Berichten

Berichten uit september, 2015 weergeven

Creatief Atelier Unique in Ottersum

Afbeelding
Vandaag een bericht over een nieuw initiatief in het zelfmaakwereld namelijk Creatief Atelier Unique. Deze wordt sinds 1 september gerund door Henny Wikkers in het creatieve broedplaats Ottersum (achter Gennep) in het Zuid Oosten van Nederland.

Het Atelier is bereikbaar via proeflokaal en theeschenkerij Bij Koos waar het Atelier mee is verbonden. (Wat erg handig is we hebben daar heerlijk geluncht)
Henny runt samen met haar man een catering bedrijf en is al jaren een vervend naaister en creatieveling, ik heb al diverse mooie creaties van haar mogen bewonderen. Naast haar huidige baan is Henny lange tijd op zoek geweest om "iets" te doen op creatief gebied en dacht daarbij aan een stoffenwinkel o.i.d. Toen er in Ottersum een ruimte vrij kwam waar de eigenaren de creatieve functie daarvan wilde behouden dacht men meteen aan Henny.


Atelier Unique is een gezellige warme sfeervolle plek waar je welkom bent om aan eigen project te werken en hulp en begeleiding van bij Henny hierb…

Blue Rose

Afbeelding
Maandag heb ik een tweede BH in een "Empreinte" model in elkaar gestikt. Het eerste model had ik de cups van niet rekkend materiaal gemaakt. Uitstekende manier om de pasvorm te checken.
Met nog een kleine aanpassing in de cup, er zat nog een beetje te veel ruimte bij overgang kant naar lycra net boven bustepunt, lijkt het patroon nu weer goed passend!  Hopelijk blijven mijn borsten nu een tijdje lang de zelfde maat houden alhoewel ik het niet erg vind dat ze wat voller waren geworden ;-) Voor deze BH heb ik gebruik gemaakt van rekbare materialen. De lycra had ik al eerder gebruikt voor een hemdje O2 van Merkwaerdigh (een top model wat mij betreft!) en vond het stofje zo mooi dat ik nog wat stof heb nabesteld bij Lijfgoed voor een BH en twee paar slips.  Tijdens het bezoek aan Kantje-Boord in augustus zag ik hetzelfde kantje liggen wat ik eerder bij Lijfgoed op de kop tikte samen met deze lycra. Helemaal happy want hierdoor matcht de bh mooi bij het hemdje!

De naam Blue Rose…

Zachte zetel

Afbeelding
De stoelen in onze camper zijn hard, daarom zit ik altijd al op een kussen. Maar ook vriendlief wist na paar uur rijden niet meer hoe te zitten en wilde ook een kussen. Maar losliggende kussens, das onhandig en ook niet mooi. Toen ontstond het idee voor nieuwe camperstoelhoezen met geïntegreerde traagschuim-zitkussen.
Het patroon maakte ik simpelweg door patroonpapier op de stoelen te spelden en de omtrek over te trekken, de naden vormden een goede leidraad. De stoelhoes moet wel uitwasbaar zijn, dus het kussen uitneembaar. Heb verschillende nachten liggen peinzen hoe het aan te pakken, maar uiteindelijk ging ik er vorige week mee aan de slag.
Het resultaat is top!! Eerst even een klein meetfoutje weggewerkt, maar toen konden de hoezen over te stoelen worden getrokken en het elastiek rondom de onderkant stoel worden aangetrokken.


Afgelopen weekend meteen de stoelhoes met kussen uitgeprobeerd tijdens een twee uur durende rit naar de provincie Zeeland. En het zit een stuk beter! Project…

Sophia's Garden

Afbeelding
Sophia's Garden staat al een tijd op mijn To Do-List. In eerste instantie wilde ik deze maken in alle kleuren van het kleurenpallet.... Zoiets als dit;
Voor de vakantie naar Turkije wilde ik wat te haken meenemen, maar niet te veel bollen. Dus kocht ik 5 bollen van By Claire garen in creme en bruin tinten om iets te maken voor in de camper.  De avond voor vertrek kreeg ik het idee om Sophia's Garden te maken met deze kleuren. Meteen de volgende ochtend de 35 blz beschrijving uitgeprint van Haakdingen.nl Op deze site staat de vertaling van Sophia's Garden.
Het is wel een uitdaging! Goed mijn aandacht erbij houden, tellen, uitproberen en weer uithalen... Langzaam vordert Sophietje... Lekker aan het zwembad! Soms was het gewoon te warm om te haken, te zweterig waardoor het garen en haaknaald niet lekker haakten. Op het balkon met uitzicht ;-)
Inmiddels thuis verder aan de slag met Sophie's Garden. Het gaat een kussen worden!