Berichten

Berichten uit mei, 2016 weergeven

Scheepjes CAL 2016 "Last Dance on the Beach"

Afbeelding
Na een tijdje dubben ben ik toch overstag gegaan om mee te doen aan een nieuwe Crochet Along (Cal) Er kwamen zulke mooie haakwerkjes voorbij! Dit keer eentje georganiseerd door Scheepjeswol.

De oorspronkelijke ontwerpster van de deken is Marinke Slung (gekend als Wink) van acreativebeing Haken was voor haar heilzaam tijdens haar depressiviteit. Helaas niet genoeg want ze maakte onverwachts een einde aan haar leven vorig jaar. Zo verdrietig, was er zelf ook erg van geschrokken want volgde haar sinds enige tijd. De Cal had zij toen nog niet af en Scheepjes heeft een 12-tal vriendenbloggers van Marinke gevraagd om dit samen met hun af te maken.
Deze deken wordt nu gehaakt als herinnering en eerbetoon aan Wink (Marinke).
Het kleuren thema waarvoor ik heb gekozen is Dancing in the Sea, met twee andere kleuren dan het oorspronkelijke pakket. 1 kleur was niet meer leverbaar en ik koos een turquoise kleur erbij om nog meer Sea gevoel te krijgen. Turquoise is niet voor niets mijn lievelingskl…

Green Retro Dress

Afbeelding
Een jurk voor komend Lente en Zomer seizoen. Ik heb nog steeds het idee dat de Lente nog moet komen met deze kou! Brrrrrrr, maar volgende week wordt het eindelijk beter zeggen ze!

Dit keer weer eens een patroon zelf getekend, met een schuin oog naar de retrojurk in de Knip van April. Vooral het achterpand werd helemaal anders. In plaats van plooien kwamen er coupenaden in. Met mijn holle rug is dat veel mooier. Ook kijk ik graag naar de jurken van Tante Betsy en King Louis. Daar zitten mooie exemplaren tussen.


Ik maakte veel gebruik van paspelband wat ik net als de tricotstof bij Mamarieke bestelde. De tricot is van het merk Megan Blue en zij hebben geweldige printjes! Zo ligt er nog een flamingo stofje op me te wachten.


 Een blinde rits in de zijnaad maakt het aan en uit trekken gemakkelijker.Dit keer ook weer eens "aan foto's" gemaakt, doe ik niet vaak, ben niet zo fotogeniek. Maar het is toch wel anders dan de jurk op de pop die niet dezelfde maten heeft.