Berichten

Berichten uit september, 2013 weergeven

Black Beauty en een onderjurk

Afbeelding
Voor een vriendin weer een setje mogen maken. Dit is geen standaard setje maar speciaal voor haar op maat gemaakt met extra voorzieningen. Na een borstreconstructie passen de standaard bh's haar niet meer. Dit keer wilde ze graag een bh met zwarte lycra met een werkje erin. Deze had ik nog op voorraad liggen. En de patronen lagen ook al klaar, dus de bh zat snel in elkaar. Een hipster erbij en voila weer iemand blij gemaakt.Ik ben echter nog wel aan het stoeien met het zijpand, het kan namelijk altijd beter. Dus de volgende keer een iets andere belijning van de cups....

Voor mezelf maakte in een onderjurk met inpandige bh. Deze is voorgeborduurd op eerdere hemd en onderjurk die ik al maakte. Dit keer met een aantal verbeteringen qua belijning waardoor de coupe beter uitvalt. Nu kan ik eindelijk een jurk die al lang in de kast hangt vaker aan samen met dit onderjurkje!Groetjes Tialda

Parijs!

Afbeelding
Afgelopen weekend met 4 dames van de Modevakschool op stap geweest naar Parijs. Hoe geweldig is dat! Vijf gelijkgezinden qua interesses in mode en het zelf kleding en lingerie maken. Via Way to Stay was er een appartement geboekt in de Mont Martre, geweldig, alsof je bij de Parijzenaar uit logeren was. Mijn slaapkamer had uitzicht over Parijs en de Eiffel toren!

De eerste dag hebben we besteed aan het bezoeken van de stoffenwinkels die aan de voet van de Sacre Coeur gelegen zijn. Dit waren o.a. Le marche Saint-Pierre; 5 etages met stoffen stoffen stoffen! Van goedkoop tot de exclusieve Chanel stoffen. Bij Tissus Reine ook prachtige stoffen, daar mijn eerste aankoop gedaan, een mooie glanzende dikke jersey. Bij les Coupons de St Pierre een stukje leer en een coupon van 3 meter paarse zijde gekocht. Verder nog gekeken bij Au Gentlement des Tissus- Sacre Coupons, twee winkels gevuld met mooie stoffen en coupons.
Het mooie was dat men overal alle soorten stoffen georganiseerd bij elkaar …

Project Salt Water

Afbeelding
In July verscheen er een Blog van mijn favoriete borduurdesigners- Urban Threads over een nieuwe design collectie van Tula Pink. Daar zaten leuke designs tussen, vooral die uit de Salt Water designs by Tula Pink.
Al lezende kwam ik erachter dat Tula Pink vooral ook bekend is vanwege haar stoffen ontwerpen. En bij deze stoffenserie heeft zij voor UT bijpassende borduurdesigns ontworpen.

In July appeared a Blog of my favorite Urban Threads embroidered designs of a new design collection of Tula Pink. The're nice designs between, especially those from the Saltwater designs by Tula Pink.
While reading I found out that Tula Pink is especially known for her textile designs. And specially for UT she designed matching embroidery designs.

Er begon gelijk iets te kriebelen bij mij, hoe leuk zou het zijn om een kledingstuk te maken van een van deze stoffen en daarop te borduren?! Omdat ik net een nieuw rok patroon had getekend lag het voor de hand om een rok te maken. Vervolgens sneupen op het…

Orde met de Rits! Recept 18 van de Sew Along "Zo Geknipt"

Afbeelding
Mijn bijdrage voor de Sew Along "Zo Geknipt" van de maand September is recept 18, het handige rits tasje. Recept nr 23 het babyjasje laat ik aan me voorbij gaan.....geen baby's in de omgeving.
Het Ritstasje dus, een erg leuk ding en voor vele doeleinden geschikt. Ik denk dat er meerdere exemplaren hier gemaakt gaan worden.
Nog in de vakantie stemming heb ik gekozen voor een wereldstofje, dit voorjaar op de kop getikt bij de stoffenbeurs. Bijna klaar met dit recept kom ik erachter dat Jos dit stofje ook heeft gebruikt voor haar ritstasje! Humor!
Het is een eenvoudig te naaien recept, zit in een wip en een zucht in elkaar!


Productief!

Afbeelding
Net een weekje op vakantie geweest naar Normandie wat erg indrukwekkend en prachtig was. Voor die tijd had ik nog het een en ander gemaakt aan kadootjes en dat gooi ik maar in een keer op mijn blog. Een foto overzicht dus dit keer!