woensdag 26 oktober 2016

Nopjessjaal

Een sjaal in "opdracht". Het moest er eentje worden met Nopjes! Zoals ik wat met strikjes heb, zo heeft zij een klik met nopjes.


Het garen komt bij Wolplein vandaan en is van dezelfde serie als mijn lief vestje; Lang Yarns mille colori socks and lace luxe 35 alleen nu een blauwtinten kleur.

Het ontwerp heb ik zelf bedacht met haakbijbel erbij, You Tube filmpjes bekeken, diverse proeflapjes gemaakt. Geprobeerd een mix te krijgen van zoveel mogelijk nopjes maar toch ook nog soepel en haakbaar....
Aan de korte zijden haakte ik nog een klein picot randje en de lange zijden met een vasten rand.

De sjaal is mee op reis geweest in de trein, auto, camper...




En lekker thuis op de bank
door meerdere landen heen gehaakt, want het was toch nog een tijd verslindend project door de nopjes, die kosten wat meer tijd om te haken en je moet je aandacht erbij houden. Niet tomeloos haken, maar koppie erbij, en regelmatig steken tellen. En natuurlijk afwisselen met andere haakprojecten anders wordt het saai :-)

Maar nu is de sjaal dan toch klaar! Bijna 2,5 meter lang, kan tweemaal om de nek geslagen worden om er lekker in weg te duiken! 



Mijn blocking mats van Knit Pro weer kunnen gebruiken nadat ik de sjaal had gewassen met eucalan en daarna geblockt!



Deze week gaat de sjaal op de post en dan hoop ik dat de ontvangster er blij mee is! 





dinsdag 25 oktober 2016

Fishbone kattenspeeltje

Al in 2012 kocht ik een leuk borduurpatroon waarmee je kattenspeeltjes in de hoop (borduurring) kon maken. En dat laatste had ik nog nooit gedaan en hield me tegen. 4 jaar na dato vond ik het toch eens tijd worden toen ik ze weer ergens voorbij zag komen.

Het is een patroon van Urban Threads en op hun site staat ook een tutorial. Deze uitgeprint en ermee aan de slag gegaan. 
Omdat ik meerdere speeltjes uit 1 hoop wilde halen heb ik het design drie keer gekopieerd. De uitvoering daarvan was wel een beetje lastig omdat je niet precies weet wat en hoe het gaat. 
Maar na een eerste lichting van 3 stuks op rode fleece heb ik met grijs vilt en glow in the dark garen nog 3 stuks gemaakt en dat ging me al een stuk beter af.!

Glow in the dark effect!
De speeltjes gevuld met een mix van fibervulling en kattenkruid, dat vinden ze altijd zeer leuk en lekker!


maandag 24 oktober 2016

Zomertop met gehaakte print

 Lekker op tijd voor het volgende zomer seizoen deze top ;-)

Was er deze zomer al aan begonnen maar niet gelukt om hem voor de vakantie af te maken, dus dan maar na de vakantie.

Het patroon (top 1605B) komt uit My Image van deze zomer, Helaas was hij alweer uit de schappen toen ik deze top in de gaten kreeg, maar gelukkig kon ik het blad lenen om het patroon over te nemen.

Het stofje komt bij Sisters Stoffen in Schaijk vandaan, toen ik daar was kon ik dit stofje niet laten liggen met zo'n print met gehaakte figuren.

 Achterpand wordt dichtgestrikt..
Onderin een rolzoompje en klaar voor de volgende zomer!

maandag 10 oktober 2016

Broek langer maken ;-)

Broeken kopen is voor mij niet eenvoudig, ik heb van die lange benen dus de gewone broeken zijn me altijd te kort. Gelukkig zijn er ook wat merken die extra lange broeken verkopen. 
En ik maak zo nu en dan een broek op maat. 
Soms loop ik tijdens het shoppen tegen een broek aan met een brede zoom. Dan kan ik de broek zelf wat langer maken.

Eerst de blindzoom lostornen, dan een biaisband in dezelfde kleur tegen de onderrand aanstikken. De band naar binnen slaan en dan met de blindzoomsteek vastzetten.


En voila, weer 2,5 cm lengte gewonnen!

zaterdag 8 oktober 2016

Opvouwbaar tasje voor de Sanchoclubdag

Op 5 nov geef ik weer een lingerie workshop op de Sanchoclubdag. Dit keer is het thema "green" voor de goodiebag heeft men bedacht dat iedereen een stoffen tasje maakt ipv de gebruikelijke plastic zak. De tasjes worden verzameld en gevuld en op de dag zelf uitgedeeld aan alle deelnemers van de dag.
Je maakt het tasje dus voor iemand anders.
Mijn bijdrage is een opvouwbaar tasje uit Zo Geknipt!1 recept 10.
De stofjes had ik nog liggen en valt dus onder UWYH (use what you have) Ook een soort van groen toch?
Hoop dat diegene die hem krijgt er blij mee is en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar wat voor tasje ik ontvang 😃







zaterdag 1 oktober 2016

"Lief Vestje" gehaakt

In mijn verslag van de boeklancering van Alles is Haken bij Wolplein schreef ik al over de inspiratie die ik daar opdeed van het "Lief Vestje" uit Haken en Kleur Buiten. Er gingen toen bolletjes wol (Lang Yarns Mille Colori) mee naar huis om dit vestje te haken.
En voila! Het vestje is inmiddels klaar!

Het is feitelijk een rechte lap die je haakt met twee gaten voor de armen en de zijkanten worden naar binnen gevouwen en vastgenaaid. Daarna nog een randje om de armsgaten en om de voorpanden en halslijn heen. Ik heb het randje iets breder gemaakt dan in het boek door er een extra rij stokjes bij te haken.
De steken regelmatig even natellen is wel belangrijk, want soms had ik in één keer stokjes te weinig. Hier en daar dus wat gesmokkeld. Het is namelijk door het glinster-draadje niet gemakkelijk om het haakwerk uit te halen.
En tijdens de vakantie maakte ik de fout om met een kleinere haaknaald verder te haken dan waarmee ik begonnen was. Inmiddels heb ik een speciaal notitieboekje bij mijn haakwerken liggen waarin ik op schrijf met hoeveel steken ik ben begonnen, welke haaknaald etc. Want ik heb gemerkt dat wanneer je met meerdere projecten bezig bent ik dat niet onthouden kan. Vooral als er wat tijd tussen zit.

Mijn eerste gehaakte kledingstuk is klaar!





Nog even op mezelf showen met behulp van de selfiestick, Altijd lastig, ben d'r niet zo'n held in poseren..... maar Izzy werkt graag mee ;-p


Binnenkort hoop ik te beginnen met het Alles is Haken Vest!

Patroon: Lief vestje uit Haken en Kleur Buiten
Haaknaald 4 (en begonnen met 4,5)
Garen: Mille Colori van Lang Yarns