Berichten

Berichten uit februari, 2013 weergeven

E-Reader hoes

Afbeelding
Een nieuwe E-Readerhoes was nodig. Hiervoor heb ik stofjes uit de Hamburger Liebe serie genomen. Deze kwamen via Suz-designer stoffen.
Deze stofjes heb ik met vliesofix op padding geplakt, zodat het een zachte cover wordt die tegen een klein stootje kan.
Met de tapemaker een biaisband gemaakt en eromheen vastgezet. Het labeltje maakt het af!Dans outfit

Afbeelding
Was gevraagd om een dans outfit te maken van een dunne zijden stof.
Met de borduurmachine een design uit de Mendhika serie van Urban Threads op de heuppas gemaakt.
Het is een zwierige dans outfit geworden!

Friendship swap kadootjes

Afbeelding
Vandaag ontving ik mijn Friendship swap kadootje. Deze swap was georganiseerd door Valerie (www.atelier-valerie.blogspot.com) en mijn swap maatje is Gerda uit België. Ik stuurde vorige week dinsdag al mijn envelop op, maar tot vandaag heeft Gerda nog niets ontvangen.....
Zij stuurde afgelopen maandag haar Pakketje naar mij en deze kwam vandaag dus binnen ;-)
En daarin hele lieve en mooie friendship kadootjes...
Een prachtig en volgens mij handgemaakt tafelloper/kleed, met hartjes! Echt een Valetijnskado. Verder werd ik verwend met een ketting keycord een leuk blauw bandje, heerlijke chocotofs en een paar quilt anzichtkaarten.
Gerda heel erg bedankt voor je kadootjes en al het werk wat je er aan hebt gehad en hoop dat mijn presentjes voor jou snel aankomen!!

Nieuw materiaal

Afbeelding
Vers onder de naaimachine vandaan; een BH voor mijn moeder. Dit keer heb ik gebruik gemaakt van voor mij nieuw materiaal: Duoplex. Dit is een stevige niet rekkend materiaal voor goede ondersteuning, verkrijgbaar bij Elingeria.de.
Als patroon gebruik gemaakt van de 3 delige BH waar ik al meer van gemaakt heb. Morgen komt ze hem passen, dus weer even spannend of het is gelukt!Tissuedooshoes

Afbeelding
Voor de Sew Along heb ik voor de maand Januari een aantal Tissuedooshoezen gemaakt. Dit waren allemaal kado's voor anderen. Nu eindelijk ook eentje voor onszelf gemaakt.
Mocht de griep/verkoudheid nog langskomen.... We zijn in stijl voorbereid ;-)Recept 10 en 21 van de Sew Along Zo Geknipt!

Afbeelding
De teller van de Zo Geknipt Sew Along staat al op 71 auteurs voor de Blog en 122 leden van onze Facebook pagina! Wat ontzettend gaaf dat er zoveel naaisters zo enthousiast zijn over het boek en er iets uit willen maken. Leuke opsteker natuurlijk ook voor Sanne en Riet, de auteurs van het boek Zo Geknipt!

Voor de maand Februari staan recept 10; Herbruikbaar tasje en recept 21; Picknickkleed.


Recept 10: 101 keer Herbruikbaar
Teruggekomen van de wintersport vakantie meteen aan de slag gegaan met het herbruikbaar tasje, want de maand februari kwam in een keer snel in beeld! Patronen overgetekend en op stof gelegd, uitgeknipt en vervolgens volgens gebruiksaanwijzing alles met de lock afgewerkt. (En deel 3 twee keer uitgeknipt zoals vermeld in de errata!)
Bij het in elkaar naaien en afwerken kwam mijn nieuwe kartelschaar mooi van pas! Ideaal om daarmee de bochten en hoeken te knippen. Scheelt heel wat in knipjes e.d.
De afwerking van de naden is niet helemaal naar mijn zin. Mijn locksteek is …