maandag 10 oktober 2016

Broek langer maken ;-)

Broeken kopen is voor mij niet eenvoudig, ik heb van die lange benen dus de gewone broeken zijn me altijd te kort. Gelukkig zijn er ook wat merken die extra lange broeken verkopen. 
En ik maak zo nu en dan een broek op maat. 
Soms loop ik tijdens het shoppen tegen een broek aan met een brede zoom. Dan kan ik de broek zelf wat langer maken.

Eerst de blindzoom lostornen, dan een biaisband in dezelfde kleur tegen de onderrand aanstikken. De band naar binnen slaan en dan met de blindzoomsteek vastzetten.


En voila, weer 2,5 cm lengte gewonnen!

4 opmerkingen:

  1. Hier hetzelfde probleem. Ik vond eens een winkel die broeken 'zonder lengte' verkocht: ofwel, de pijpen waren erg lang en onafgewerkt en kon je dan zelf op maat afzomen, echt geweldig. Bestaat helaas niet meer. Maar bij de Long Lady en Pretty Tall etc komt het vaak ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi daar, hier ook van die lange 36inch benen en zoek me ziek achter een filmpje om te zien hoe je een broek langer kan maken met extra stof. Ik heb een broek gekocht en die is 10cm te kort, dus met de zoom uitlaten kom ik niet toe. Ik heb gelukkig wel extra stof kunnen bemachtigen, maar nu weet ik niet hoe ik die daar best kan aan naaien. Long Lady, Pretty Tall, Long Tall Sally...allemaal best leuk, maar ik houd zo van wijde broeken met heel hoge taille en die vind ik elders...helaas heb ik er nog veel werk aan en heb ik geen flauw idee hoe er aan te beginnen. Gewoon de zoom uitlaten en een stuk aannaaien en omplooien ...is het zo simpel? Lijkt me zo weinig stevig...Zouden jullie een soort van dubbelgevouwen brede band maken en dan zowel op de goede kant als op de slechte kant van de stof vastnaaien? Hebben jullie dit soort naaiwerk al eens gedaan en hoe dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi daar, hier ook van die lange 36inch benen en zoek me ziek achter een filmpje om te zien hoe je een broek langer kan maken met extra stof. Ik heb een broek gekocht en die is 10cm te kort, dus met de zoom uitlaten kom ik niet toe. Ik heb gelukkig wel extra stof kunnen bemachtigen, maar nu weet ik niet hoe ik die daar best kan aan naaien. Long Lady, Pretty Tall, Long Tall Sally...allemaal best leuk, maar ik houd zo van wijde broeken met heel hoge taille en die vind ik elders...helaas heb ik er nog veel werk aan en heb ik geen flauw idee hoe er aan te beginnen. Gewoon de zoom uitlaten en een stuk aannaaien en omplooien ...is het zo simpel? Lijkt me zo weinig stevig...Zouden jullie een soort van dubbelgevouwen brede band maken en dan zowel op de goede kant als op de slechte kant van de stof vastnaaien? Hebben jullie dit soort naaiwerk al eens gedaan en hoe dan?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!