Berichten

Berichten uit februari, 2015 weergeven

Apetrots!

Afbeelding
Wat ben ik trots, tevreden en blij! Chanelleke is klaar en het is echt een pronkstuk geworden! Helemaal zo als ik het voor ogen had. Een tijdloos maar hip kledingstuk, welke netjes met een rok of pantalon en casual op een spijkerbroek of jurkje gedragen kan worden.

Heb al eerder geblogd over de voortgang en nu kan ik het uiteindelijke resultaat laten zien.
Het jasje is gevoerd met een 100% paarse zijde gekocht tijdens ons bezoekje naar Parijs, van deze zijde ga ik ook een bijpassende blouse maken.
De knopen vond ik tijdens een bezoekje aan de handwerkbeurs vorig jaar. De afbeelding van de Eifeltoren vond ik wel erg leuk passen bij een Chanelstyle jasje. Het biesje tikte ik in Amersfoort op de kop bij een mooie stoffenzaak Frans modestoffen.

De zakjes op de jas maakte ik volgens de beschrijving in het boek Couture Sewing, dit wordt geheel met de hand gedaan. Ook de bies is met de hand vastgezet. Voorlopig voor mij geen projecten meer met veel hand naaiwerk want de ganglion in mijn pols…

Cal 2015 week 5 en 6

Afbeelding
Vorige week kreeg ik hem niet op tijd af, maar in het weekend een kleine inhaalslag en nu ben ik weer bij met het huiswerk voor mijn deken.Bij deze toeren was het vooral veel tellen en opletten in de hoeken. De laatste 4 toeren zijn in het origneel met een kleur gedaan, dit vond ik te breed worden en heb het met twee kleuren gedaan. Weer blij met het resultaat. En zo happy met de stone washed van Scheepjeswol! Ik had vorig jaar niet kunnen denken dat haken zo verslavend zou zijn. Ervaar nu ook dat ik de steken sneller oppak dan vorig jaar, krijg meer ervaring natuurlijk!

Multifunctionele cape

Afbeelding
Neefje Freek vroeg voor zijn verjaardag een heuze pietencape!
Nu droeg hij steeds zijn superheld cape als Piet.... Dat klopte toch niet helemaal! De cape moest rood met zwart worden...
Ik tekenende op een kinderbasispatroon een cape met sluiting voor, deelde deze in drieëen en legde het op stof.... Na een bezoekje aan fourniturenzaak werd het geheel ook nog eens versierd met gouden band... Had nog stof (velour de panne) over.... Als ik daar nou eens een bijpassende Pietenmuts van maakte? Ook in twee kleuren..en met het restje band en een mooie veer uit de crea winkel en voila!
En Pietencape en muts waren klaar! Behalve Piet, zie ik er ook een echte Prins of Ridder in! En jullie? Mijn eigen ridder als fotomodel <3 p="">

DuoPlex BH

Afbeelding
Duoplex is een niet rekbare materiaal waar vaak BH's voor grote maten mee worden gemaakt. Hierdoor kun je met maar 1 laag werken, terwijl je nu vaak dubbele laag lycra neemt. Alleen is het lastig om aan Duoplex te komen. Eerst kon het in Duitsland besteld worden via Elingera, maar zij is er mee gestopt. Nu besteld Henriëtte Strijbosch (Modevakschool waar ik op les zit) dit nu zelf in Canada. Want veel van haar leerlingen zijn enorme fan van dit materiaal.Maakte al eens een blauwe duoplex setje voor mijn moeder, maar nu wilde ik het ook voor mezelf ook eens uitproberen. Dat is een rood setje geworden met zwart kant. De rode Duoplex nog via de opheffings verkoop van Elingera en de rest komt allemaal uit mijn voorraad Gelijk er maar twee bijpassende hipsters bij gemaakt!Havermout koekjes

Afbeelding
Eens wat anders vandaag op mijn blog.....
Niet iets van stof maar iets om op te eten.....
Havermout-banaan koekjes!
Op Pinterest verzamel ik allerlei lekkere en gezonde recepten.
Ook deze koekjes staan erop, maar ik heb ze wel aangepast aan wat ik mag eten.
En ze zijn toch lekker! En dat zonder suiker ;-)

Recept Haver-Banaan Koekjes (8stuks)

1 rijpe banaan30 gram kokosolie (of roomboter)1 theelepel vanille extract of merg uit vanillepeul.45 gr Havermout5 gr Gepofte Quinoa (als je dit niet hebt kun je dit ook weglaten, neem dan 50 gr Havermout)1/4 theelepel (keltisch) zout10 gr Kastanjemeel (of Boekweitmeel of amandelmeel)15 gr sesamzaad3 paranoten (of andere noten als walnoot)60 gr dadels en abrikozen (6 onpitte dadels en 4 abrikozen)
En deze keer deed ik er ook een klein handje vol gedroogde moerbeien doorheen
Het is maar net wat ik allemaal in de la heb....

Oven voorverwarmen op 175 graden
Maal de noten en de moerbeien in een hakmolen.
De dadels en abrikozen snij ik met een groot mes…