Berichten

Berichten uit augustus, 2015 weergeven

Lingerieset compleet

Afbeelding
Eindelijk de tijd gehad om twee slips in elkaar te stikken behorende bij de bh die ik eerder maakte.In de slips heb ik dit keer ook duoplex verwerkt. Een niet rekkend materiaal, net als het kant. Twee modellen, een hipster en een hogere slip, bedoeld voor onder een strakkere jurk. 


Opvouwbaar tasje

Afbeelding
En weer iets van de lijst afgestreept! Lag ook al zo lang klaar. Ik wilde nog een opvouwbaar tasje maken uit het boek Zo Geknipt!2
Het Michael Miller stofje lag al heel lang klaar, ik kocht het samen met een ander stofje uit de origami serie voor de recht op recht shirt (project 6a) bij Es-ster
Nu maakte ik er eindelijk nog een opvouwbaar tasje van. Maar wel met mijn eigen aanpassingen, want zo'n handvat bovenaan werkt bij mij niet. Ik heb hengsels nodig om de tas aan mijn schouder te kunnen hangen en aan mijn fiets. Ook maakte ik de tas enkel van stof met alleen een rand bovenaan om het geheel niet te dik te maken.
Het driehoekje maakte ik wederom weer wat groter dan vermeld zodat het geheel wat beter in het hoekje blijft steken. 
Het blijft toch een heel pakket, ook door de grote van de tas. Maar prima voor in de fietstas. En daar was ze voor bedoeld.
Blijf verliefd op het stofje, vrolijk en strak, mooie geometrische vormen.Spring Blossom Jurk

Afbeelding
Het is hoog zomer en ik heb eindelijk mijn Spring Blossom tricot verwerkt tot een jurk. In deze zomermaanden ben ik mijn "to do" lijstje aan het afwerken... Ben al een heel eind maar nog niet zover als ik zou willen...
Gisteren in ieder geval deze tricot jurk gemaakt. Het patroon komt uit een knip van  Juni 2011. Al eerder maakte ik met dit patroon een tweetal jurken, waarvoor ik het patroon wel eerst aanpaste. o.a. de rimpels eruit gehaald.
Voor deze jurk moest ik het achterpand uit twee delen uit het stof halen omdat ik net iets te weinig stof had. En moest voor mij holle rug ook nog wat extra uit de naad wegnemen.
De jurk lockte ik in elkaar. De hals afgewerkt met een bies die ik ook met de lock eraan zette en vervolgens met de Cover de zomen afgewerkt. Met de Naaimachine naaide ik alleen de halsbies door en stikte ik mijn label op de jurk.
Het was goed om ook weer eens mijn andere apparaten van stal te halen!
Het stofje heet Spring Blossom en kwam in het begin van dit jaa…

Handigheidje de Naadtoeslag Magneetjes

Afbeelding
Sinds kort een nieuw handigheidje ontdekt; de naadtoeslagmagneetjes
Magneetjes voor aan je schaar, waarmee je de naadtoeslag meteen aanknipt zonder eerst af te hoeven tekenen met krijt en centimeter of zoommaatje.
En het werkt prima! De magneetjes zijn 0,5 cm blijven goed zitten op de schaar. Zelfs 14 magneetjes bleven kaarsrecht op mijn schaar zitten!
Je kunt de magneetjes zowel links als rechts van je schaarblad plaatsen.
Door ze op de punt van je bovenste schaarblad te plaatsen kun je gewoon knippen.
Je schijnt ze ook op je rolmes te kunnen gebruiken, dat heb ik nog niet geprobeerd!

De naadtoeslag magneetjes zijn te verkrijgen bij webshop Avenir Mode
Project 5 uit Zo Geknipt!2

Afbeelding
In een wip klaar dit rugzakje uit het boek Zo Geknipt!2, de stofjes gesneden en in een warm middagje stak het geheel inelkaar!De stofjes komen van de de stoffenspektakel bij de kraam, van www.stoffendienst.nl vandaan. Een kraam vol met hippe stofjes op 50 cm geknipt. Mooi op kleur en design gesorteerd.
Ik heb de grootste uitvoering gemaakt en dan is het even puzzelen met die lap van 50 cm. Ik kon de tunnels bovenaan er niet in een keer uithalen dus aan de voorzijde zit ook een naad. Ach niemand die dat ziet!Zo ben ik weer up to date met de sew along Zo Geknipt!

Bezoekje Kantje Boord

Afbeelding
Gisteren weer eens sinds lange tijd een bezoekje aan Kantje-Boord in Amsterdam gebracht samen met vriendin Hilda. Een snoepwinkel voor zelf lingerie naaien. Vooraf had ik een "boodschappenlijst" opgesteld. Doe ik dat niet dan word je daar overprikkeld met al die mooie kantjes en lycra's. Doel gericht zoeken werkt er het beste.  We waren nog geen minuut in de winkel of we hadden het eerste kantje al gescoord! Dat ging erg goed. Omdat ik nog het een en ander op voorraad had liggen moest ik op zoek naar kant of lycra bij wat ik al heb liggen. En daarbij de nodige elastiek, schouderbanden, beugelbanden, sluitingen en oogjes en schuifjes bijgezocht. Resultaat;
Omdat het zo'n zomerse dag was wilden Hilda en ik na afloop ergens in de buitenlucht lunchen. Ff googlen en we kwamen terecht bij Jachthaven Bon boven de Vinkeveense plassen. Heerlijk gegeten en genoten van het uitzicht en alle bootjes die door de sluis heen gingen.
Op de verdere terugweg nog grote dikke kersen gescoord …

Project 16e uit Zo Geknipt!2: Koker op maat

Afbeelding
In de maand July stond op de "Zo Geknipt Sew Along" het Kokerfestival op het programma. Helaas heb ik die deadline niet gehaald dus een verlaat kokertje....
Maar de vakantie moet nog komen, dus daarvoor niet verlaat. Want voor wie het zich nog kan herinneren.... ik wilde een kokertas maken voor de wc-rol op de camping. Om niet met een wc-rol over sommige campings te hoeven lopen naar het toiletgebouw, maar met een hip tasje waar zich toevallig de wc-rol zich in bevind,... eventueel in gezelschap met wat vochtige doekjes. Voor de buitenkant koos ik geplastificeerd katoen, afneembaar dus veilig te plaatsen in een wat vervuild of nat toiletgebouw. De wc-rol blijft droog en schoon. Na afloop de buitenkant indien nodig afnemen met een hygiënisch doekje o.i.d. en het is weer klaar voor volgend gebruik.  De voering is een bijpassend katoentje welke ik beide op de stoffenspektakel op de kop tikte bij Stoffendienst.
Omdat ik graag wilde dat de koker rechtop bleef staan gebruikte ik …