zondag 22 mei 2016

Scheepjes CAL 2016 "Last Dance on the Beach"

Na een tijdje dubben ben ik toch overstag gegaan om mee te doen aan een nieuwe Crochet Along (Cal) Er kwamen zulke mooie haakwerkjes voorbij! Dit keer eentje georganiseerd door Scheepjeswol.

De oorspronkelijke ontwerpster van de deken is Marinke Slung (gekend als Wink) van acreativebeing Haken was voor haar heilzaam tijdens haar depressiviteit. Helaas niet genoeg want ze maakte onverwachts een einde aan haar leven vorig jaar. Zo verdrietig, was er zelf ook erg van geschrokken want volgde haar sinds enige tijd. De Cal had zij toen nog niet af en Scheepjes heeft een 12-tal vriendenbloggers van Marinke gevraagd om dit samen met hun af te maken.
Deze deken wordt nu gehaakt als herinnering en eerbetoon aan Wink (Marinke).
Het kleuren thema waarvoor ik heb gekozen is Dancing in the Sea, met twee andere kleuren dan het oorspronkelijke pakket. 1 kleur was niet meer leverbaar en ik koos een turquoise kleur erbij om nog meer Sea gevoel te krijgen. Turquoise is niet voor niets mijn lievelingskleur!

Elke week worden er 4 vierkantjes in een motief gehaakt van 18 cm bij 18 cm en dat 12 weken lang. De laatste twee weken worden de vierkanten aan elkaar gezet tot een deken.
Inmiddels is het week 5 van de Cal,  2 weken geleden ben ik op vakantie (hadden jullie de blogstilte opgemerkt?) begonnen en inmiddels met het 3e lapje van week 4 bezig.
Elke week een ander motief ontworpen door een online (haak) vriendin van Marinke.

De eerste week was ontworpen door Esther  (Happy in Red) en het leuke is dat ik haar ook een beetje ken. Twee jaar geleden ontmoet op een bloggersactiviteit van Textielstad en sinds die tijd volgen we elkaar via de online media's.
Zij ontwierp een vierkant met de popcornstitch een erge leuke steek!
Week twee is ontworpen door Kirsten van Haak maar Raak een vierkantje bestaande uit de starstitch, mooi in zijn eenvoud en haakt heerlijk weg!
Week drie is ontworpen door Tatsiana van Lillabjorncrochet, Sunset in the sea....
Een pittige deze week! Ik heb er best lang over gedaan en moest mijn aandacht er goed bij houden en tellen. Maar ook weer een mooi relief vierkantje!
Week vier waar ik nu mee bezig ben is ontworpen door Atty van Atty's blogspot. Ook weer een schitterend patroon, golven van de zee. Deze haakt vlot en kan hopelijk dit weekend ook beginnen met week 5. Woensdag komt week 6 uit en wil dan eigenlijk bij zijn.
Voor de geoefende haakogen, mijn vierkantjes moeten nog geblockt worden. Daarvoor heb ik mezelf gisteren speciale blocking mats kado gedaan. Als ik de delen aan elkaar leg dan kunnen er ook grotere haakwerken als een sjaal op geblockt worden

Zal mijn vorderingen wel regelmatig laten zien...

We zijn op vakantie in NL gebleven en hadden prachtig mooi weer...

4 opmerkingen:

 1. Mooie kleurencombinatie, lekker fris met al de blauwe tinten. Ik ben ook nog aan het dubben voor deze deken. Haakt zo heerlijk weg al die afzonderlijke vierkantjes.....wie weet..... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie deken en dat blauw komt goed uit. Ik twijfel om mams te vragen hem te haken voor me als baby deken. Vind het zo'n leuk patroon. Maar ff leren haken zit er niet in.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er mooi uit :)
  Dat blocken heb ik wel nog even moeten googlen, maar die tip onthou ik zeker voor wanneer ik de mijne in elkaar ga zetten
  (wel een hele andere en het zal waarschijnlijk nog eeuwen duren :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi eerbetoon aan Wink he.
  Je hebt mooie kleuren bij elkaar gecombineerd zo, echte Tialda tinten!
  Ik ben heel benieuwd naar de volgende blokken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!