Berichten

Berichten uit maart, 2015 weergeven

Flockerdeflock

Afbeelding
Met flockfolie kun je t-shirts oppimpen, ik deed het al een paar keer. maar deze opdrukken gingen in de was er toch snel af. En dat is jammer. Nu heb ik een tijd geleden een Elna-Press op de kop getikt en met deze strijk apparaat hoop ik betere resultaten te krijgen.  Voor mijn nichtje dus een shirt geflockt. En wel met een strikje, dat is tenslotten onze bijnaam :-)
Schattig he?

Paars zijden blouse

Afbeelding
Na de wat bewerkelijke projecten van de afgelopen tijd had ik mezelf beloofd dat het wat gemakkelijker in elkaar mocht steken, mijn nieuwe project... Het tegendeel werd echter waar!
Het betrof namelijk een blouse van paarse zijde (uit Parijs)  waar ik ook de Chaneljas Chanelleke mee had gevoerd. En die zijde liet zich niet gemakkelijk afwerken.... Ook had ik een zeer bewerkelijke pas bedacht voor in de blouse.
Dus toch nog het nodige handwerk in de blouse, maar dat maakt me ook wel weer trots. Er zitten weer heel wat uurtjes werk in. Volgende project dan wat gemakkelijker?
Het patroon is zelf getekend naar aanleiding van inspiratie op Pinterest

De zijnaden heb ik afgewerkt middels Engelse naden Voor de voor en achterpas heb ik eerst een groot stuk zijde bewerkt door middel van naadplooitjes en om en om dwarsnaden. Daarna de pasdelen en de manchetten eruit gehaald.
De zoom ging er pas goed in nadat ik elke stap had vastgeregen (drie keer)
De biezen en kraag en manchetten zijn aan de b…

Recht op recht shirtje uit Zo Geknipt!2

Afbeelding
Ik was het niet van plan om deze maand een bijdrage te leveren aan onze Sew Along Zo Geknipt, genoeg voorbeelden voorhanden en had zelf weinig tijd en inspiratie en geen eigen kids....
Maar las hier en daar wat strubbelingen op de facebook groep en op de Blog, wil dan graag helpen maar kan het niet want het project niet gemaakt... Tja...
Zag ik op Facebook toch een heel mooi stofje voorbij komen wat prima past bij een nichtje van mij....Ze is echter wel van de gemakkelijk zittende kleding en dit is dun (iets rekbaar) katoen... Benieuwd dus of ze het gaat dragen.

Maar goed recht op recht dus....
Nichtje opgemeten en de patronen getekend volgens maattabel in het boek. Vervolgens de boel in elkaar steken. Ik zag op blog en fb wat strubbelingen bij punt 7, maar ik meen toch als je het goed leest, foto bekijkt en aanwijzing volgt dit geen struikelblok hoeft te zijn.....
Echter bij punt 15 hikte ik zelf ook even. Door de aparte manier van op elkaar leggen en dan stikken was ik even kwijt waa…

Cal 2015 Week 9,10 en 11

Afbeelding
Mijn kleine achterstand deze week ingehaald, dus ben gelukkig weer helemaal bij. In week 9 zat de parelsteek.  Op de fb-pagina werd er flink gefoeterd op deze steek, dus was ik er een beetje huiverig ervoor. Maar dat viel 100% mee! Het blijft een kwestie van goed lezen en gewoon doen. Het was echter wel een steek die niet vlot haakte. Doordat je uiteindelijk je haaknaald door 7 lussen moet halen bleef die onderweg wel eens steken. Dit komt denk ik ook door het soort garen wat ik gebruik, dat is niet glad.  De rest van de toeren waren gemakkelijk, ik merk alleen wel dat de deken groter wordt! Een rondje haken duurt steeds langer, net als het steken tellen om het aantal te controleren. Nu deze week eindelijk even de tijd om losse draadjes alvast af te hechten.

 Project: Cal2015
Garen: Stonewashed van Scheepjeswol (801, 804, 813, 802, 805, 814, 815)

De pauw in herhaling

Afbeelding
Op de naailes maakte Janneke zo'n mooie proefmodel Jas dat het zonde was om die niet te dragen. Maar omdat het een grijs stofje betrof wilde ze het wel opleuken met iets...... waarop ze mij vroeg of ik er iets op wilde borduren ;-) Het werd weer eens hoog tijd dat ik de borduurmodule weer eens van stal haalde om deze vaardigheid te behouden, dus dat kwam goed van pas! Samen hebben we het patroon uitgezocht en Janneke heeft zelf de kleuren bepaald. Daarna aan mij weer de spannende taak om het weer mooi op de Jas te krijgen.

Het patroon van de pauw is dezelfde als die ik op Cliff zijn jasje borduurde voor de Udense Musical
En dat is de Jacobean Peacock design from Hatched in Africa. Wat ziet het met andere kleuren er toch weer heel anders uit!
De pauwveer is van Urban Threads. En zit op de linkermouw. Benieuwd naar het uiteindelijke resultaat als de Jas helemaal in elkaar zit