zondag 31 juli 2016

Bionic Gear Bag oftewel Naai Gerief Tas!

Al een tijdje "ergerde" (klinkt erger dan het is) ik me aan al mijn verschillende etui's, een doos en bakje voor al mijn naaispullen. Elke week voor de naailes en paar keer per maand voor naaidates verzamel ik al mijn spullen bij elkaar om ze mee te slepen naar de les of date.

Toen ik een tijd geleden op facebook de Bionic Gear Bag bij iemand zag leek mij dit de oplossing! Het is een kooppatroon op Craftsy, dus het patroon was snel gekocht.

Hilda wilde deze tas ook graag naaien en aldus op een mooie warme zomerse dag heb ik mijn naaimachine en attributen naar buiten gesleept en daar een buitenatelier gemaakt. Op 20 juli samen met Hilda en Jos kwam de 21-ste een dagje bij mij naaien. Dus mooi twee dagen de tijd om de Bionic Gear Bag in elkaar te zetten .

Naaidag 1: samen met Hilda
Alle benodigdheden heb ik uit mijn voorraad gehaald behalve de Vlieseline G700 die nam Hilda mee.
Het stofje vond ik toepasselijk voor de tas, eindelijk een bestemming ervoor, geen idee meer waar ik het op de kop tikte.
Bij het patroon zit een Engelse werkbeschrijving. Tot vlak voor onze naaiafspraak was er ook een video tutorial hoe deze tas in elkaar te steken. Maar tot onze schrik bleek die van You Tube zijn afgehaald wegens een geschil tussen de ontwerpster en de persoon die de video's heeft gemaakt.
Daar baalden we flink van want we hebben beide dyslexie en om dan een Engelse werkbeschrijving te lezen met veel onbekende naaitermen en instructie..... Das dan wel even een uitdaging. Net als het omzetten van inch en yards naar centimeters!

Gelukkig bleek er een facebook groep te zijn over deze tas en daar om hulp gevraagd. Ook waren er nog een Spaanse en Duitse You tube video over een net iets andere tas en een fotoblog van The Quilt Barn sew along bag over die iets andere tas. En daarmee is het gelukt om te snappen hoe de tas in elkaar steekt en genaaid moet worden.
Fase 1 alle zakjes en ritsen aan elkaar! De linker is van Hilda en de rechter van mij.
Fase 2 De zakjes vastzetten en dichtnaaien

Een extra reep voor pennen in te steken erin naaien
Fase 3 Zijkanten er aanzetten, tot zover gekomen op naaidag 1

Naaidag 2 samen met Jos

De binnentas op de buitenlaag vastzetten
Ideaal die wonderclips!

Nu de biezen erop. Op een hele andere manier dan ik gewend ben, maar dit is wel een eenvoudige manier. Een reep stof dubbelvouwen in de lengte en dan met de open zijde naar buiten toe langs de rand klemmen met de clips. Op 1/4 inch stikken, omslaan en dan langs de rand doorstikken.

Heel pakket onder de naaimachine door!
Band links en rechts gedaan vervolgens de rits met afwerkband.
En klaar is de Naai Gerief Tas! Hier met alle spulletjes al opgeborgen...
En hier met de benodigdheden uitgestald in de box die zich vormt als je de tas opent. Dat ziet er toch handig uit!
En de dichte tas is een mooi compact pakketje wat gemakkelijk is mee te nemen. Na de vakantie periode uitproberen tijdens de wekelijkse naailessen of het inderdaad zo handig is als dat ik denk!

17 opmerkingen:

 1. Whaaaa wat knap. Ik krijg altijd pukkeltjes van ritsen naaien, dus dat je er zo veel hebt genaaid. Chapeau. Oh, en ook niet dyslectische mensen (lees: ik, haha) zijn vaak héél blij met video tutorials!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij op de opleiding maakt en verkoopt iemand dit soort tasjes. Nu ik zie hoeveel werk erin zit, snap ik de prijs ook. Maar zelf gemaakt is natuurlijk het allerleukste. Netjes gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk! Fijn ook zo samen naaien
  Ik hèb er ook een en diverse gemaakt e blijft leuk! Heb de mijne weggegeven maar mis het enorm!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er super uit en met je stappen al aardig te zien hoe je de tas maakt, ziet er minder ingewikkeld uit dan in eerste instantie gedacht. Het stofje is geweldig leuk voor dit project. ik ga hem op mijn "nog te maken lijstje" zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk! is idd compacter dan een naaimand. Op pinterest ben ik al verschillende gelijkaardige patroontjes tegengekomen.
  Toch maar eens op mijn to sew lijstje zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo ziet er mooi uit, ik ben de zelfde aan het maken, maar vindt het geen gemakkelijk patroon. Mijn Engels is erg slecht.

  groet Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Erg tof, ik kende het nog niet. Lijkt me heel gaaf om zelf te maken. ... en praktisch want ik ik zoek elke keer alles bij elkaar voor de naailes..
  Laat je ook nog weten of het je bevalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! Erg tof, ik kende het nog niet. Lijkt me heel gaaf om zelf te maken. ... en praktisch want ik ik zoek elke keer alles bij elkaar voor de naailes..
  Laat je ook nog weten of het je bevalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige versie van de Bionic Gear Bag. En de toepasselijke stof maakt het helemaal top. Jullie zullen twee geweldig gehad hebben zo heerlijk buiten en aan het einde van de sessie zo'n leuk resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heel mooi en handig etui. Zou die ook wel willen maken, maar weet niet of ik die tot een goed en mooi einde zal brengen, maar zal nu de filmpjes er eens bij zoeken. Ben ook benieuwd of die handig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke tas, ik heb deze ook besteld maar zit nog steeds te wachten erop. Hoe lang duurde het bij jou voordat je bericht kreeg over het patroon? Groeten Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg meteen de download bij Crafsy. Heb je het daar ook gekocht? Dan staat het bij je account

   Verwijderen
  2. Gekocht via haar website, Sally ?......
   Paypal inmiddels aan het werk gezet en even afwachten maar.

   Verwijderen
  3. Heb je Sally zelf al gemaild? sally.satorri@gmail.com

   Verwijderen
  4. Ja, meerdere keren naar bovenstaand adres gemaild. Paypal heeft ons in het gelijk gesteld en het geld teruggestort. Wel jammer dat het zo moest gaan!

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  6. Via Craftsy krijg je de download meteen, dus ik zou het daar nogmaals proberen. Wel balen dat het via haar homepage niet goed is verlopen. Gelukkig heb je je geld retour!

   Verwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!