Een grote maten BH

Al enige tijd had ik de wens om een grote maten BH te maken. Weer een nieuwe uitdaging. En een tijd geleden was het zover. Op de lingerieles heb ik van een lesgenoot de maten mogen opmeten. Vervolgens heb ik daar een BH patroon van getekend. De mede lesgenoot was zo lief om mij materialen mee te geven voor het maken van de BH. Een week geleden heb ik de patroondelen op stof gelegd en uitgeknipt. Bij mijn eigen BH-tje is dat zo gedaan. Maar bij een grote maten BH komt daar iets meer bijkijken!!
Ten eerste worden alle delen dubbel uit de stof gehaald. En bij deze BH kwam er ook nog eens een extra versteviging aan de binnenzijde om de borsten wat extra naar binnen te duwen. Al die dubbele lagen moeten eerst opelkaar geregen worden want anders gaan ze misschien tijdens het naaien verschuiven. Uiteindelijk krijg je ook wat dikkere lagen stof te verwerken. Dat viel vooral bij het naaien van de beugelband tegen. De beugelband was ook nog eens van een stugge en dikke kwaliteit. Dus dubbel lastig.
Het resultaat vind ik er goed uitzien. Ik kom er wel achter dat het voor de dames met een grote maat en extra benodigde versteving heel wat meer werk als ik met mijn kleine cupje!!
Maar het blijft erg leuk en leerzaam om te doen.
<----Dit is het uiteindelijke resultaat.

Reacties