Berichten

Berichten uit maart, 2016 weergeven

Bezoekje aan Poetsie Patterns & Picturials

Afbeelding
Sinds enige tijd is er in het zelf maak lingerieland weer een webshop erbij namelijk Poetsie.nl.
Diana van Nuland had al enige tijd deze webshop maar werkte er nog naast. Op haar werk bleek ze eind vorig jaar boventallig te zijn en kwam er een einde aan haar baan en kreeg ze de kans om zich full time op de webshop en maatwerk voor lingerie te richten.
Ik had laatst een mooi zwarte lycra met slangenprint besteld bij Poetsie besteld, maar wilde er nog wat bij hebben. Al babbelend op de whats app nodigde Diana mij bij haar thuis uit omdat nog niet alles online staat en ik ook op zoek was naar een eyelash kantje.
En zo stond ik op een woensdag bij haar voor de deur. Zag meteen welk het huis het was met op de 1e verdieping twee lingeriepoppen voor het raam! Zo leuk, ben ze alleen vergeten op de foto te zetten.

Eerst gezellig bijgekletst met een kopje thee en de poezen, net als ik is Diana een echte poezen liefhebber. De naam Poetsie van de webshop is ook een nagedachtenis aan een inmiddel…

Arieljurk uit de La Maison Victor

Afbeelding
In mijn uitdaging om een aantal jurken c.q. projecten uit het zelfmaakmodeblad La Maison Victor te maken was dit keer de beurt aan de Ariel jurk. Deze staat in de editie sept/okt 2015.
Mijn eigen maten vergeleken met de genoemde maten uit de LMV en het patroon op het patroonblad, het wordt een beetje schipperen tussen twee maten.
En met behulp van de los geknipte puinzak van de action het patroon overgetrokken, dat gaat een stuk gemakkelijker dan met papier!

Een blauwgrijze Suedine had ik nog als laatste stofje liggen welke ik vorig jaar op de stoffenspektakel in Den Bosch kocht. Enthousiast begon ik de stofdelen aan elkaar te stikken met een microtex naald, dat had ik immers in januari ervaren met mijn nepleren broek. Helaas sloeg de machien steeds steken over! help! Op zoek naar de juiste naald, uiteindelijk uitgekomen op een 90/14 ELx705. Tja, het werkte en das het belangrijkste. Daarmee stikte ik de jurk in elkaar, tijdens de tussenpas op de naailes een kleine aanpassing bij de h…

Van driehoeksverhouding naar een ander soort opvouwbaar tasje

Afbeelding
In augustus van afgelopen jaar maakte ik een opvouwbaar tasje uit het boek Zo Geknipt!2.
Niet helemaal volgens de beschrijving, ik maakte er mijn eigen variant van.
Klik hier voor dat verhaal.

Afgelopen week weer eens een nieuw exemplaar. De uiteindelijke uitvoering werd echter iets anders...
Ik vergat namelijk het driehoekje mee te stikken in de hoek, dus weg driehoeksverhouding.
Omdat ik toch al hengsels maakte ipv de handgreep uit het boek, greep ik terug naar een nog ouder opvouwbaar tasje variant, namelijk die van het kringloopproject van Sanne cq Eloleo Toch de voorloper cq basis van Zo Geknipt! nietwaar?

Dus een beetje van dit en een beetje van dat..... Zo Geknipt dus ;-)
Blaadjessjaal uit het boek Kant Haken

Afbeelding
Er is weer een haakproject af. Dit keer eens een ander model sjaal. Een lange smalle sjaal in filethaken. Een patroon uit het boek "Kant Haken" a la Sacha
Een haakpatroon waarbij je wel je aandacht erbij moet hebben, steeds goed tellen en kijken waar je bent. Het is een herhaling van steeds 5 toeren, dus dat is goed te doen.

Ditmaal wol gekocht van Annell Rapido fine in een lavendelkleur. Fijne wol om mee te haken. De sjaal heeft inmiddels een plekje gevonden bij mijn moeder! Veel plezier ermee!

Patroon: Blaadjes sjaal uit Kant Haken Wol: Annell Rapido fine Haaknaald: 4 mm

Een cape voor "Prins Carnaval"

Afbeelding
Op een verjaardag van een neefje komt ons oudste neefje naar me toe met een vraag of ik voor zijn verjaardag een Prinsencape wilde maken..... Prinsencape? Dacht ik... Bedoelde hij nu een Prins, zo eentje van Prins op het witte paard... Of Prins Carnaval? Want we zaten net in de carnavalstijd... En dat bleek inderdaad zo te zijn! Een echte prins Carnavalcape, met zacht! Met zacht? Mijn hersenen maakten in korte tijd even overuren en ik vroeg toen aan mijn neefje of hij een cape met bont wilde..... Nee antwoorde hij volmondig; "met zacht"! Gelukkig is daar tegenwoordig google en snel een prinsencape opgezocht.... " met zacht" bleek toch met bont te zijn. Geweldig! Heel vereerd met zijn vraag kon ik natuurlijk niet anders dan een echte prinsencape te maken.  Gelukkig was daar nog de carnavals optocht in ons dorp, waar ik de prinsen met hele andere ogen bekeek en op de foto zette. In eerste instantie keek ik op het internet rond voor een patroon, maar kon niks naar mijn zin…

Blue Dots

Afbeelding
Het wordt hoog tijd dat ik mijn lingerielade ga uitmesten. Zoveel wat ik niet meer draag en wat oud en versleten is. En nu komen er ook weer wat nieuwe setjes aan. Gelukkig want dat werd wel tijd. Van een microfiber die ik ooit op Etsy kocht en daar een kantje bij gezocht tijdens een bezoekje aan de Lingerie zelf maak Walhalla Kantje Boord" maakte ik een driedelige bh a la Prima Donna.
Een tijd geleden heb ik aan de hand van opnieuw gemeten maten een nieuw basispatroon getekend. Het gevolg is dat alle variatie modellen dan ook weer opnieuw getekend moeten worden. In januari op de open lingerieles bij Henriette daarom weer een paar nieuwe modellen getekend. Dit keer bij het drie delig patroon het zij-pand groter gemaakt dan mijn vorige modellen en daar ben ik tevreden over.

Gelukkig past de bh prima, dus kan weer aan de slag met nieuwe setjes! 

Boxershort

Afbeelding
Van het restant tricot die ik overhield van raglanshirt heb ik weer eens een boxershort voor vriendlief gemaakt. Dat was toch al even geleden. Het patroon komt van Bella Hendriks en is een basispatroon. Ik heb er niet veel aan veranderd omdat ik nu toch eerst de pasvorm wil checken, dan volgen er misschien weer meer....
Met de Covermachine heb ik siernaden doorgestikt. Ik heb nu weer de goede naalden (Schmetz ELx705) erin gestoken en het standaard (niet doorzichtige) voetje gebruikt en hij deed het perfect.
Ook op de deelnaden geen steken overgeslagen.
Patroon:  0106H Bella Hendriks
Stof;  Tricot van Sisters stoffen
Elastiek: Kantje Boord
Garen:  Gutherman