Berichten

Berichten uit oktober, 2014 weergeven

Project Ralph Rucci Jurk

Afbeelding
Kort geleden maakte ik eindelijk mijn Project Ralph Rucci Jurk af! Dit was een pittig project, als we van te voren hadden geweten hoeveel (en moeilijk) werk dit was, waren we er waarschijnlijk niet aan begonnen! Maar nu de jurk eenmaal af is zijn we er toch ook wel weer heel erg trots op!
Samen met 2 mede cursisten (Janneke en Jacqueline) en onze lerares Henriette van de Modevakschool Henriette Strijbosch hebben we deze jurk gemaakt naar aanleiding van een Vogue Pattern 1381 van de Amerikaanse ontwerper Ralph Rucci. Janneke had dit patroon in April besteld en we vielen allemaal voor de mooie jurk met zijn aparte belijning. Zodoende kwam al kletsend het plan om de jurk gezamenlijk te maken. Ieder had wel een gelegenheid waarvoor deze jurk gemaakt kon worden.
Op 1 maart togen we met zijn allen naar Eindhoven om bij Harrie Bosch stof uit te zoeken voor deze jurk. Ik viel voor een lichte stof met pastel kleurige vegen erop.

De jurk hebben we op maat getekend, niet het originele patroon g…

Zo Geknipt!2

Afbeelding
Vandaag plofte het boek op de deurmat!
Na dagen met smart zitten wachten was daar dan Zo Geknipt!2. Een tijdje geleden mocht ik een van de 20 recepten testen, het Tipsy Toiletzakje. Als dank hiervoor kreeg ik vandaag het boek in de post.
Gelijk met een kopje koffie het boek doorgebladerd. Er zijn zeker een aantal projecten in die ik wil gaan maken! Welke ga ik nog niet verklappen. Er staan ook diverse recepten in voor kinderen, daar zal ik minder veel van maken.

Nu kunnen Jos en ik de agenda voor de Zo Geknipt! Sew Along samen stellen die op 1 jan 2015 begint! Hoe leuk is het om bij het dankwoord achter in het boek mijn naam te zien staan (Bloos)

FantaZie Jurk

Afbeelding
Zoals jullie weten Blog ik sinds enige tijd voor Textielstad En op een dag midden in augustus lag er een envelop op de deurmat van Textielstad met daarin een staaltje van een wollen stof genaamd FantaZie.  Of ik daar iets van wilde maken? Het staaltje stof vond ik prachtig, mooie kleuren, beide zijden te gebruiken en de wol voelde heerlijk aan. Ik moest gelijk aan een jurk denken en heb dit aan Textielstad laten weten en al snel lag er een pakketstof in huis. In de tussentijd in mijn hoofd druk bezig geweest wat ik wilde maken. Een tijd geleden had ik een patroon getekend met mooie deellijnen die ik hier prima voor kon gebruiken. In eerste instantie ging ik uit van een compleet wollen jurk met voering. Maar al gaandeweg het denkproces leek me dit te saai.  Zodoende kwam ik op het idee om aan de zijkanten en voor de mouwen een andere kleur en stof te gebruiken.  Al zoekende werd dit een petrol-kleurige iets dikkere variant van Punta Roma stof. De wollen stof is aan beide kanten …

Mijn test voor de Zo Geknipt! 2: Een Tipsy Tasje

Afbeelding
Al enige tijd wist ik dat er een vervolg op het boek "Zo Geknipt!" aan zat te komen met de naam "Zo Geknipt!2". Na het succes van de 'Sew Along Zo Geknipt' die ik samen met Jos organiseerde kon het niet anders dat wij stiekem al weer enthousiast raakten. Begin september viel ons oog op de oproep voor Testers om de projecten uit het nieuwe boek uit te proberen, te controleren op fouten en zetduivels.  Ik was een van de gelukkige testers die werden gekozen uit de meer dan honderd aanmeldingen en enkele weken geleden ging ik aan de slag om het voor mij geselecteerde project te maken.

Het boek komt volgende week op 14 oktober uit (Bij Bol.com zie ik 16 okt. staan) en vanaf maandag 6 okt. mogen alle Testers een voor een tonen wat ze hebben gemaakt in een Blogronde voor de lancering van Zo Geknipt! 2.

Voor mij hadden Riet en Lies het Tipsy Tasje bedacht. Een toilettas met een schots en scheve rits ;-). Ideaal omdat je zo een beter overzicht krijgt van de inhoud.…

Wat in het vat zit.....

Afbeelding
Beetje rustig is het de laatste periode op mijn Blog. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet druk bezig ben. Integendeel! Het is alleen zo, dat ik over een aantal projecten nog niet kan bloggen. En ben ik bezig met een aantal projecten die nogal wat voeten in aarde hebben en daar al een tijd mee bezig ben en ook voor me uit heb geschoven.

Ten eerste ben ik sinds febr/mrt van dit jaar twee dagdelen per week aan het naaien voor de de Udense Musical. Dit voor de derde keer. In 2011 schreef ik ook al uitgebreid over de creaties die ik toen mocht maken.
Dit jaar heb ik de hele zomer gewerkt aan 1 kledingstuk en daar is veel voorbereiding en maak werk in gaan zitten. Gisteren was de doorloop waarbij de al gemaakte kleding werd gedragen en tot mijn blijdschap kwam de door mij gemaakte kledingstuk goed uit de verf. Dat maakt alle uurtjes werk helemaal goed. Nu afwachten hoe het op het podium staat en door het publiek wordt ontvangen. Daarnaast meegeholpen aan kledingstukken tekenen en maken voor…