Berichten

Berichten uit januari, 2017 weergeven

Wandelbroek

Afbeelding
Een wandelbroek stond al een tijd op mijn verlanglijstje om te maken. Tijdens een bezoek aan Textielstad in december nam ik een mooie grijze softshell mee. Voor het patroon maakte ik gebruik van het zelfgetekende broekpatroon waar ik in 2015 een jeans en in 2016 een leatherlook broek van maakte.
Ik weet niet wat het is, maar broek naaien dat gaat bij mij nooit soepel. Misschien doe ik het te weinig, of het is de keuze van het materiaal waar ik tegen aanloop.... Maar de afwerking van de broek is niet perfect geworden, maar goed daar heb ik dan weer van geleerd.
Wel heb ik nu een fijne wandelbroek! Want de pasvorm is oke! Het zit hem in de details en waarschijnlijk zie ik dat alleen en de collegae naaisters 😉
Maar hier is hij dan! Gelukkig lag er vandaag nog een beetje sneeuw in de tuin

De deelnaden op de onderbenen en aan onderbinnenkant knie en achter en voorzijpas tekende ik in het patroon. Al wakker liggend 's nachts bedacht ik dat ik deze wilde doorstikken. In eerste instanti…

Swirl Heart borduring

Afbeelding
En toen bleef ik midden in de nacht met mijn hand in mijn favoriete geborduurde (gekocht) kussenovertrek steken. Met als gevolg een grote scheur. Bij nadere inspectie van die van vriendlief vielen daar ook bijna de gaten in!
Zo zonde want het dekbedovertrek zelf zag er verder nog goed uit.

Gelukkig had ik nog twee basic witte kussenslopen in de kast liggen.

En een oproepje op facebook zorgde voor een borduurpatroon. Dank je wel Maud van Hergarden Embroidery
Zo is mijn dekbed overtrek set weer compleet!


En nog meer kurk-leren handtassen!

Afbeelding
L Even een kleine productie.....De kurkleren handtassen vielen in de smaak! Dus maakte ik schoonzussen en een vriendin blij met een echte "Gestrikt by Tialda!" Twee wat grotere uitvoering met flap en strik, een grotere zonder flap en voor mijn eigen kleine uitvoering met flap moest ik de hengsels nog maken.
De twee grotere met flap en strik


Yeah! Grotere basic uitvoering ( dezelfde als voor mijn moeder)

De grote en mijn kleine
Mijn eigen tas meteen in gebruik genomen! En een andere is op dit moment onderweg op vakantie naar Zuid-Afrika...ben benieuwd wat voor plaatjes dat oplevert! 
Kurk....... Ik blijf het heerlijk materiaal vinden om mee te werken! 
Patroon: zelf getekend Materiaal: Kurkleer van K-bas en MB Cork via Aliexpress Fournituren: fournituren.nl

Black Duoplex lace set

Afbeelding
Het was de bedoeling dat dit zwarte lingeriesetje nog in 2016 voltooid werd. De bh werd in het lingerieweekend voltooid en een tijdje daarna een hipster... En toen werd het stil. De lycra en duoplexkant had ik al wel geknipt en hoefde alleen nog maar in elkaar genaaid te worden.Mantelzorg en andere vooral kurkachtige :-p projecten namen voorrang. Tot ik deze week besloot de zwarte slip voorrang te geven.
Kan de zwarte set mijn lingerie la in! Het patroon van de bh is zelfgetekend, ik nam de grote van de bloem in het duoplexkant als maat voor de bovencup. De hipsters zijn ook van een zelfgetekend patroon. Heb wel een beetje lopen puzzelen om het uit het restant lycra te krijgen. Door de zijnaad verleggen en de taille wat te verlagen is dat gelukt.