maandag 27 december 2010

Winterse Kersttaart en kerstkadootjes

Op donderdag 23 december heb ik een workshop "Taart decoreren" gedaan bij Serviesjes en Meer hier in het dorp. Voor de tweede kerstdag wilde ik een taart maken, daar de familie hier dat komt vieren. Vooraf had ik op internet al wat rondgekeken naar voorbeelden over taart decoreren, maar wist nog steeds niet wat ik wilde maken. Het sneeuwde toen ik er naar toe liep en daardoor kreeg ik het idee voor een Winterse Kersttaart. Een blauwe taart met witte sneeuwvlokken! Inmiddels vandaag de laatste resten opgegeten en hij smaakte heerlijk!
Dit jaar wat creatieve kerstkadootjes van mij onder de boom, maar liefst 3 handdoeken geborduurd. Voor ieder persoon een eigen thema.


zaterdag 25 december 2010

Pink Bra

Donderdag is de dame op bezoek geweest waarvoor ik een PinkBra heb gemaakt. Zeg maar de Stricktly Pink maar dan op haar maat gemaakt ;-)
De dame heeft de BH gepast. Ondanks dat ik het patroon wat had verkleind t.o.v. haar eerste BH Sweetie is deze nog wat te groot in de cup. Het lijkt wel of haar borsten na de borstreconstructie operatie toch nog wat zijn geslonken. Ik ga de BH dus nog iets vermaken, voor ze hem mee naar huis krijgt.

dinsdag 21 december 2010

Kerstkaarten en handdoek

De afgelopen tijd niet stilgezeten, hierbij even een korte up-date
Als verjaardagskado heb ik een mooie blauwe handdoek geborduurd.
En voor de feestdagen heb ik 2 kerstkaarten geborduurd. Dit is gemaakt middels zogenaamd Free Standing Lace techniek. Hierbij borduur je een speciaal borduurpatroon op een in water oplosbare vlies. Na het borduren spoel je het uit in water en dan blijft er een kanten borduursel over. Ben erg gecharmeerd van de sneeuwsterren.
Ook heb ik nog een kerstengel geborduurd, maar die envelop had ik al dicht geplakt voor ik er aan dacht om er een foto van te maken.
En dan het prachtige winterweer wat we de afgelopen tijd hebben. Prachtig om te zien, maar een drama met autorijden, fietsen etc. Heel Nederland in een grote file. Gisteren er toch maar van genoten middels een mooie winterwonderland wandeling....


maandag 6 december 2010

TV-Deken met poes

Op een verlanglijstje voor Sinterklaas stond een blauwe TV-deken. Sinterklaas had overal gezocht maar kon deze niet vinden. Toen heeft de lieve Sint mij gevraagd of ik die misschien kon maken.
Gelukkig stond in de Stitch@Home nr 31 een werkbeschrijving van zo'n fleecedeken met mouwen. Dus op de Markt blauwe fleece gekocht en vervolgens een TV deken gemaakt. Natuurlijk is het dan leuk om er een persoonlijke tint aan te geven. Dat heb ik gedaan door middel van een borduursel van een poes. Want de ontvanger van het kado is een kattenliefhebster en ze was erg blij met het sinterklaas kadootje!