Zomerjurkjes

Een tijd terug heb ik op de markt in Uden een aantal tricots gekocht om daar tops en zomerjurkjes van te maken. Deze week zijn er weer 2 afgekomen.
De eerste noem ik Fashionjurk, gezien de print. Ik heb een zelfgetekend patroon gebruikt uit 2008. De mouwtjes heb ik echter iets veranderd, rimpels op de kop van de mouw en heb hem wat korter gemaakt. En de hals heb ik afgewerkt met een soort laaghangend kolletje/sjaal. Het was even een heel gepuzzel voordat ik het had zoals ik het wilde, maar met een beetje hulp op de naailes is het goed gekomen.
De tweede jurk wordt volgens mij een topper. Ik vind de print en het model erg geslaagd. Ik noem deze Cirkeldress. Het patroon is wederom zelfgetekend in 2009, toen heb ik er dit Vlindershirt van gemaakt, vervolgens heb ik er in 2010 een beachdress van gemaakt. En nu de mouw weer iets veranderd en de lengte iets langer gemaakt. Zo zie je maar hoe je eerder getekende patronen gewoon weer kan gebruiken en om kan toveren tot hele andere kledingstukken.

Reacties

 1. wat heerlijk dat je toch zulke mooie dingen voor jezelf kunt maken. beide jurken staan je echt super, je zal ze vast veel dragen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben helemaal weg van de bovenste, wat een super jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super, allebei!! ik vind dit 2 toppers hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooooooooh wow wat zijn ze gaaf! Allebei! Ze staan je allebei prachtig! Ik vind het bovenste jurkje ook heel mooi! Helemaal hip met die gerimpelde mouwtjes.

  Wat kun jij toch prachtige dingen voor jezelf maken....!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw..ik vind ze ook alle 2 toppers, de bovenste vind ik ook het mooist, springt wat meer in het oog, of hoe zeg je dat:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd handig tricotjurkjes, deze zijn weer erg leuk geworden. Gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. beetje laat maar ik vind ze alle twee erg mooi en fijn dat je ze dan ook weer aan kan passen en veranderen zoals je het zelf in gedachten hebt, groot voordeel van zelf tekenen.
  gr. Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!