Berichten

Berichten uit juni, 2012 weergeven

Hemdje met BH binnenwerk

Afbeelding
Vorige week op de open lingerieles getekend, deze week samen met vriendin H in een dag het hemdje met bh binnenwerk genaaid.
De stof komt van lijfgoed. Voor een eerste experiment is het hemdje goed geslaagd.

Boxershorts

Afbeelding
Voor manlief 2 boxershorts gemaakt. Het boxershort patroon van Bella Hendriks was even ondergedoken tijdens de verhuizing naar mijn nieuwe hobbykamer. Maar Jos had een dubbel patroon van de boxershort van SannaLin, en was zo lief mij eentje kado te doen. Dus aan de slag met dit voor mij nieuwe patroon.
Ik moest erg wennen aan het feit dat de patronen inclusief naadtoeslag zijn. In het Amerika enzo schijnt dat normaal te zijn, maar ik ben erg gewend aan het aanknippen van naden. Vooral omdat er bij dit patroon maar 0,6 cm naadtoeslag is en ik gewend ben om 1,5 cm naad aan te knippen omdat je zo mooiere locknaden krijgt.
Ook de afwerking van de pijpjes vind ik aan de korte kant.
Enfin, na wat gestoei voor elkaar gekregen en 2 boxershorts genaaid. Aan de voorzijde en tussen de benen zat te veel ruimte en moest ik innemen. De pijpjes waren juist wat aan de smalle kant en heb ik meer ruimte aan moeten tekenen. De taille heb ik verhoogt, vooral aan de rugzijde kwam deze heel laag uit.

Heb …

Fleurige zomerjurkjes

Afbeelding
Vers onder de lockmachine vandaan deze serie zomerjurkjes. De tricots komen van de markt in Uden ( 2 lappen voor 15 euro) en een lap tricot die ik had gekregen.
Het patroon is op basis van zelfgetekend hemdpatroon volgens methode Bella Hendriks. Vervolgens veranderd tot een "hemdjurkje". De bandjes gemaakt met de tapemaker, wat werkt dat toch geweldig!

Grey Romantic Pink set af

Afbeelding
Na een heerlijk weekje vakantie op Rhodos het naaien weer opgepakt, het weer in Nederland was echt geschikt voor binnen activiteiten de laatste dagen. Zodoende twee hipsters gemaakt bij de Grey Romantic Pink BH. Het patroon is dezelfde als de vorige hipsters, deze bevalt prima en zit heerlijk.