Berichten

Berichten uit november, 2012 weergeven

Zo Geknipt! Sew Along start op 1 Januari 2013

Afbeelding
Het is zover! Plannen zijn gereed en vanaf 1 januari 2013 starten we met deZo geknipt! Sew Alongnaar het gelijknamige boek van Sanne & Riet. Gedurende de komende 12 maanden willen we elke maand aan de slag met recepten voor de naaimachine uit dit boek.
Agenda
We willen gemiddeld 2 recepten uit het boek behandelen per maand. Het is aan jou of je elke maand mee wilt doen, of je een of beide projecten maakt per keer, of dat je bijvoorbeeld af en toe meedoet, wat natuurlijk ook prima is. Wij, Jos en Tialda, zullen elke eerste van de maand onze versie van de recepten hier publiceren op dit blog, waarna jullie, de deelnemers ook zelf je resultaten kunnen presenteren op dit blog.

Wij hebben de volgende recepten per maand in gedachten:
Januari: nr.26 zwemtas en nr. 16 zakdoekdoosFebruari: nr. 21 Picknickkleed en nr. 10 herbruikbaar tasjeMaart: nr. 27 schoudertas en nr. 17 boekenkaftApril: nr. 14 dubbelzijdige tas en nr. 15 bloemetjesMei: nr. 25 wijntas en nr. 7 vaas van stof en nr. 8 rond kus…

Lady of the Night

Afbeelding
Na de "Foutje bedankt bh" heb ik vandaag ook de tweede BH afgekregen voor deze dame.
Ze wilde graag een nacht blauwe bh met bandjes. Aldus geschiedde met ook nog een speels kettinkje op bh en bijpassende hipster. Heel toepasselijk heb ik haar Lady of the Night genoemd!
Inmiddels gehoord dat de Foutje bh fantastisch zit, dus hopelijk doet deze blauwe dat ook, het is hetzelfde patroon.

Voetjes Workshop Bernina

Afbeelding
Tijd geleden zag ik op de Bernina pagina een Workshop Voetjes voorbijkomen. Ondanks dat ik bij mijn eigen Bernina dealer Rijkers in Veghel genoeg inspiratie opdoe, leek het me leuk om zo'n workshop mee te maken in het Creative Center van Bernina.
Dus afgelopen donderdagochtend op pad naar Breda, gelukkig op tijd weggereden want ipv een uur deed ik er 1,5 uur over. Na een lekker kopje thee en kennismaking met de andere 5 dames konden we aan de slag.
Een eigen naaimachine hoefde ik niet mee te nemen, die stonden daar voor ons klaar. Tot mijn grote verrassing was dit de Bernina 580, dezelfde als ik thuis heb. Dus daar kan ik al mee lezen en schrijven. Dat gold niet voor iedereen, dus hier en daar helpende hand geboden.
De cursus werd gegeven door Gerda Groenevelt, zij is een van de vaste bloggers van Bernina en werkt ook voor Stitch @ Home. Zij is een inspirerende creatieve dame met veel kennis van zaken en die graag van het gebaande pad afwijkt waardoor er weer leuke nieuwe ideeën …

Leuke give away

Afbeelding
Zag vanavond een leuke give away voorbij komen bij de blog van Dreamstuff.
http://dreamstuff-design.blogspot.nl/2012/11/give-away.html
Leuke kerststoffen, daar zit er ook eentje bij met strikjes.... Zeer toepasselijk voor mij dus er meteen aan mee gedaan!
Doe je ook mee? Of niet... Dan heb ik meer kans ;-)

Baby-ribcord broek en een "foutje bedankt" BH

Afbeelding
In de Bernina Inspiration van deze zomer stond een leuke broek met smalle pijpen en met wat lager zittende plooien. Een bandplooibroek staat al een tijdje op op mijn lijstje. Ook al diverse gepast in de winkel. Maar daar het grote probleem dat de broekspijpen meestal te kort bij mij zijn. En ik het niet mooi vind als zo'n broek ontzettend gaan 'opbollen' als je gaat zitten. Dit patroon leek me dus wel wat.
Mijn eigen basis patroon erbij gepakt en op de naailes dit patroon verbouwt tot iets wat leek op de broek uit de Inspiration. Mijn linker en rechter deel van het patroon zijn niet gelijk, maar dat moet natuurlijk niet zichtbaar zijn. Een mooi stofje was al snel op de markt in Uden gevonden, een taupe kleurig baby-ribcord.
Omdat de achterpas in het echt nogal groot uitgevallen bleek te zijn heb ik daar een borduursel op gemaakt. Wederom weer gekozen voor een design van een lotus uit de Mendhika serie van UrbanThreads.
Mocht ik het patroon weer gebruiken dan maak ik de pa…

Shoppen op Webshops, Stoffenspektakel en een Sew Along

Afbeelding
Afgelopen tijd veel stofjes gekocht, ingeslagen, gehamsterd...... Allereerst bij 3 Webshops.
Bij Bambiblauw en Stoerejongensstoffen kocht ik deze stofjes:
Bij Suz-designerstoffen kocht ik deze prachtige stoffen uit de serie Dutch Love Green van Hamburger Liebe:

En bij de plaatselijke schilderswinkel dit tafelzeil van Kitch Kitchen op de kop getikt!

Vandaag ben ik naar de Stoffenspektakel in Den Bosch geweest. En ook daar geweldig leuke stofjes op de kop getikt!
Zoals deze
en deze
Erg leuk was de kraam van Stoffendienst. Bakken vol met netjes opgevouwen lapjes van 50 bij 1.50! En geplastificeerd katoen. Iets waar ik al lang naar op zoek was. Ze staan alleen nog maar op stoffenspektakel. Ik denk dat ze beginnend zijn want ook de webpagina is nog in opbouw. Maar het beloofd veel goeds!
Verder nog 3 andere leuke stofjes:
Jammer dat het stofje met de wereld erop zo scheef is afgeknipt! Misschien heb ik zo net niet genoeg!
Ook nog een voorraad fournituren zoals opstrijkbaar volumevlies en o…

E-reader hoes en Secret Santa

Afbeelding
Als kado vandaag een hoes voor een E-reader kado gegeven. Dan hoeft ie niet meer in een washandje mee op reis!

Ook heb ik me dit jaar weer opgegeven voor de Secret Santa. Hierbij is de Belgische Tess de leading lady die alle lotjes verzameld en op 18 nov gaat trekken. Benieuwd voor wie ik dit jaar iets mag gaan maken met een waarde van 10 euro.