Berichten

Berichten uit juli, 2013 weergeven

Clutch kwijt?

Afbeelding
Vandaag kwam vriendin Jos (creabh) op bezoek voor een creatieve en gezellige dag. Op het programma stond evaluatie van haar gemaakte bh's en..... Als vervolg op onze tassen workshop in Juni bij Patrizz wilden we nu zelf een tas gaan maken....

Het was een prachtige dag dus vol enthousiasme begonnen we buiten, met een drankje en ideeën... Maar door alarm piepjes op de phone's werden we dringend verzocht naar binnen te gaan daar er regen werd voorspeld. Dus wij de boel naar binnen verhuisd. Daar Jos haar bh's en patronen geëvalueerd. Allen zeer draagbare leuke en goedzittende bh's. En met wat kleine aanpassingen en materiaalkeuze gaat het richting perfectie.... Alleen is dat erg lastig voor perfectionista's als wij.... Zien altijd verbeteringen he?
Terwijl Jos haar patronen perfectioneerde, ben ik al aan het nadenken gegaan over wat voor tas ik wilde maken. In ieder geval een clutch, groot genoeg voor portemonnaie, telefoon en sleutels, handzaam en klein om mee te nem…

Recept 5 en 6 van de Sew Along 'Zo Geknipt' Maand Juli

Afbeelding
Mijn recepten voor de Sew Along Zo Geknipt van de maand Juli!

Allereerst recept nr 5: Fietszadelhoesje.
Leuk projectje, snel klaar en mijn fiets is nu voorzien van een leuk hoesje. Ik gebruikte gelamineerd katoen. Ik had dit nog liggen van een binnenkant van een zwemtas. Was net voldoende voor de hoes.
Het patroon paste ik aan door deze op mijn fietszadel te leggen en bij te tekenen. Zo kreeg ik een patroon op maat.

Het naaien ging prima, behalve dat ik mijn hoofd er niet helemaal bij had en de verkeerde kanten op elkaar stikte... Nadeel is dat je na het uithalen blijvende gaatjes in de stof hebt. Dus nadat ik de delen goed op elkaar had zitten maakte ik een iets grotere naad zodat de gaatjes in de naad wegvielen. Rondom bijgeknipt met de kartelschaar. Met behulp van de Clover clips vouwde ik de onderste rand om en stikte deze vast. Handig hulpmiddel naast de doir Riet en Sanne genoemde hulpmiddelen hiervoor.

Resultaat een mooi hoesje!


Recept nr 6: Tas op maat Tas op maat..... maar ik…