Berichten

Berichten uit april, 2014 weergeven

Moesjes vierkantjes jurk

Afbeelding
Dat ik aan de haak ben dat wisten jullie al. Regelmatig zit ik op de bank met de CAL-deken, de Sas-tas of de omslagdoek.... De huidige projecten in wording en het haken gaat me steeds beter af.
Laatst kwam ik een heel oud haakboek tegen en wat hebben we gelachen om de term voor Granny Squares; Moesjes vierkantjes!!

Haken is helemaal hot! Overal ontstaan haak en breicafe's, worden er cursussen gegeven en worden er early birds, inktvisjes of maasmuisjes gehaakt door groepen vrijwilligers voor couveuse kindjes.....
Ook CreaPower gaat aan de slag voor deze couveuse kindjes en wel op 15 juni in Almere. Daar wordt voor alle drie de projecten gehaakt. Doen jullie mee?

Eerst wil ik mijn huidige haakprojecten af hebben. Ondertussen wel van een gaaf digitale print stofje een jurkje gemaakt.... Helemaal in stijl van de haakhype.... Een granny square stofje..... Oftewel Moesjes vierkantjes ;-)
Is deze niet gaaf??

Overhandiging Tastcreaties aan Zorginstelling Compostella te Zeeland

Afbeelding
Afgelopen maandagmiddag had ik afgesproken met De Huiskamer in Zorginstelling Compostella om de tastcreaties van de Creapower Naaimarathon 22 maart (NL-Doet dag) te overhandigen. Annelies werkt op de huiskamer en schreef in haar motivatie bij de aanmelding: "de Huiskamer is sinds 1,5 jaar een afdeling voor PG bewoners, binnen de zorginstelling van Compostella in Zeeland NBr, een sfeervolle afdeling waar de cliënt zich thuis voelt en met verzorgers en familie leden een prettig leefklimaat ervaren, de meeste cliënten komen dagelijks in de gezamenlijke huiskamer/keuken en ervaren daar de dagelijkse activiteiten, er zijn echter ook een aantal cliënten die door omstandigheden niet meer dagelijks in de Huiskamer komen, of zodanig in hun eigen wereldje zijn, dat ze niet meer geprikkeld worden door hun omgeving, deze cliënten zouden we op een andere manier kunnen plezieren door o.a. de tast dekens die jullie willen maken, dit geld zowel voor gebruik in aangepaste stoel als op bed. 
Omda…