Berichten

Berichten uit augustus, 2010 weergeven

Purple Lace

Afbeelding
Afgelopen tijd heb ik een productieve tijd achter de rug. Voor mijn moeder heb ik een paarse BH met modern kant gemaakt. Als perfectioniste ben ik niet snel tevreden, maar ik moet zeggen dat ik deze Purple Lace set prachtig vind. Hoop dit ook nog voor mezelf te kunnen maken, mits het kant nog te verkrijgen is bij Kantje Boord. 


De BH-cup bestaat uit drie delen. Dit patroon heb ik vorig jaar november al getekend en eerder gebruikt voor een rode 3-delige BH. De basis heb ik van zwarte padding gemaakt Daaroverheen zit de bovencup en zijpand van lycra met kant. En de ondercup is van lycra. Om de set kompleet te maken heb ik er 2 heupstrings bij gemaakt.
Verder heb ik nog tijd besteed aan het afmaken van een paarse ketting die daar al 2 maanden op lag te wachten en heb ik weer een nieuwe DNA ketting gemaakt. Dat blijft een topper deze ketting.
Twee maal Maatwerk

Afbeelding
De afgelopen periode besteed aan het maken van 2 basis BH's op maat. De eerste voor de dame met de grotere maat waar ik al eerder een pas-bh voor had gemaakt. Na de pas-sessie ben ik verder aan de slag gegaan met de nieuwe meetgegevens en een patroon getekend. De BH heb ik gemaakt van hele stevige stof n.l. Step-in materiaal welke ik op Marktplaats heb kunnen kopen.
De cups zijn gevoerd met charmeuse en voorzien van een inpandig zijpand van charmeuse, waardoor de borsten meer naar voren/midden worden geduwd.
Het geheel is heel stevig en dat was de wens van haar. Ik ben heel benieuwd hoe het step-in materiaal zich gedraagt.


Maatwerk nr 2
Gisteren heb ik een basis BH voor iemand met een kleinere cupmaat afgekregen. De BH is van padding gemaakt en overtrokken met een lycra. Hierbij heb ik "kipfiletjes" als vulling gebruikt. Dit had ik nog niet eerder gedaan en daardoor een gepuzzel hoe dit te bevestigen.
Doordat ik de padding stotend tegen elkaar aan heb genaaid en de vulling g…

Rustig

Afbeelding
Al een tijdje rustig op mijn Blog. Ben al wel druk bezig, maar nog niets af. En natuurlijk lekker 3 weken op vakantie geweest. Er zijn diverse projecten die hier liggen wachten tot ze aan de beurt zijn. De grote maten BH is bijna af. Mijn naaimachine had wat kuren en moest naar de reperateur. Dat is nu verholpen en kan ik nu weer verder. Daarna is de kleine maat BH aan de beurt en vervolgens hoop ik de Blue Dream opnieuw te maken. Kortom... ik hoef me niet te vervelen. Vandaag liep ik net als anders door de bossen hier in de buurt. Daar heb ik me vreselijk lopen ergeren aan de vele linten die daar in de bossen hingen en zelfs nog tussen de bomen gespannen waren. Blijkbaar was er een hardloop evenement geweest, aan de sporen te zien. Maar ik vind het schandalig dat men niet meteen de plastic linten weer weg hebben gehaald. Straks knabbelen de reeën aan zo'n stuk plastic. Het is bosvervuiling!