Berichten

Berichten uit november, 2011 weergeven

Barouge, kostuum nr 5: Rood Lingeriejurkje

Afbeelding
Het vijfde kostuum is een Lingeriejurkje. Eerst hadden we een patroon van een lingeriejurkje uit de Patrones (een Spaans zelf-mode-maak blad), die ik uit Portugal had meegenomen, gebruikt. Maar toen het proefmodel werd gepast waren we niet tevreden. Het model paste niet bij haar figuur. In de week daarna zag ik een reclame filmpje van Bavaria en Hugh Hefner met in de eerste 3 sec een lingeriejurkje wat ik perfect bij haar vond passen.
Nadat ik haar maten had opgenomen ben ik een BH-patroon gaan tekenen met daar aan vast een gerend jurkje. De rood satijnen stof was al door Janneke (hoofd van de naaigroep) uitgezocht. Dit keer heb ik geen proefjurkje gemaakt, maar heb meteen het definitieve jurkje gemaakt, maar natuurlijk wel het BH gedeelte in de pas, die is zij tussendoor op ons naaiatelier komen doorpassen. De BH is net als de voorgaande BH's getekend op een hoge beugel en is ook net als de andere BH-cups gevoerd met padding zodat men ondanks de pikante kleding zich toch veilig …

Kostuum nr 4: Roze lingeriebodyjurkje met zwart kant

Afbeelding
Gisteravond was alweer de zesde voorstelling van de Udense Musical, Mysteries rond de Maashorst. De recensies zijn na afloop onveranderd goed. En zover wij het kunnen merken achter de coulissen was het publiek in de zaal erg weer enthousiast. Het is fantastisch om te zien hoe de castleden avond na avond weer alles geven op de planken. En dan te bedenken dat er veel spelers zijn die overdag gewoon moeten werken, stage lopen of mama zijn en dan 's avonds weer fris en fruitig op de planken staan. Dat is zwaar en ik heb daar veel bewondering voor! Gelukkig is het nu weekend en kunnen ze beetje bijtanken. We hebben nog 6 voorstellingen te gaan. Zaterdag 3 december is de laatste voorstelling.

Vandaag het vierde kostuum wat ik heb gemaakt, dit keer weer een Lingerie bodyjurkje. Als voorbeeld heb ik hetzelfde plaatje gebruikt als bij het tweede kostuum.

Ook hier is de basis weer de tekening van de BH waaraan ik een lijfje heb getekend. Ook zit er weer een slip onder het jurkje welke in d…

Kostuum nr 3; Rozentorselet en strokenrok voor de Udense Musical

Afbeelding
Kostuum nummer drie van de Barouge scène bestaat uit een torselet en een strokenrok. Het is geinspireerd op het volgende plaatje.
Met 4 dames zijn we deze zomer op pad geweest naar Amerzoden naar Bas Bastiaans om daar stoffen te kopen voor de musical. En daar lag een prachtige tule stof met rozen erop gemaakt, perfect voor dit kostuum. Bij Kantje Boord in Amsterdam heb ik bijpassende lycra en andere fournituren bij kunnen kopen. Vervolgens torselet en rok getekend en een toile gemaakt en gepast. Na enkele veranderingen de definitieve versie gemaakt. Torselet bestaat uit 3 lagen, de buitenstof dan de lycra en aan de binnenkant een niet rekbare chameuse. Heel werk om die 3 lagen netjes aan elkaar verwerkt te krijgen. Het achterpand is van Lycra.
Op de heupen zitten speciale heupdelen die ik na een tip van Henriëtte Strijbosch heb kunnen tekenen en maken. Deze is verstevigd met een hele stugge vlieseline, zodat het mooi naar buiten blijft staan. De haak en oog sluiting heb ik op het laa…

Barouge: Kostuum voor "Bo"

Afbeelding
Vandaag het tweede kostuum wat ik heb gemaakt. Deze is voor de personage Bo, schoonmaakster die in de avonduren bijklust als animeermeisje in de Hoerentent Barouge. Hieronder het plaatje wat als voorbeeld diende. Het is een lingeriejurkje met als basis een BH waar een strak lijfje aanvast zit.
Aan de hand van de opgemeten maten een patroon getekend en een toile gemaakt, deze aangepast en nog wat veranderingen in de belijning gemaakt. Wederom een toile gemaakt met de nieuwe belijning. In het zijpand zitten rimpels dus dit ook al in het proefmodel gedaan. Het proefmodel is van katoen, maar de uiteindelijke stof is van eenzijdige rekbare Lycra. Om de rimpels in de rekbare stof te houden heb ik in de naden naadband meegestikt.

Het lingeriejurkje vervolgens in de uiteindelijke stof gemaakt. Onder het jurkje zit ook nog een slip verwerkt, zodat ze veilig kan dansen zonder dat de jurk te hoog opkruipt en qua inkijk alleen maar de slip te zien is welke in dezelfde materiaal als de rode buite…

De Madam Dress voor de Barouge scène

Afbeelding
Het is eindelijk zover, afgelopen weekend is de Udense Musical van start gegaan. En gelukkig zijn de recensie's goed. Nu kan ik dan ook eindelijk onthullen welke kostuums er door mij zijn gemaakt.
Naast het meewerken aan diverse kostuums heb ik voor een scène in het bijzonder 5 kostuums getekend en genaaid. Daarnaast ook 3 kostuums alleen genaaid. De scène speelt zich af in een Hoerentent genaamd Barouge. De dames moesten gekleed worden in sexy jurkjes en dan is de link al snel gelegd met iemand die lingerie naait!
Voor de Madam van de Hoerentent Barouge had Janneke Ludwig (die de leiding over de kostuumgroep heeft) een Jean-Paul Gaultier jurk in gedachten. Deze jurk is mijn voorbeeld en leidraad geweest.

Aan de hand van dit voorbeeld plaatje heb ik een patroon op maat getekend en 2 maal in proefstof (toile) gemaakt. Daarna in de uiteindelijke stof. En het uiteindelijke resultaat mag er zijn. De dame staat te stralen op het podium!

Sneak Preview

Afbeelding
Vandaag is het de grote dag!
Na een geslaagde generale repetitie gisteravond is vanavond de voor-premiere van de Udense Musical.
De afgelopen dagen hebben we nog hard gewerkt aan de laatste kostuumverandering. Ook hebben we een inventarisatie gemaakt van de snelle kostuumwisselingen waar hulp bij nodig is en daarop een indeling gemaakt van de kleedsters achter de schermen. Al met al nog een heel georganiseer.

Afgelopen week ben ik nog druk bezig geweest met speciale zenderzakjes voor de kostuums die ik heb gemaakt. Hierbij een kleine Sneak preview!

Marie Jo en Prima Donna

Afbeelding
Vandaag  is het zover, samen met 25 dames van het ZelfLingeriemaakForum gaan we op pad naar Schellebelle in België alwaar zich het hoofdkantoor van Van de Velde. Daar wordt de lingerie van Marie Jo en Prima Donna ontworpen. We krijgen een rondleiding door het hoofdkantoor te Schellebelle waar zich de ontwerp afdeling, de snijzaal en de productie zicht bevind, daarna gaan we door naar distributiecentrum waar een verder rondleiding zal plaats vinden.
Ik verheug me er erg op, hoop dat we een idee krijgen hoe lingerie op die manier tot stand komt.
Daarna ga ik samen met Jos naar Gent waar we een Hotel hebben geboekt en we samen gezellig op pad gaan en de stad een dagje onveilig gaan maken!