Overhandiging Tastcreaties aan Zorginstelling Compostella te Zeeland


Afgelopen maandagmiddag had ik afgesproken met De Huiskamer in Zorginstelling Compostella om de tastcreaties van de Creapower Naaimarathon 22 maart (NL-Doet dag) te overhandigen. Annelies werkt op de huiskamer en schreef in haar motivatie bij de aanmelding: "de Huiskamer is sinds 1,5 jaar een afdeling voor PG bewoners, binnen de zorginstelling van Compostella in Zeeland NBr, een sfeervolle afdeling waar de cliënt zich thuis voelt en met verzorgers en familie leden een prettig leefklimaat ervaren, de meeste cliënten komen dagelijks in de gezamenlijke huiskamer/keuken en ervaren daar de dagelijkse activiteiten, er zijn echter ook een aantal cliënten die door omstandigheden niet meer dagelijks in de Huiskamer komen, of zodanig in hun eigen wereldje zijn, dat ze niet meer geprikkeld worden door hun omgeving, deze cliënten zouden we op een andere manier kunnen plezieren door o.a. de tast dekens die jullie willen maken, dit geld zowel voor gebruik in aangepaste stoel als op bed. 
Bram heeft de creaties ook goedgekeurd!
Omdat we allemaal zo ijverig hebben genaaid mocht ik maar liefst 10 creaties overhandigen. Dit hebben Annelies en ik gedaan door de creaties aan te bieden aan individuele bewoners die baat hebben bij een tastcreatie en een aantal bewoners die zelf vroeger creatief zijn geweest.
Wat weer opvalt is dat de handen meteen op zoek gaan op de tastkussen en meteen voelen en friemelen. Erg mooi om te zien.Voor een bedlegerige patiënt had ik zelf speciaal een tastdeken gemaakt. Ook deze viel in goede aarde!

De tast en voelkussens hadden veel belangstelling van de diverse bewoners. Ik hoop dat men er met veel tast plezier er gebruik van gaat maken en het de bewoners een stuk rust geeft.Als dank kreeg ik een mooie zelfgemaakte kaart en een bos bloemen. Deze zijn natuurlijk ook symbolisch bedoeld voor al die 55 vrijwilligers die zaterdag 22 maart tijdens de Naaimarathon aanwezig waren! Bij deze!!Reacties

  1. Het blijft mooi om te zien hoe deze creaties bewoners uitnodigen als vanzelf te gaan 'friemelen', precies waarvoor ze bedoeld zijn. En wat lief dat ze een bos bloemen en die mooie kaart voor jou/ons/alle vrijwilligers hadden staan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr in een woord.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!