Berichten

Berichten uit januari, 2015 weergeven

Houten knoopjes en Labels

Afbeelding
Zo schattig deze houten knoopjes en labels die ik kocht op www.caroly.nl.Bedoeld voor op mijn haakwerk of andere crea projecten.
Cal 2014 week 4

Afbeelding
Kleine update over mijn CAL 2015. Ben met twee granny's bezig omdat de eerste zo bobbelde... Ik haak nu met alle twee verder totdat ze groot genoeg zijn voor als kussenhoes. Dan wordt er eentje kussenhoes en met de andere ga ik verder als deken.Stonewashed garen van Scheepjeswol heeft een prachtige uitstraling. Blij dat ik daarmee aan het haken ben!


Begonnen met de Crochet Along 2015

Afbeelding
Vorig jaar ging ik de uitdaging aan om een deken te haken door mee te doen aan de Crochet Along 2014 (CAL 2014) Dit samen met honderden andere dames (misschien wel 1000den want er zijn 28.000 leden lid van de fb pagina! Dit jaar zijn de twee dames Jolanda en Tertia een nieuwe CAL gestart. Dit keer een Square deken. De start is een granny en door er elke week een of meerdere toeren om heen te haken krijg je uiteindelijk een vierkante deken. Ook dit keer weer allerlei nieuwe haaksteken in de planning dus wederom weer een leuke manier om mijn haakvaardigheden te vergroten. En het is gewoon heel erg leuk om zo'n deken te zien groeien en achteraf met verwondering er naar te kijken en bijna niet kunt geloven dat je dit zelf hebt gehaakt!
Deze Cal haak ik met de Stonewashed van Scheepjeswol. Dit garen kom ik elke keer tegen en iedere keer ben ik er weer verliefd op, net als de projecten die ervan gemaakt worden! Dus toen ik iemand op de fb voorbij zag komen die met stonewashed de CAL15 …

Nogmaals een Celeste uit "Mijn Tas"

Afbeelding
Voor bij de FantaZie jurk van de stof uitdaging Textielstad maakte ik nog een bijpassende tas. Met dezelfde materialen waarvan ik de jurk maakte. Een zwaardere Punta in de kleur petrol en de Fantazie wollenstof. Van deze wol gebruikte ik nu de andere kant, met het zwarte vierkantje erin.
Daardoor een mooi verschil met de jurk. Ook maakte ik nog gebruik van een piping, dat laat het stofje er net iets meer uitspringen.
Uit het boek "Mijn Tas" van Elisanne en Fynn maakte ik al eerder tassen en ik wilde nogmaals de Celeste maken alleen nu van stof. De eerste keer maakte ik hem uit leer.
De wollen stof heb ik eerst beplakt met een stevige vlieseline en daarna nogmaals beplakt met volumevlies H640 zodat de stof niet snel zou inzakken. Als voering maakte ik gebruik van een restant regenjassenstof en maakte ik er ook nog een drietal zijvakjes in. De naden binnenin heb ik afgebiesd met een biaisband.
Een volgende keer wil ik toch proberen uit te vinden hoe ik het hele zaakje kan dra…

Kussens van bijzondere stof!

Afbeelding
Van mijn bezoek aan de La Maison Victor beurs in Hasselt had ik nog een leuke kortingsbon van Design On Textile over gehouden. Al eerder liet ik bij Exprezzit stof voor mijn Picassojurk bedrukken.
Aan de kortingsbon zat echter een eind datum van 22 oktober 2014. Door de drukte van de modeshow en musical had ik even geen tijd en inspiratie om zelf daar iets voor te bedenken. Gelukkig kwamen er inspirerende musical dames op mijn pad die naast hun zang en dans talenten ook nog tekentalenten bleken te bezitten in de vorm van Zentangel. En met mijn hoofd nog bij mijn eigen zoektocht naar stof te laten bedrukken zetten hun tekeningen mij aan het denken over hoe het toch zou zijn om dit soort motieven op stof te laten bedrukken. Toen Sylvia een tekening met rozenblaadjes op Facebook poste heb ik haar gevraagd hoe ze het zou vinden als ik daar iets mee ging doen. Dat leek haar erg leuk en spannend. De tekening werd ingescand en naar mij opgestuurd.
Daarmee ben ik aan de slag gegaan op de webs…

Cup o Feed

Afbeelding
Al een tijdje stond het op mijn to do lijstje, zelf vetbollen maken, maar dan in een kopje a la Dreamstuff. Tijd geleden al eens haar blog gepind op mijn Pinterestbord.
Kop en schotels gescoord bij de spullenmarkt van de nierstichting, maar je kan ook naar de kringloop. Met secondelijm kopje en schotel opelkaar gelijmd, stokje erin gelijmd en klaar. Mengsel met vet en zaden gemaakt
(gelijke verhouding) even laten afkoelen en dan in de kopjes doen. Vervolgens een nacht laten stollen.


De gedachte was om het kopje aan het oortje op te hangen aan een spijker. Ik dacht dat het schoteltje dan wel plat tegen de muur aan zou komen... Not! Manlief wilde al eerder met een glasboor een gaatje in het schoteltje maken, maar dat hoefde van mij niet, want ging het met een stoer touwtje ophangen.... Ga manlief toch even lief aankijken, want het is denk ik minder wiebelig voor de vogeltjes als het bordje plat tegen de muur hangt!

Start met Chanelleke

Afbeelding
Vorig jaar februari kocht ik bij Stoffig Veghel een mooie Chanelstof. Jammer genoeg is Hennie gestopt met de stoffenwinkel, dat adresje zal ik wel gaan missen. Ze is echter niet gestopt met het verkopen van stoffen, dit gaat nu via een webshop Blij met Stof. En mocht je de stoffen willen voelen, Hennie stuurt tegen verzendkosten gratis stalen stof op!
Nu verder over mijn Chanelstofje, de bedoeling was dat ik voor Zomer 2014 een Chaneljasje zou maken. Echter door ons Ralph Rucci project kwam dit op langere baan. Toen deed ik ook nog mee aan de Modeshow en naaide ik voor de Musical.... Chanelleke kwam in de kast te liggen en kwam er pas vorige week weer eruit. In maart 2014 tekende ik al een patroon voor een jasje met een kleine reverkraagje. Op Pinterest heb ik diverse plaatjes verzameld voor inspiratie. Zo'n ronde halslijn wilde ik niet hebben, dus werd het een reverkraagje, dat deed Chanel ook.
Ook kocht ik een boek over het maken van een Chaneljas: The Couture Cardigan.
Het leek…

Wenteltrapsjaal

Afbeelding
Aparte naam heeft deze sjaal, wenteltrapsjaal. Maar mooi vind ik hem wel. En vooral met wol in kleurverloop. Met een bol Scheepjeswol invicta kleurnummer 965 haakte ik deze sjaal.
Het patroon komt van A la Sacha en is een kooppatroon.
Start van een nieuwe Sew Along

Afbeelding
Ik wens al mijn volgers van mijn Blog een ontzettend mooi jaar toe met vele geslaagde creatieve projecten in goede gezondheid!

Twee jaar geleden waren we zo enthousiast over het eerste boek "Zo Geknipt" van Sanne en Rietdat wij (Jos en Tialda) daar een Sew Along voor hebben georganiseerd. Dat was een groot succes! Velen maakten samen met ons elke maand een aantal recepten uit boek 1. Er waren er die erdoor leerden naaien en anderen kregen weer plezier in het naaien door de geslaagde 'recepten' uit het boek. Anderen vonden het domweg erg leuke dingen om te maken. Nu is in oktober deel 2 van Zo Geknipt uitgekomen ditmaal van Riet en Lies en tja.... we konden het niet laten om daar een vervolg aan te geven, dus ook van dit boek een Sew Along ZG!2 en deze keer geen recepten maar projecten

De maand januari trappen we af met een opvouwbaar draagtasje als vervanging voor al die milieu vervuilende plastic draagtassen. (En met een Flexie Fluo om kinderen zichtbaarder te maken …