Workshop Tas van Leer maken

Mijn eerste zelfgemaakte leren tas!
Al jarenlang staat op mijn To Do-list de wens om zelf een leren tas te maken. Het leer en benodigdheden zijn al lang in huis, maar heb mezelf er nog niet toe kunnen zetten. En ik ben niet de enige want ook bij Jos stond dit op haar lijst.... niets voor niets is ze tassen fan! Door haar werd ik laatst uitgenodigd om mee te gaan naar een Tassen workshop bij Patrizz. En afgelopen zaterdag was het zover! Ik had zelf mijn moeder ook nog uitgenodigd, heb de creativiteit tenslotte van haar!

Vooraf hadden mijn moeder en ik de website van Patrizz al doorgekeken voor leuke voorbeelden. En ik had ook nog op het internet rondgesneupt en wat plaatjes als voorbeeld meegenomen. Bij Patrizz aangekomen werden we al snel aan het werk gezet om leer uit te zoeken. Ik heb gekozen voor een grijzige slangenprint (kon het niet laten liggen ;-) ) met een taupe/grijzig kleur leer.
Patricia snijdt het leer uit aan de hand van de kartonnen mallen
Er waren een scala aan dikke kartonnen basispatronen aanwezig aan de hand waarvan je je tas kon maken. En met wat aanpassingen in lengte en verdeling van de twee soorten leer kwam ik tot mijn ontwerp. Patricia sneed in eerste instantie de benodigde stukken leer uit aan de hand die kartonnen patroondelen. Maar snel waren we er zelf mee aan de slag. En toen was het aan ons om met behulp van haar aanwijzingen de tas in elkaar te zetten.
Jos ging als een speer!
Dit ging met behulp van smal dubbelzijdig plakband  (uit de scrapboek wereld) erg handig! En daarna onder de leerstikmachine door.
Met tweezijdig plakband de delen op elkaar plakken voor je het gaat naaien.
Er stonden 4 tweedehandse Leernaaimachine's en ik heb op 3 ervan mogen naaien. Het was wel even wennen want zo'n machine wil wel! Gas erop!
Zijnaden van mijn tas aan het stikken

Vroemmmmm

buitenkant zit al inelkaar!
Voorvak met rits. En de binnenvoering bestaat ook geheel uit leer! En daar moesten natuurlijk ook een ritsvakje, telefoonzakje en keycordhanger in.
De voering

Voering en buitenkant gezamenlijk vastnaaien
Het was een lange dag, begonnen na 9 uur en de laatste was om half 7 klaar. Maar het was geweldig om te doen! En zeker niet de laatste keer! We kijken allemaal terug op een superleuke dag met een mooie leren tas als resultaat!
Klaar!

Met flap


Binnenkant

Tialda's tas

Tas van Jos


Tas van Lisa

Tas van Akke (mijn moeder)

Resultaat.......; Trotse Dames!
Patricia bedankt! Het was een geweldige dag!
Onze tassen staan ook al op Patrizz haar website! Leuk!


Reacties

 1. Jouw tas is ook echt een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dát is een gave tas! Wat een geweldige dag moet dat geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige tassen...ik vind de tas van je mams heeeeel mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie tassen !!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hard gewerkt en een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat jullie dat zo in één dag met zijn vieren voor elkaar hebben gekregen. En het resultaat mag er zijn, echt heel erg gaaf! Die van Lisa lijkt zo uit een winkel te komen.
  Groetjes, Bernice van www.leerstore.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!