"Ik Hou van Holland" jurk

Vorig jaar kwamen er katoenen stoffen op de markt met Hollandse print erop. Klompjes, molentjes, boer en boerin etc. In wit met blauw a la het delfts blauw. Vond het harstikke geinig, maar kon toen niets bedenken wat ik er van zou kunnen maken zonder dat het te werd. Dit jaar zag ik de stofjes weer en opnieuw deed het iets bij mij. Ik moest er iets van maken. Dus toch maar wat lapjes gekocht en witte tricot en witte katoen erbij gekocht, want iets maken van alleen maar die stof leek me niet mooi.
Zie hier de foto's van de stofjes:
Maar toen moest ik dus echt gaan bedenken wat ik er van wilde maken! In verband met moederdag gingen wij afgelopen zondag naar mijn ouders. En daar zag ik het!! Mijn moeder had een erg leuke tuniek aan en daarin zag ik het! Zo'n jurk wilde ik gaan maken van mijn Ik Hou van Holland stofjes! Een stuk papier erbij en de centimeter en de tuniek nagetekend voorzover mijn teken kunsten dat nalaten ;-).
Zie hier een foto van deze tekening:
Afgelopen maandagavond heb ik op de naailes aan de hand van deze tekening en mijn eigen basispatroon het patroon gemaakt voor deze jurk. Het patroon moet ik nog verder afmaken en daarna kan de jurk in elkaar gezet worden. Ik ben benieuwd naar het resultaat en hoop dat ik er niet mee voor gek loop op straat. Maar kan hem hopelijk in ieder geval op mijn vakantie in Turkije wel aan. Moet ik hem wel afhebben natuurlijk.
Groetjes
Tialda

Reacties