Berichten

Berichten uit mei, 2013 weergeven

Kussens

Afbeelding
Onze oude kussens waren helemaal verkleurd dus maakte ik nieuwe kussenhoezen voor bij de loungeset buiten. Na gewerkt te hebben met paspelband in de tas en kussen uit het boek 'Zo Geknipt' moest dat bij deze kussens geen probleem zijn. Maar er moest ook een rits in de kussens komen en de paspelband dit keer niet rond maar vierkant.... Gelukkig bracht een tutorial van Blogster Oontje uitkomst! 
Tialda's recepten voor de Sew Along 'Zo Geknipt' maand Mei

Afbeelding
Voor de Sew Along "Zo Geknipt" die Jos en ik organiseren maakte Jos recept 7 en ik nam recept 25 wijntas en recept 8 rond kussen met een randje voor mijn rekening.

Recept 8: Tialda's rond kussen met een randje:
Een gemakkelijk en leuk kussen om te maken. Ik koos voor een stofje wat ook al in het boek Zo Geknipt voorbij kwam en ik op slag verliefd op werd. Toen ik het vervolgens tegenkwam bij een van de vele webwinkels, heb ik meteen een halve meter gekocht. Voor de kussens bij de loungestoelen buiten heb ik nieuwe kussenhoezen nodig want de huidige zijn verkleurt. Nu zijn dat vierkante kussen, maar als extra maakte ik daar nu een rond kussentje bij!
Dit keer gekozen voor een gekochte satijn witte paspelband om het rondje aan de kussen te maken. Verder was het niet zo spannend. Rondje knippen, paspelband er rond om zetten, achterkant er op naaien, keergat open laten, omkeren en vullen met fiberfill en opening vast naaien. Vervolgens twee knopen erop naaien en voila, in no…