E-reader hoesje

Wat een productie, alweer iets gemaakt! Maar het heeft een reden waarom ik het deze week allemaal af wilde hebben. En dat komen jullie vanzelf te weten ;-)
Vandaag laat ik jullie het nieuwe hoesje voor mijn E-reader zien, had al eens iets gemaakt van padding, maar dat was het niet helemaal. Vandaar nu een nieuwe poging. Ik ben gewoon begonnen met een stuk padding en al gaandeweg bedacht ik steeds de volgende stap. Van alleen padding een hoesje vond ik een beetje saai, dus bedacht ik me dat ik er een stofje wat ik nog had liggen van een eerder gemaakte tas omheen kon doen. Maar hoe dit te bevestigen zonder dat het hobbelt en bobbelt en gaat verschuiven. Met vliesofix!
Toevallig 2 weken terug een stukje aangeschaft. Eerst de plaklaag op de stof gestreken en daarna de stof op de padding gestreken. En het zit mooi strak. Deze methode wil ik ook eens gaan gebruiken bij het maken van een bh met een niet rekbare padding cup.
Daarna met omvouwelastiek het hoesje in elkaar gezet en er klittenband op bevestigd. Een volgende keer wil ik eerst het klittenband op de padding bevestigen en daarna de stof er op strijken, dan zie je de stiksels niet.
Een volgende keer wil ik nog eentje maken met een stukje karton erin verwerkt voor wat meer stevigheid en dan misschien ook meer als een soort boek wat je kunt openen en dan met een mooi borduursel erop, idee├źn genoeg!
Maar voorlopig ben ik tevreden met het huidige resultaat! Lekker lezen volgende week ;-)!

Reacties

  1. Leuk he, hoe er zo stukje bij beetje iets ontstaat onder je handen. Je e-reader is lekker warm in ieder geval en heeft een chique onderkomen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, Tialda,
    Wat leuk gedaan zeg! mijn moeder heeft ook net een e-reader gekocht en raakt hem steeds kwijt dus ik wou een hoesje maken voor haar. en ik zie dat jij precies dezelfde e-reader hebt. heb je misschien tips voor mij??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!