Boxershorts

Voor manlief 2 boxershorts gemaakt. Het boxershort patroon van Bella Hendriks was even ondergedoken tijdens de verhuizing naar mijn nieuwe hobbykamer. Maar Jos had een dubbel patroon van de boxershort van SannaLin, en was zo lief mij eentje kado te doen. Dus aan de slag met dit voor mij nieuwe patroon.
Ik moest erg wennen aan het feit dat de patronen inclusief naadtoeslag zijn. In het Amerika enzo schijnt dat normaal te zijn, maar ik ben erg gewend aan het aanknippen van naden. Vooral omdat er bij dit patroon maar 0,6 cm naadtoeslag is en ik gewend ben om 1,5 cm naad aan te knippen omdat je zo mooiere locknaden krijgt.
Ook de afwerking van de pijpjes vind ik aan de korte kant.
Enfin, na wat gestoei voor elkaar gekregen en 2 boxershorts genaaid. Aan de voorzijde en tussen de benen zat te veel ruimte en moest ik innemen. De pijpjes waren juist wat aan de smalle kant en heb ik meer ruimte aan moeten tekenen. De taille heb ik verhoogt, vooral aan de rugzijde kwam deze heel laag uit.

Heb de tricots gebruikt waar ik al een rok en een jurk van had gemaakt. Een mooie manier om restjes op te gebruiken.
Leuk om eens met een ander patroon te stoeien. Vind het model erg leuk door de deelnaden.
Deze week kwam ik het patroon van Bella weer tegen,  dus daar kan ik ook weer mee aan de slag.

Reacties

 1. Erg mooie restjesverwerking! Je kunt bij dat andere patroon toch de naden eraf knippen? Zelf heb ik ook liever wat meer naadtoeslag, kun je er eventueel later afhalen, maar aanknippen niet. Want ben jij handig met tekenen. :-)
  Fijne dag, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde toch een keer proberen om te werken met patroon met naadtoeslag. Maar een volgende keer haal ik dit er idd vanaf en knip mijn eigen naadtoeslag aan!

   Verwijderen
  2. Ik wilde toch een keer proberen om te werken met patroon met naadtoeslag. Maar een volgende keer haal ik dit er idd vanaf en knip mijn eigen naadtoeslag aan!

   Verwijderen
 2. Hoi
  Ze zijn erg mooi geworden
  Ik heb er ook al een aantal van dit patroon gemaakt en heb gelukkig geen aanpassingen hoeven maken maar gelukkig kun jij dat heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn twee mooi boxers geworden. Handig he als je zelf het een en ander aan kan passen, dat is een van de voordelen van het zelf maken. Fijn dat je ondertussen ook je andere patroon weer hebt gevonden kun je lekker varieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn mooie vrolijke exemplaren geworden, gaat ook op mijn to-do lijstje om te proberen voor manlief. Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn het lekkere vrolijke exemplaren geworden, Jan wordt alweer jaloers en vraagt waar zijn nieuwe nu blijven!

  Ja, ook bij mannenlingerie blijft het maatwerk en geen man in gelijk. Mooi dat je nu, na de aanpassingen een goed patroon hebt. Ben ook benieuwd naar het Bella patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi hoi
  zijn mooie boxers geworden
  ik heb zelf ook afgelopen vrijdag met dit patroon gewerkt en hoefde niks aan te passen patroon was perfect voor manlief ,en vond de naadtoeslag prima
  gr miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!