerst heb ik haar zo goed als mogelijk opgemeten. Omdat ze geen passende BH had was dit extra moeilijk. Vervolgens het patroon getekend. Met de eerste tekening was ik niet tevreden, de cup werd te spits, dus vervolgens nogmaals de cups getekend met iets andere verhoudingen.
In de afgelopen 2 dagen de BH in elkaar gestikt. Het is een "pas"BH, vandaar uit ga ik weer verder met meten en tekenen voor een goede pasvorm. Qua materialen heb ik gekozen voor hele stevige lycra in combinatie met charmeuse. In het achterpand heb ik rugpand elastiek verwerkt en balein voor extra stevigheid.
Nu is het even afwachten wanneer de BH afgepast kan worden en hoe deze zit. En dat vind ik heel spannend!

vrijdag 7 mei 2010

Beach Dress

Afgelopen week een beach dress gemaakt. Van dezelfde print als van de Bikini en zwemboxershort. Dat gaat straks in Egypte mooi bij elkaar passen! ;-). Ik heb het patroon van de Fladdershirt gebruikt. En deze tot een jurkje getekend. De Fladdermouw heel kort gemaakt en over de hele lengte om de 10 cm ingeknipt en daar iets uit gelegd. Mouwsgaten iets uitgediept. Het is feitelijk een hemdjurk geworden. Maar door de deelnaden en de verwerking van de reep stof hierin is het een vlotte beachdress geworden. De onderkant en reep stof zijn afgewerkt met een rolzoom. De hals en mouwgaten zijn met reep lycra afgewerkt die ik eerst door een tapemaker hebt gehaald. Dit gaat me steeds beter af.
Verder hebben we Bevrijdingsdag besteed aan het uitbreiden van een speeltoestel van de katten. Vele mensen hebben schommels, zandbak en glijbanen in hun tuinen. Wij een speeltoestel annex klimpaal en uitkijkpost. Zowiezo omdat we het leuk vinden om te klussen en iets zelf te maken. Maar de katten zijn er ook blij mee!