Berichten

Berichten uit oktober, 2015 weergeven

Mijn Katniss Cowl

Afbeelding
Je zag ze misschien al hier en daar voorbij komen op facebook of blogs een prachtig gehaakte col sjaal met de naam Katniss Cowl. Die stond dus ook al een tijdje op mijn to do lijst. En nu de koude dagen in aantocht zijn leek me het een goed moment. Helemaal omdat ik in Turkije de nodige wol daarvoor kocht!
Het patroon is in het Nederlands te vinden op de Blog van Sophie. Zij maakte er een mooie smalle colsjaal van:
Maar het origineel is een brede col die op drie manieren te dragen is, kijk maar eens op Kali haar Blog

Dat is me een te groot geval, dus volgde ik Sophie haar patroon en maakte voor vriendlief een cowlsjaal passend bij zijn winterjas. De reliëf vasten haakte ik er een aantal in een felgroene kleur van de ritsen op zijn jas. Vriendlief wild het rustig houden dus de eerste serie is met 1 rij reliëf vasten. Maar toen werd het toch een beetjes krapjes of ik het ging halen met de zwarte wol, en haakte ik in de volgende herhaling maar twee rijen met reliëf vasten in het groen. …

Gehaakt etui uit Kant Haken

Afbeelding
Op vakantie in Turkije haakte ik met Stonewashed van Scheepjes een klein etui of tasje....Kwam zonder problemen door de douane met mijn haaknaald en wol. Had voor de zekerheid wel mijn haaknaalden uit China in de handbagage gedaan. Zag dezelfde Chinese haaknaalden ook in de Turkse wolwinkel uit mijn vorige post staan ;-) Het tasje uit het boek Kant Haken was niet lastig om te haken, je begint met een halve doiley en daaraan vast haak je met stokjes een rechthoekige lap. Deze lap vouw je dubbel en door de zijkanten dicht te haken en heb je in no time een leuk etui cq tasje. Een volgende keer zal ik de rechthoek iets smaller maken, vind de flap in verhouding aan de smalle kant. En om de flap te sluiten zette ik er een mooi houten knopje met mijn naam erop. Het was een leuk vakantie project!
Groetjes Tialda

Wol uit Turkije

Afbeelding
Vorige week een weekje naar Turkije geweest, heerlijk even een weekje niks doen. Toch nog een beetje gehaakt en veel gelezen. Haakwerk moet nog afgemaakt worden dus dat volgt nog...We trapten in het verhaal van de touroperator en gingen voor 8 euro per persoon een uitstapje naar Antalya maken..... Maar dan moesten we wel eerst een kort bezoekje brengen aan Dickmann een outlet center voor kleding met goede merken en mooie prijzen..... Ja ja, die prijzen daar schrokken we van! Niet echt goedkoop, soms nog duurder dan in NL. Wij zaten dus al snel buiten in het zonnetje te lezen. Met voorbedachte rade hadden we al onze ereaders meegenomen! Vervolgens op naar Antalya, eh nee!? Oh ook nog een bezoek aan leerwinkel? Daar had die man van de touroperator het niet over gehad! Nou vooruit, een stoer leren jasje voor een mooi prijsje daar gaan willen we nog wel voor vallen. Eerst een heuze modeshow met twee dames op palen van hakken en 1 man.
Ziet er toch wel erg exclusief uit en dat bleek ook wel…

Mijn Sophie's Garden

Afbeelding
Leuke uitdaging was het haken van Sophies Garden! Veel geleerd over relief steken. Hierdoor krijgt het haakwerk een 3D effect doordat de reliefsteken boven op het haakwerk komen.

Het patroon haalde ik van haakdingen.nl en op You Tube bleken er filmpjes van alle toeren te staan. Daar kwam ik pas tijdens de laatste toeren achter helaas! Haha. Heb heel wat uitgehaald en weer opnieuw begonnen tijdens het haken. Maar dat hoort erbij niet waar?
Nu wil ik er nog een kussen van maken met een stoffen achterkant.

Zonneschijn sjaal

Afbeelding
Weer eens een haakwerk voltooid. Ik ben tegenwoordig met meerdere projecten tegelijkertijd bezig. Een haakwerk die uitdagend is, nieuwe steken en/of ingewikkelde patronen zoals Sophie's garden en eentje voor ontspannen bijna gedachteloos haken zoals deze zonneschijn sjaal uit het boek Kant Haken van A la Sascha. In het begin natuurlijk met het boek erbij, maar al gauw had ik de 4 steeds repeterende toeren in mijn hoofd. En dan is het fijn haken tijdens tv kijken, autoritten en in de Camper! Voor het eerst gebruikte ik eens Fenna garens, erg gewild onder de haaksters vanwege het kleur verloop. Vind het kleurverloop van deze regenboog bonter dan ik had gewild. Vrolijk is de sjaal in ieder geval wel geworden!
Recept 27 uit Zo Geknipt 1 op herhaling

Afbeelding
Het blijft een fijn model tas, het "recept 27" uit Zo Geknipt 1. Ik maakte er al meerdere. Die van mijn moeder is inmiddels versleten, dus toe aan een nieuwe. Dit keer wilde ik hem maken met soft and stable als versteviging in plaats van strijkbare Volumevlies.
Soft and Stable  doet wat de naam zegt. De tas houdt zijn vorm maar is wel flexibel en licht van gewicht. Ik gebruikte het ook in Project 12 uit Zo Geknipt!2 en dat bevalt me in deze tas erg goed.


De stofjes heeft mijn moeder zelf uitgezocht bij Es-ster in Bolsward, prachtige stofjes van Riley Blake  en de binnenkant in een krantenartikelprint, hoe toepasselijk!
Hopelijk heeft ze er net zo veel plezier van als van de vorige!


Minty Sweater

Afbeelding
Langzaam gaan we richting Herfst.... Nu nog even genieten van het mooie weer!
Qua kleding wordt het tijd om de zomerkleding en winterkleding om te wisselen, binnenkort de kast uit en inruimen. Qua garderobe heb ik alvast een warme sweater gemaakt. Na een jarenlange afwezigheid in het mode beeld is de sweater weer helemaal terug!
De sweater heb ik op de naailes getekend op mijn basispatroon. Ik wilde niet al te veel overwijdte, maar het moest wel draagbaar zijn. Dit keer weer eens raglanmouwen getekend.
De hals afwerking heb ik samen met de naailerares gedaan. De kraag is een rechte lap die al moulerend door de lerares rondom de halsrand is gespeld. Inspiratie hiervoor vonden we op Pinterest.
 Omdat ik de onderrand nog te wijdt vond om deze gewoon om te slaan en door te stikken heb ik in plaats daarvan een band er aan gezet. Echter kwam ik stof te kort, maar wel meerdere kortere stukken. En met het idee van de afwerking van de Appels en Peren shirt van ZG!2 maakte ik een soortgelijke…