maandag 13 april 2015

Lijfgoed en Hemdje + Hipster

Naast Kantje Boord is Nederland weer een fysieke winkel rijker om materialen te shoppen voor het zelf Lingerie maken namelijk Lijfgoed! De webwinkel was er natuurlijk al, maar het is toch ook wel prettig om de stofjes te voelen en zelf combinatie's te maken.
Binnen gekomen werden we verwelkomd met koffie en thee, altijd een goed begin na een flinke rit in de auto. De winkel valt op door de ruimtelijke uitstraling. Grote rechthoekige ruimte die in twee delen is opgesplitst. Een naaiatelier annex cursusruimte en de winkelruimte. De lingerie materialen staan in een U vorm opgesteld. Lycra's ed in schappen en elastiek, schouder en beugelbanden in bakken. In het midden staat een grote tafel, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Heerlijk je spullen op kunnen etaleren om de materialen te kunnen matchen, ja dat werkt erg fijn. Ook fijn om tussentijds even te kunnen zitten. (Ik kan niet lang staan door mijn rug).
Heb helaas vergeten om er foto's van te maken.
Er is voldoende keuze, natuurlijk lang zo veel niet als bij Kantje Boord, maar dat maakt keuzes maken aan de ene kant ook weer gemakkelijker ;-). Je moet doen met wat er is. Daardoor kom je soms ook tot verrassende keuzes en ontstaan er leuke combinaties van lycra met kant.
Kortom een bezoekje waard!

Bij Lijfgoed haalde ik een mooie off white lycra met een blauw bloemetjes patroon. Beetje delfsblauw achtig. Hierbij vond ik een qua kleur bijpassend blauw kantje waarin de bloemetjes in het groot terugkomen. Ik zag ook meteen wat ik er van wilde maken. Een hemdje en een hipster!
Een hele tijd terug heb ik eens een hemd gemaakt op basis van het O2 patroon van Merckwaerdigh, en daar leek mij dit erg geschikt voor.
Afgelopen week tijdens de maandelijkse lingerienaaidag heb ik dit hemdje en hipster in elkaar gestikt en dit is het resultaat!


Patroon: O2 Van Merckwaerdigh aangepast op mijn eigen maten.
Materialen: Lijfgoed

zaterdag 11 april 2015

Bikini Circledots

Van de vorig jaar bestelde lycra's bij Spandex house in Amerika heb ik de afgelopen tijd van de lycra met cirkels van stipjes een bikini gemaakt. Het duurde wat langer dan verwacht, want kwam wat rubber elastiek te kort. Maar na een bezoekje aan Lijfgoed in Linschoten was dat probleem opgelost!
De zijpanden van de bikinislip zitten met metalen ringen aan elkaar. Geen idee waar ik die op de kop heb getikt. Zitten al zo lang in mijn voorraad kistje. Ben benieuwd of dat niet lastig is bij het dragen. maar dat moet de praktijk maar uitwijzen. Omdat ik best nog veel lycra over heb wil ik er ook een strandjurkje bij maken, dat komt op mijn to do lijstje .

Patroon: Zelf getekend (methode Bella Hendriks en Henriette Strijbosch)
Materialen: Lycra: Spandex house, rubberelastiek: Lijfgoed. Padding uit eigen voorraad (of te wel geen idee meer waar gekocht!)

woensdag 8 april 2015

Punta di Chanel


Graag wilde ik ook een jurk die bij mijn zelfgemaakte Chaneljasje past. Alhoewel mijn kast volhangt geen een die matcht met Chanelleke.
Dus werd er op een dinsdag ochtendmarkt in Gennep een Punta di Roma in fuchia kleur aangeschaft. En vervolgend daar een jurk van genaaid. Ik maakte gebruik van een eerder getekend patroon van de Paris dress.
Nu is mijn Chanel verhaal wel klaar :-)


woensdag 1 april 2015

Project 11 voor de maand April


Voor onze Sew Along Zo Geknipt staat deze maand een leuk shirt in de picture. Namelijk eentje geschikt voor Appels en Peren. Dus voor beide vrouwelijke lichaamsvormen

Dit schreef ik erover op de SewAlong Blog: 
Deze maand is er een topper aan de beurt, dit shirt viel ons meteen op toen het boek verscheen, die wilden we zeker gaan maken. In blogland zagen we al leuke en mooie voorbeelden voorbij komen.

Het patroon teken je zelf en gaat heel anders dan ik gewend ben te tekenen. Dit betekende goed lezen en de aanwezige kennis gewoon even vergeten. Het opmeten geschiedde met een paar niet standaard maten, waarbij manlief de helpende (metende) hand toestak.
Wel grappig om vervolgens die maten in het tabel in te vullen en met de getallen die er vervolgens uit komen aan de slag te gaan. Binnen no time stond het patroon op papier. Erg leuk!
Nadat ik voor mijn nichtje het recht op recht shirtje had gemaakt leek het me ook leuk om voor haar dit shirtje te maken, ze houdt tenslotte van de wat soepelere stoffen. Dus voor haar tekende ik ook een patroon.

Voor stoffen ging ik naar Sisters Stoffen in Schaijk, want op hun facebook pagina zag ik een mooie stof voorbij komen die mij zeer geschikt leek voor mijn shirt. Een joggingstof met een glitterdraad erdoor. En in de winkel zag ik meteen leuke stoffen combi voor mijn nichtje.

Het shirt zit zo in elkaar, ik gebruikte mijn overlock daarvoor en stikte de naden voor en achter door met een rekbare rechte steek. Hiervoor maakte ik gebruik van mijn open borduurvoet.(Voet 20C een 9 mm brede voet van Bernina)  Door met een pootje langs de naad te laten gaan en met behulp de naaldpositie de benodigde 0,75 cm afstand in te stellen, naai je vervolgens een keistrakke naad.

En ja, ik vind het een leuk shirt! De maat is prima, net als de lengte! Laat de lente maar komen!


Mijn nichtje moet het shirtje nog passen, hij lijkt wat kort, dus benieuwd hoe het in het echt uitvalt.



En nog een foto-tje van het shirtje terwijl ik hem zelf aan heb....
Past prima toch?