donderdag 30 juli 2015

Hexagoon African Flower kussen

Tijdens de weekendjes weg met de camper en op reis met de auto mag ik graag haken, mooie tijdsbesteding. #Crochetonthego
Handig is het dan om kleine projectjes te hebben. Ik had die gevonden in hexagoontjes dat zijn gehaakte zeshoekjes. Daar zijn verschillende patronen van, maar ik zag een prachtig kussen en patroon van de African Flower voorbij komen bij Haakkamer 7

Ik wilde er een kussen van maken passende bij onze loungeset in de achtertuin. Voor de kleuren ben ik uitgegaan van een schilderij met Lavendel wat daar aan de muur hangt in combinatie met de kleuren van de loungeset en kussens. De App Adobe Color op mijn telefoon heeft me daarbij geholpen. Een aantal kleuren had ik al in mijn "mandje vol geluk" zitten en een tweetal heb ik er nog bijgekocht.

De hexagonen heb ik geblockt (op de strijkplank) en dan worden het echte zeshoekjes!
Alle 25 zeshoekjes zijn verschillend van elkaar. Het was een leuke puzzel om de hexagoontjes zo neer te leggen om tot een mooie verdeling te komen. Ben wel twee dagen aan het schuiven geweest met behulp van manlief en de buuf....
Eenmaal tevreden alle delen aan elkaar gehaakt, ook even een klus om overzicht te houden. Rand met stokjes eromheen en klaar!

Daarna nog verzinnen hoe ik er een kussen van ging maken. In mijn stoffenvoorraad vond ik nog een lap lavendelkleurig katoen,  die kwam even mooi van pas! Rits in achterpand en op voorpand met een stikkende zigzag de gehaakte lap erop gestikt. Kussen in elkaar genaaid, vulling erin en nu ligt het kussen buiten in de regen te wachten op mooi zomerweer!!





Gelukkig vonden Toby en Izzy dat de kussen wel even ingewijd mocht worden... ff voelen of je er lekker tegenaan kan liggen ;-)

maandag 27 juli 2015

Retro jurk

Hebben jullie mijn nieuwe header al gezien? Hoe vinden jullie hem? Echt mijn kleurtjes!

Vandaag een regenachtige dag, eindelijk weer achter de naaimachine gekropen, net als eergisteren met die zomerstorm. Zodoende maar liefst twee projecten vandaag af kunnen maken! Heerlijk om zo wat van mijn to do lijst af te kunnen strepen.
Vandaag laat ik jullie de Retro jurk zien. Het stofje (Primrose van Notting Hill by Joel Dewberry) kocht ik vorig jaar op een beurs bij Suz-Designerstoffen. Helaas zijn deze twee zussen er mee op gehouden, ze hadden een mooie collectie!
Het lag dus al een jaar in de kast en daarom moest er echt iets van gemaakt worden. En dat is dus een jurk geworden. Het patroon is hetzelfde als de Children of the Sea dress (zelfgetekend) maar wel met coupenaden in het voorpand. Bij children in the sea had ik ruzie met de mouw. Deze heb ik er uiteindelijk afgehaald. Voor deze jurk tekenende ik een tulpmouw uit de coupeuse boek van Cuppens-Geurs modevaktekenen. Het enige wat ik me nog afvraag is of ik de mouwen er wel goed aan heb gezet...Of ik de voorkant wel voor heb gedaan??



Het is door het stofje en de tulpmouw een echt Retro jurkje geworden. De stof doet me denken aan behang van vroeger en de mouwen uit de 80-er jaren, en laten die nou weer in komen!






zaterdag 25 juli 2015

BH met niet rekbare cup

 BH maten veranderen door allerlei invloeden, aankomen, afvallen en door de overgang veranderd je hele lijf. Daar heb ik nu mee te maken. En dat is lastig. Ik kan namelijk niet meer klakkeloos een basispatroon van vorig jaar uit de kast pakken en daar een bh van maken, ze passen niet meer!
Dat betekende dat ik mijn bh maten opnieuw heb laten opmeten en een nieuw basis patroon heb moeten tekenen. Na een proef bh die gelukkig meteen goed zat, heb ik als eerste een nieuw driedelige bh getekend met kant langs de decolleté rand. Deze strook kant heb ik dit keer geprobeerd zo breed mogelijk te maken, mijn vorige uitvoering vond ik achteraf wat aan de smalle kant. Met deze uitvoering ben ik erg blij!
Ook heb ik bij de oksel 1 cm extra opgehoogd voor een mooier beeld en voor het achterpand een hoge uitvoering gekozen.
De bh heb ik uitgevoerd met turquoise duoplex en niet rekbaar tulekant. Gecombineerd met Lycra waarin deze turquoise kleur weer terug komt. De Duoplex komt uit Canada. De tulekant en Lycra bij Lijfgoed vandaan.



Nu hopelijk snel met twee bijpassende slips aan de slag, maar eerst liggen er nog andere projecten op me te wachten!

woensdag 15 juli 2015

Franje tas met een Zo Geknipt inslag...

Gisteren weer een dag gezellig genaaid samen met Jos onder toeziend oog van Izzy.... Gelukkig is Jos ook dol op poezen :-)



We zijn verder gegaan met onze DIY fringe bag van See Katy Sew waar we een tijdje geleden tijdens de "alles behalve corsettendag" mee waren begonnen. Bij het inzetten van de rits en voering hebben we met een schuin oog naar "Zo Geknipt! 1" gekeken, die afwerking vinden we een stuk mooier. In de voering heb ik ook nog een zijzak gemaakt, zodat ik wat minder los slingerende spulletjes in de tas heb.

Izzy blijft nog graag in de buurt, ze ging lekker tegen de naaimachien aan liggen, daar heeft ze zeker een paar uur liggen slapen! Terwijl wij rustig konden naaien en beppen...


De rits met eind stukken en iets korter dan de tas zelf. Hierdoor zit de rits straks mooi tussen de zijnaden in.

Het resultaat mag er weer zijn! De andere tassen mogen in de kast.... De fringebag is het nu!






Franjes zijn helemaal hip deze zomer, dus ga de tas zeker vaak gebruiken!

Lees hier Jos haar verslag!








maandag 13 juli 2015

Daar "Izzy" dan!

foto van Cattery Madisons Love
Weer een nieuw huisgenootje erbij! Na lang wikken en wegen en er al jaren er over praten hebben we afgelopen vrijdag een Heilig Birmaan kitten opgehaald bij Cattery Madison's Love. Met dank aan Annet en Martin voor hun goede zorgen en pracht exemplaar! Officieel heet ze Easy Love, maar wij noemen haar Izzy!

Altijd spannend zo'n kleintje in huis. Hoe zullen de heren reageren?
Na drie dagen is het al zover dat ze voorzichtig aan haar snuffelen en best wel nieuwsgierig zijn. Dus dat komt wel goed!
Zelf kom ik wat minder toe aan creatieve activiteiten, maar dat komt wel weer goed. Nu wat aandacht voor de kleine.
Hier een foto serie van Izzy! Oftewel wat Izzyspam!


Als een Prinses op de diva!




Spelen met veren...

Of met balletje


Snuffelen aan Toby



Zo mooi hoe ze in een keer de foto's van Bram en Fleur ziet!
En toen ik toch aan het fotograferen was gelijk de heren ook weer even vast gelegd! Die blijven natuurlijk ook fotogeniek!