Berichten

Berichten uit februari, 2012 weergeven

Een witte en een rode BH

Afbeelding
Voor de dame met de reconstructie van haar borsten ben ik de afgelopen tijd aan de slag geweest. Eerst heb ik een witte Ausbrenner lycra  (witte lycra met een print die doorschijnend is) setje gemaakt. Het is een 3-delige cup geworden en dit keer met een padding cup. Gekozen voor een lichte huidskleurige padding waardoor het printje van de lucra mooi uit komt. Het zijpand van de paddingcup is dubbel, dit is en zacht en vult mooi een ruimte op aan de zijkanten waar geen borst weefsel zit. Tijdens het passen een tijdje geleden bleek er nog wat aangepast te moeten worden. Aan de okselzijde moest ik nog wat wegnemen. Meteen heb ik een nieuw patroon gemaakt en een rode lycra bh er achter aan gemaakt. De cups had ik voor de pas met een rijgsteek in de romp gezet voor de tussenpas. Nu bleek nog een kleine correctie op de diagionale deelnaad nodig. Borsten met een inwendige borstprothese gedragen zich geheel anders dan "gewone" borsten die de cup als het ware vullen. Nu ben ik meer…

Setje compleet

Afbeelding
Vandaag de tweede hipster afgemaakt voor bij de beige/bruin streepje en toefje kant BH. Dit setje is dan nu eindelijk compleet!
Ik heb het patroon gebruikt van de Shapy en dan verlaagd tot een lage hipster en de tweede met een paar kleine aanpassingen tot een gewoon model hipster.
Ze zitten heerlijk, dus dit patroon gaat vaker gebruikt worden.


Nu hoop ik dat ik over een volgend setje minder lang ga doen!

Orchideeën Hoeve

Afbeelding
Vandaag was ik uitgenodigd om mee te gaan naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Even een lekker dagje op stap. En genoten van de prachtige bloemen en vlinders!

Dagje Lingerietekenen

Afbeelding
Een keer in de zoveel tijd komen we samen om met lingerie bezig te zijn. De ene keer naaien, een andere keer tekenen van BH-patroon. Dit keer wilde Gerwilja en Jos graag nogmaals met hun bh-patroon aan de slag, Jos met een cup met diagonale naad, Gerwilja met een 3-delige bh-cup en Dolores wilde graag het basispatroon tekenen. Onder mijn begeleiding gingen de dames aan de slag. Dolores was er voor de eerste keer bij, zij heeft zich sinds de "alles behalve corsettendag" bij ons aangesloten, wat we heel gezellig vinden.
Het was voor het eerst dat men zo met verschillende onderwerpen bezig waren en ik moest ook steeds schakelen tussen de dames. Maar dat ging me goed af en het ging allemaal heel relaxed. Voelde me bijna een echte juf ;-)
We werden ook nog verrast door leuke kadootjes! Jos had voor iedereen een dinghoes (een etui voor allerlei dingen = dinghoes)  gemaakt in mooie kleuren en daarin zat een heerlijk ruikend Lavendelhartje.
Dolores had voor ieder een prachtige lycr…

Kleuren analyse en schaatspret

Afbeelding
Afgelopen week heb ik samen met mijn moeder een kleurenanalyse ondergaan bij Liana kleur & stijl.
Zoals ik al dacht ben ik een Lente-Zomer type. We kregen diverse kleuren cape-jes en doeken om en meteen kon je zien wat een kleur met je doet. Natuurlijk doen we intuïtief al heel veel de juiste kleuren aan. Maar er zaten kleuren bij die ik in de winkel niet snel zou pakken en die me toch goed staan, dus de komende tijd zal ik daar toch meer op letten. Zo komt er toch meer diversiteit in de garderobekast. En natuurlijk is deze wetenschap ook een aandachtspunt bij de keus voor lingeriematerialen.
Bij een Lente-Zomer type passen kleuren die niet te donker, niet te fel maar ook niet te gedempt zijn. De kleuren zijn teer en zacht zonder te grote contrasten. Kleuren op donkerblauwe en gele basis zijn niet goed voor een lente-zomertype. De kleur koraal rood en mandarijn zijn deze lente/zomer helemaal hip en passen helemaal goed bij mij!!
We kregen een praktische kleurenwaaier mee (zie fot…

"Alles behalve Korsetten" maak dag

Afbeelding
In april 2010 zijn we met een stel dames van het Lingeriezelfmaakforum begonnen om gezamenlijk een Korset te maken van een en hetzelfde patroon. Ik ben tot een toile gekomen, maar omdat ik eerder al 2 rijgkorsetten had gemaakt is de motivatie een beetje zoek. Maar toch heb ik afgelopen zondag weer meegedaan aan de Korsettenmaakdag, die in Apeldoorn plaatst vond. Gelukkig was ik niet de enige die niet aan zijn Korset aan het werk was..... tot onze grote hilariteit had niemand hem bij zich! Het was dus een alles behalve Korsetten maak dag!
Ik heb daar eindelijk mijn 2 tasjes genaaid voor Van Katoen. Een Belgisch Bloggers initiatief waarbij er 750 katoenen tasjes nodig zijn voor een goed doel. Hiernaast zie je de banner Van Katoen staan en vind je meer info. Ook Dolores maakte 2 tasjes dus dat zijn er weer 4 op de teller van Eloleo die dit namens Van Katoen organiseert.  Jos verzameld alle Nederlandse tasjes, dus die van mij heeft ze gelijk meegenomen. Verder was het zondag hartstikke g…

Winterse plaatjes

Afbeelding
Vandaag even met mijn fototoestel in de weer geweest. Dit soort weer nodigt altijd erg uit om foto's te maken. Hierbij een collage, kijk en geniet!