Berichten

Berichten uit december, 2016 weergeven

Kurklederen Portemonnee

Afbeelding
Een nieuwe uitdaging was het maken van een portemonnee, nou ja het namaken van een bestaande portemonnee 😉. Nam mijn eigen beurs als voorbeeld omdat ik dat model erg praktisch vind. Al babbelend met mijn moeder over dat ik een patroon aan het maken was voor een kurk-leren exemplaar vertelde ze mij dat portemonnee's altijd voor rechtshandig gebruik gemaakt zijn. Omdat zij linkshandig is zitten de bankpasjes altijd onderste boven en de ritssluiting aan de "verkeerde kant" Uitgaande van de beurs die ze nu heeft in ieder geval, ongeveer dezelfde als die van mij.

Mooi, ik was wel even toe aan wat afleiding door wat denkwerk. En heb, nadat ik de patroondelen uit het laatste stukje kurkleer (50 by 67,5 cm by K-Bas Ik haalde er al twee handtassen uit hier en hier) had gehaald, de portemonnee al puzzelend en nadenkend in elkaar gest(r)ikt.

Daarbij maakte ik gebruik van dubbelzijdig plakband om de naden op elkaar te plakken voordat ik de naad doorstikte. Want het gebruik van s…

Nog een handtas van kurkleer: BowClutch Cork

Afbeelding
Uit het stuk kurkleer van 50 x 67,5 cm  van K-Bas kon ik twee handtassen en een wallet (portemonnee of beurs klinkt minder leuk dan wallet nietwaar? ) maken. Over de wallet in een volgende blogpost meer.

De tweede handtas is voor mezelf. Dit keer een wat kleiner formaat waar net mijn portemonnee en telefoon in kan. Lekker licht in gewicht, dat hebben mijn schouders graag. Nu behalve een ritssluiting ook nog een voorflap, ziet er net weer anders uit. Deze sluit met een magneet sluiting. Omdat ik de kurk enkellaags heb verwerkt moest ik iets verzinnen op de bovenkant van de flap om de bevestiging van de magneet te verdoezelen. Om mijn bijnaam Strikje eer aan te doen bedacht ik een afbeelding van een strik  op de bovenkant van de magneetsluiting. Met de naaimachine en zilverkleurig borduurgaren zette ik de afbeelding van het strikje vast. Vandaar nu de naam Bowclutch

De hengsel is nog niet klaar. Heb nog meer kurk besteld, dit keer in Portugal daar zit de producent van kurkleer. En da…

Kurk is het!

Afbeelding
Alvast voorbij zien komen, mooie tassen gemaakt van kurkleer. Ik keek er al een poosje verlekkerd naar. Nu vroeg mijn moeder voor haar verjaardag een simpele gemakkelijke handtas. Eerst keek ik in mijn leer voorraad. Maar die was ernstig geslonken, hoog tijd voor een bezoekje aan de Materialenbeurs in Utrecht mits januari. Toen dacht ik aan kurkleer, licht in gewicht en gemakkelijk te verwerken. Dus snel een bestelling geplaatst bij K-Bas. Ik koos voor kurkleer in bamboelook met een zilveren sparkling erin.
Het tassenpatroon tekende ikzelf. Kijkende naar mijn eerder gemaakte handtas maar dan net een slag groter.  De voering is een reststukje van Cloud 9 die ik eerder ook al eens als voering gebruikte. Binnenin maakte ik met een lapje kurk ook een binnenvakje. Het kurk naait net als leer alleen dan een stuk gemakkelijker. Het hoeft niet te worden afgewerkt. Gebruikte wel een leernaald in mijn naaimachine. De riem heb ik gemaakt van een reep kurkband wat ik in Duitsland, Goch in het …

Megan Blue dress

Afbeelding
Ook de tweede jurk van de Megan Blue stoffen is inmiddels klaar en ook al gedragen.

 Dit keer gekozen voor twee verschillende prints in dezelfde kleuren. Zelfde patroon (uit Burda mei 2009) maar een heel ander effect weer daardoor.

Het paspelband is elastisch en kocht ik dit keer kant en klaar bij Mamarieke.
Met de cover heb ik de zomen afgewerkt en gebruik gemaakt van roze seraflock garen in de ondergrijper. De zomen haalde ik ondersteboven onder de cover door waardoor het roze flockgaren nu aan de buitenkant zit. 

Twee heerlijke jurken klaar!   En ook weer een "aan" foto:Connected Dress

Afbeelding
Dat ik fan ben van Megan Blue stoffen wisten jullie al, want ik maakte er al meerder jurkjes van. Nu met twee winter exemplaren bezig. Lekkere dracht met een thermo legging en een warm vest.
Als patroon gebruikte ik een beproefd patroon uit de Burda 2009 editie Mei. Een tijdloos model want zie deze stijl nog erg veel voorbij komen bij voornamelijk de retromerken als Tante Betsy, King Louis etc. De eerste jurk heb ik gemaakt van een grijze tricot met een mintkleurige print en heet Connections bij Megan Blue. Ik maakte er voor deze jurk Connected van. Het paspelband maakte ik zelf van een bijpassende kleur tricot en koord elastiek. En altijd in gezelschap van een van de katten 😊De tweede jurk is ook bijna klaar dus die zal wel snel volgen! ;-)

Mandala's haken

Afbeelding
Tijdje geleden kocht ik van verjaardagsgeld het boek Mandala's haken van Haafner Linssen.Leuk voor tussendoor projectjes en snel klaar. Weer even wat anders als tomeloos haken ;-) Ondertussen maakte ik er al twee in de kleuren van een kussen wat ik voor onder de tuinhuisje haakte, zodat ik er straks iets van kan maken wat erbij past.
Leuke bezigheid!

Je t'aime dress

Afbeelding
Mijn geborduurde jurk is aan vervanging toe, het elastan in de stof is op en gaat lubberen. Tijd voor een nieuwe!
Met een gekregen mintkleurige dunne Puntastofje heb ik een nieuwe jurk gemaakt. Als patroon gebruikte is het patroon van de Parisdress. Later maakte ik daar ook deze jurk van.
Helaas niet genoeg stof voor lange mouwen. Een zomerse versie dit keer. Maar het Alles is Haken vest past er mooi bij zag ik net, dus wellicht ook in de winter aan 😊
Voor de borduringen maakte ik gebruik van hetzelfde borduurdesign als op de eerste jurk de Parisian Love Letters Design pack van Urban Threads
Dit keer wel wat minder borduringen omdat de belijning van de jurk ook de nodige aandacht vraagt en ik het zonde vond daaroverheen te borduren.
Nou voorruit nu nog een paar selfies met de jurk aan 😊


Nog een vraagje aan jullie.... Ik vind de mouwen aan de wijde kant, zal ik ze smaller maken?