donderdag 25 juli 2013

Clutch kwijt?

Vandaag kwam vriendin Jos (creabh) op bezoek voor een creatieve en gezellige dag. Op het programma stond evaluatie van haar gemaakte bh's en..... Als vervolg op onze tassen workshop in Juni bij Patrizz wilden we nu zelf een tas gaan maken....

Het was een prachtige dag dus vol enthousiasme begonnen we buiten, met een drankje en ideeën...
Maar door alarm piepjes op de phone's werden we dringend verzocht naar binnen te gaan daar er regen werd voorspeld. Dus wij de boel naar binnen verhuisd.
Daar Jos haar bh's en patronen geëvalueerd. Allen zeer draagbare leuke en goedzittende bh's. En met wat kleine aanpassingen en materiaalkeuze gaat het richting perfectie.... Alleen is dat erg lastig voor perfectionista's als wij.... Zien altijd verbeteringen he?
Terwijl Jos haar patronen perfectioneerde, ben ik al aan het nadenken gegaan over wat voor tas ik wilde maken. In ieder geval een clutch, groot genoeg voor portemonnaie, telefoon en sleutels, handzaam en klein om mee te nemen. 
Dit plaatje is mijn inspiratie


Jaren geleden  Heb ik al eens wat leer gekocht bij Boomsma leerhandel in Breda. Maar nooit zelf de stap durven zetten om zelf een leren tas te maken. Maar nu na de workshop in Juni hebben zowel Jos als ik erg veel zin om er verder mee aan de slag te gaan.

Ondertussen zaten we nog steeds op de regen te wachten die zou gaan vallen.... Een paar drupjes! Meer niet. De boterham tussen de middag hebben we maar weer buiten gegeten, wat een heerlijk temperatuurtje! Dus na de lunch ons hebben en houden maar weer naar buiten onder de parasol gesleept. Daar gingen we nu echt met patroon en het leer aan de slag.

Aan de hand van bovenstaand plaatje heb ik een patroon getekend 

en vervolgens uit het leer gesneden... Altijd spannend moment ;-)
Wat zo grappig is, is dat we zelf het wiel aan het uitvinden waren, zelf een patroon tekenen, verzinnen en filosoferen hoe het in elkaar moet... terwijl ik hier boeken in huis heb over zelf tassen maken ;-)
Waren als het ware de "clutch" even kwijt!

Ook Jos maakte een patroon aan de hand van een plaatje van Internet, maar gaat het thuis uit het leer snijden. 
Voor dat ik ga beginnen met naaien heb ik wat benodigdheden nodig en die wil ik maandag op de markt gaan halen.
Dit is mijn resultaat van weer een geslaagde creadag met Jos;

4 opmerkingen:

 1. Haha, we zijn heel creatief (en gezellig) bezig geweest. Kan niet wachten tot onze bedenksels in leer echt voor ons staan. Ben heel benieuwd naar je clutch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, en altijd gezellig samen met iemand hobbyen.
  Ben benieuwd hoor naar jullie tassen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag hebben jullie gehad. Ik denk dat het een heel gave uitwerking gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo samen fröbelen. En het resultaat dat bewonderen we graag.
  gr bets

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!