Twee maal Maatwerk


De afgelopen periode besteed aan het maken van 2 basis BH's op maat. De eerste voor de dame met de grotere maat waar ik al eerder een pas-bh voor had gemaakt. Na de pas-sessie ben ik verder aan de slag gegaan met de nieuwe meetgegevens en een patroon getekend. De BH heb ik gemaakt van hele stevige stof n.l. Step-in materiaal welke ik op Marktplaats heb kunnen kopen.
De cups zijn gevoerd met charmeuse en voorzien van een inpandig zijpand van charmeuse, waardoor de borsten meer naar voren/midden worden geduwd.
Het geheel is heel stevig en dat was de wens van haar. Ik ben heel benieuwd hoe het step-in materiaal zich gedraagt.


Maatwerk nr 2

Gisteren heb ik een basis BH voor iemand met een kleinere cupmaat afgekregen. De BH is van padding gemaakt en overtrokken met een lycra. Hierbij heb ik "kipfiletjes" als vulling gebruikt. Dit had ik nog niet eerder gedaan en daardoor een gepuzzel hoe dit te bevestigen.
Doordat ik de padding stotend tegen elkaar aan heb genaaid en de vulling groter was dan de ondercup moest ik een manier vinden om het zakje voor de vulling te maken. De vulling heb ik als patroon gebruikt en dit met naad uit lycra geknipt.
Op de binnenkant van de paddingcup heb ik de plek van de vulling afgetekend met een uitwasbare pen en deze lijn gebruikt om de lycra op de cup te naaien.

De Lycra terugslaan en dan de vulling erin en onderaan vastgespeld en gestikt.


Verder de bh verwerkt als anders. De volgende keer wil ik wel een patroon met maagpand gebruiken omdat je dan de beugelband naar buiten toe draait. Door de vulling was het niet handig dat  ik deze nu naar binnen moest draaien en vaststikken. Maar het is me uiteindelijk gelukt. Ook nu weer heel benieuwd of de BH past. Vooral met nieuwe technieken en materialen is dat toch extra spannend hoe het een en ander uitvalt.

Reacties