Berichten

Berichten uit februari, 2016 weergeven

Raglanshirt experiment

Afbeelding
Hebben jullie dat ook wel eens, dat je in een stoffenwinkel je een kleuren combinatie kiest maar eenmaal thuis je aan het twijfelen slaat. Mijn impuls was om bij een andere stoffenzaak te kijken om er andere stofjes bij te halen. Echter door omstandigheden lukte dit niet en besloot ik toch maar de gekochte kleuren combi te gebruiken. Tja en eenmaal gemaakt......... bleek mijn gevoel over de kleurencombi te kloppen, deed me aan een pyjama denken. Dus er nog een stuk blauwe Tricot erbij gekocht en daar een pyjama broek van gemaakt. En voila..... Een nieuwe pyjama erbij!
Verder valt er wat te vertellen over dit Raglanmouw experiment. Ik gebruikte namelijk het zelfgetekend patroon voor een elastisch hemd van Bella Hendriks voor het voor en achterpand en van Cuppens Geurs de mouw A. Op deze basis tekende ik een Raglan mouw. Maar gezien het resultaat ga ik deze combinatie niet nog eens gebruiken. Doordat het een strak aansluitend shirt is in combi met het raglan verhaal, doet het shirt dingen…

Raglanmouw story en Coverlocknaden

Afbeelding
Tijdens de kerstvakantie maakte ik een shirt/sweater van Jogging stof. Zo eentje met een zachte binnenkant. Een raglan model leek me leuk en had nog een patroon uit de Burda liggen van een shirt. En ik was zo dom om dit klakkeloos op de joggingstof te leggen, uit te knippen en in elkaar te locken....
Eenmaal gepast zat het shirt vreselijk. Trok omhoog bij de schouders waardoor de boord ook omhoog zat. Bleef shirt naar beneden trekken. Dus in de hoek gegooid.

Afgelopen week op de naailes zelf maar eens een raglanshirt getekend. En wat daar opvalt is dat er een naad loop op de schouder en daar ook een coupe zit.
Toen ging er bij mij een lampje brandje! In de gemaakte Burda shirt zat niet genoeg ruimte bij de schouders en romp. De jogging stof was namelijk nauwelijks rekbaar, terwijl het Burdashirt juist bedoeld was voor zeer rekbare stof.

Omdat het toch wel zonde is dat het shirt in de prullenbak zou belanden heb ik wat overgebleven joggingstof van mijn Comfy Martinidress erbij gepakt …

Dromerige sjaal uit "Kant Haken"

Afbeelding
In twee weken tijd haakte ik de dromerige sjaal uit het boek Kant Haken van A la Sacha. Een redelijk eenvoudig patroon, alleen bij begin en einde is het even opletten. Maar ondanks de eenvoud toch een heel mooi effect! Ook dit keer haakte ik met Fenna garen.


Heb in een dolle bui heel wat bolletjes gekocht omdat ik het kleurverloop zo leuk vond. Nu begint het een beetje saai te worden! Er zijn zoveel mooie wol soorten verkrijgbaar in de prachtigste kleuren en mooie kwaliteit. Daar wil ik graag meer kennis mee maken!
Maar voor nu vind ik het een prachtige sjaal geworden en heb ik er iemand blij mee kunnen maken.
Er hangen hier al zoveel sjaals aan de kapstok! Hoeveel kan een mens hebben ;-)
Nu bedenken wat mijn volgende haakproject wordt.

Comfy Martinidress met een extraatje

Afbeelding
Het gaat goed met mijn doel om een aantal projecten uit het zelfmaakmode tijdschrift La Maison Victor te maken. In december werd de Harrietjurk al een feit en deze week kwam de Martinidress gereed. Deze staat in Editie 1 van 2013/2014.
Het is een comfy-jurk geworden doordat ik gebruik maakte van een lekkere dikke Joggingstof met een geruwde binnenzijde. Deze stof komt ook van de Stoffenspektakel waar ik in het najaar wat stoffen heb ingeslagen. Als laatste ligt er nog een grijsblauwe Suedine op me te wachten waar ik de Arieljurk van denk te maken.

Als extraatje heb ik op de jurk het borduurdesign Seamstress van Urban Threads geborduurd. De zomen met de Coverlock gecoverd, met de onderkant aan de buitenkant. Hierbij heb ik een van de kleuren borduurgaren van het borduur gebruikt. Heb nog zitten twijfelen of ik nog zo'n coverrand langs de hals zou doen, maar door die punt zou dat niet zo makkelijk zijn, dus er vanaf gezien.

Blij met deze jurk!

Push-up French lace met hipster

Afbeelding
Eindelijk weer eens lingerie genaaid! Op de open lingerieles afgelopen keer wederom een push-up bh getekend. Dit keer met mijn nieuwe maten. Das het nadeel van afvallen en aankomen, elke keer moet het basispatroon en alle bh variatie's opnieuw worden getekend. Aan de andere kant is het ook een voordeel want zo onderhoud ik wel de vaardigheid in het zelf tekenen!
Volgende keer nog een paar kleine aanpassingen. Zo wil ik het schouderband aanzetpunt weer terug plaatsen in plaats van naar oksel toe. Ik vind het decolleté gedeelte nu te "bloot en te open" hierdoor. Ook mag het middenvoor stukje wat smaller in de volgende bh. Dan krijg je vanzelf ook wat push-up effect!
In zo'n smal middenvoor stukje wil ik ook nog eens een voorsluiting uitproberen. Dan kan ik namelijk voor het rugpand mijn fantasie laten gaan.

Voor de hipster heb ik een bestaand zelf getekend patroon gebruikt, wat ik al eens eerder heb gebruikt.

Het kant kocht ik een tijd geleden in Hongkong op Etsy bij