Berichten

Berichten uit januari, 2013 weergeven

Gepimpte skipully en een "Kummelig" hemdje

Afbeelding
Voordat ik een weekje naar Oostenrijk vertrok heb ik een witte skipully wat opgepimt met een borduursel. Met 3 designs van Urban Threads een mooiere pully!


Ook maakte ik in die week een tweede versie van hemdje met inpandig BH. Gekozen voor een mooie dunne lycra stofje bij Kantje Boord vandaan. Maar "oef" wat een kummelig stofje!! Het deed alles wat het niet moest doen! Scheef glijden, onderop dubbel gaan zitten, samentrekken, in steekplaat verdwijnen, van alles maakte ik mee. Uiteindelijk een mooi hemdje geworden. Bij de oksels trekt de stof echter nog steeds omhoog, daar moeten nog wat aanpassingen komen.

Denk niet dat er slips bij gaan komen.... Of pas als ik weer nieuwe moed daarvoor heb gevonden en de strijd met het stofje weer wil aangaan! Wat een verschil kan er tussen de verschillende materialen zitten.

Winters uitje

Afbeelding
Afgelopen week de sneeuw opgezocht in Oostenrijk... Lekker een weekje niks, mooie wandelingen maken, beetje apres skiën.
Nu er weer tegenaan, recepten maken voor de Sew Along en kado maken voor mijn friendship swap!
Maar eerst wat mooie plaatjes uit Fiss!Parisian Love Dress

Afbeelding
Deze zomer kocht ik een Embroidery Design Pack Parisian Love Letters van Urban Threads. Daar wilde ik iets mee gaan doen. Kussens ermee borduren leek me leuk of een kledingstuk ermee versieren. Op de markt in Uden kocht ik in het najaar een mooie grijze dikkere Jersey. Toen ontstond het idee om hierop te borduren met dit designpack. Afgelopen zaterdag hadden we een 40 jarig Bruiloftsfeest, mooie gelegenheid om daar de jurk voor te maken. Dus de afgelopen weken daar druk mee bezig geweest! Het patroon van de jurk is dezelfde als van de watervalhals jurk.
Het borduren op rekbare stoffen is lastig. Ben nog altijd aan het stoeien en zoeken naar de beste versteviging. Bij de jurk moest het gewoon goed zijn. Eerst diverse proefborduurtjes gemaakt, om de soort versteviging te ervaren en de juiste kleuren op te zoeken. Qua versteviging heb ik nu ervaren dat met knipvlies in combinatie met lijmspray en totally stable de mooiste resultaten worden gegeven. Als er nog betere tips zijn? Ze zijn a…

Januari 2013: Start Sew Along 'Zo Geknipt'

Afbeelding
Allereerst wil ik jullie een heel mooi creatief en gezond 2013 toewensen!!
En dan is het zover! Vandaag op 1 januari 2013 start de Sew Along "Zo Geknipt" die ik samen met Jos organiseer!!!We hebben bijna 50 medebloggers!, die allemaal recepten uit het boek gaan maken. Zo benieuwd naar wat andere dames er allemaal van gaan maken. Aan de vele reactie's die we hebben gehad blijkt dat het boek mensen inspireert en hoopt men door de Sew Along lekker achter de naaimachine te kruipen en creatief te zijn.
Onderstaand in ieder geval mijn bijdrage aan Januari 2013

Recept 16: Zakdoekdoos met een jasje aan
Ideaal voor sinterklaas kadootjes had ik mij bedacht. Patroon overgenomen uit het boek en met een verdwijnstift het patroon op stof overgebracht.
Ik moet wel even wennen aan goed de instructie's lezen... meestal ga ik ergens zo mee aan de slag en dan kom ik er wel. Dit keer wilde ik het volgens de instructie van de dames doen. En wat een goede en duidelijke uitleg! Gewoon doen wat …