woensdag 30 maart 2011

Tulipana Rosso compleet

Vandaag de 2 heupslips afgemaakt die bij de rode push up bh past. Ik had nog een klein stukje MD-band over en het leek me leuk om deze te verwerken in de slips. Ik kreeg afgelopen week de Second Skin binnen en daar stond een leuke afbeelding van een slip, met een opening bovenin. Dit inspireerde mij tot het maken van deze 2 slips. Zo past de slip bij de BH. Het is gemaakt op basis van mijn zelf getekende basispatroon, nu met nieuwe belijningen erin.

zondag 20 maart 2011

Duvessa

Na de rode push-up bh (Tulipanan Rosso) heb ik gelijk enkele verbeteringen in het patroon aangebracht en deze opnieuw getekend. Daarna in mijn voorraad gezocht naar een leuk stofje en andere rest materialen, die nog voldoende waren voor een bh. En al sneupend kwam ik een prachtig ausbrenner stofje tegen die ik een hele tijd geleden van Jos had gekregen. Perfect om deze push-up bh mee te maken.
De zwarte stof heeft een wit keltisch printje en heeft doorzichtige stukken (ausbrenner). Daar past een Keltische naam bij en zo ben ik uiteindelijk op Duvessa uitgekomen. Deze naam betekend "zwarte schoonheid".
Bij de rode bh had ik de schouderbanden naar buiten verplaatst, en dat gaf een te open decolleté. Nu heb ik de schouderband aanzetpunt niet verplaatst, maar wel schouderband opgetekend vanaf de decolleté rand. En ik mag concluderen dat dit me beter bevalt. Ook deze bh doet zijn liftend werk!
Bij de decollete rand heb ik geen naad aangeknipt en de stof er aan de binnenkant aangestikt en daarna omgeslagen naar de goede kant. En om de witte paddingcup heen gespannen. Omdat het niet rekbare padding is heb ik geen bandje o.i.d. meegestikt en dat is goed gegaan. Door de witte padding komt het doorzichtige patroon van de ausbrenner mooi tevoorschijn. Het is een prachtige BH geworden, weer heel anders als de voorgaande.

dinsdag 15 maart 2011

Tulipana Rosso

In 2008 heb ik een aantal push-ups bh's getekend en gemaakt. Maar was niet helemaal tevreden over de belijning. Een tweede variant was al beter, maar toen kwam het gestoei met mijn maten en is het blijven liggen.
De afgelopen 2 weken kwamen er op het lingeriezelfmaak-forum een paar mooie voorbeelden van push-up bh's met verticale belijning voorbij. Hierdoor werd ik geïnspireerd om mijn push-up patroon, aantekeningen en nieuwe maten erbij te pakken en er weer eens mee te gaan stoeien. Het resultaat is een rode push-up bh met een verticale belijning en een volgende bh uitgeknipt uit stof en padding.
Vandaag wilde ik jullie de rode push-up bh laten zien, de Tulipano Rosso, de rode tulp. Het model vind ik erg geslaagd, de verticale belijning is gelukt. Mijn borsten worden echt omhoog gepusht, de bh doet zijn werk! De schouderband had ik een centimeter naar buiten verplaatst, maar daardoor wordt het decolleté mij te open.
De lycra heb ik met de verkeerde kant op de padding gestikt, de naad naar achteren genaaid en vervolgens de lycra naar voren om de padding heen getrokken. Op de paddingzijde heb ik siliconen elastiek meegestikt, een klein beetje gerekt. Toch valt de decolleté rand op een borst iets naar buiten, elastiek net iets te weinig gerekt?
Maar bij de volgende wil ik het toch anders doen, vind het niet helemaal mooi. Daar ga ik mee puzzelen.
Omdat ik de decolleté toch te bloot vond heb ik een oplossing gevonden in MD-bandjes. Erg geslaagd voor mijn gevoel. Heb er weer een sexy en hippe bh bij. Nu nog een heupslip erbij maken.
Het push-up patroon heb ik nogmaals getekend maar dan met de schouderband iets meer naar het midden, en de decolleté met 0,5 cm iets rond getekend, hopelijk wordt de volgende bh iets minder 'bloot'.
A.s. donderdag ga ik bij een vriendin een dagje naaien, dan moet die bh een heel eind afkomen!

vrijdag 11 maart 2011

Fall of Roses

Laat de lente maar komen!
Mijn jurk voor de eerste mooie lentedagen heb ik in ieder geval al klaar!
Van het zelfgetekende patroon van de Panterdress heb ik het voorpand veranderd en er een watervalhals ingetekend. Dit was nog even een gepuzzel ivm de deelnaden. Uiteindelijk vind ik hem niet diep genoeg geworden. Dat is het enige minpuntje aan deze jurk. verder zit de jurk heerlijk!

donderdag 3 maart 2011

Viola het BH-topje compleet

Nog een setje compleet, dit keer ook met 2 heupslips in het zelfde patroon als de medusa slips. Het BH-topje draagt heerlijk en lekker warm. Er zullen dus zeker meer van dit soort topjes volgen.

woensdag 2 maart 2011

Medusa compleet

De twee heupslips zijn af en ik moet zeggen dat nu het setje compleet is, ik deze combinatie inmiddels toch wel erg geslaagd vind. Door de heupslips is het meer een geheel geworden, de verhoudingen kloppen nu. Manlief  zei dat het zo de winkel in kan ;-). Het is een erg geslaagde set, die lekker zit en mooi staat.

dinsdag 1 maart 2011

Liebster Blog Award gekregen

Dit weekend heb ik de Liebster Blog Award gekregen van mijn lieve creatieve vriendin Jos. Hartstikke lief, dank je wel! 
Erg leuk om zo'n compliment te krijgen! Deze Award is bedoeld om kleine Blogs met minder dan 300 volgers onder de aandacht te brengen en weer aan elkaar te linken door zelf ook weer 3 mensen te nomineren voor de Award. Op deze manier ontdekken we weer nieuwe blogs.
Aan mij de taak om weer 3 nieuwe Blogs onder de aandacht te brengen die nog niet zijn genomineerd. Ik wil de Award doorgeven aan:

Mieke
Mieke is nog niet zo heel lang met lingerie bezig, afgelopen jaar een lingerie cursus gedaan. Maar met die kennis maakt ze al hele leuke setjes, niet standaard en daar hou ik wel van. Ze is ook niet bang om dingen uit te proberen. Laatste tijd even gehinderd door haar duim maar hopelijk zien we weer snel leuke setjes voorbij komen!

Hannie
Maakt prothese BH's en aangepaste kleding voor de moeilijke maten, elke keer weer een uitdaging en die gaat ze niet uit de weg. Binnenkort komen we een keer samen om kennis uit te wisselen, want ik wil me graag verdiepen in Prothese en andere aangepaste BH's


And last but nog least mijn lingerie vriendin Peliroja

Saskia heeft momenteel een klein creatief dipje en ik hoop dat deze Award haar helpt om weer achter de naaimachine te kruipen om ons te verblijden met haar eigenzinnige creaties! Saskia heeft afgelopen jaar de opleiding bij Bella afgerond en nu is het tijd voor lingerie voor haarzelf.