zondag 18 september 2016

Sock-a-long


Het was een maandje rustig hier op mijn blog. Even heerlijk 3 weken weggeweest op vakantie.
Nu weer helemaal klaar voor het komende naaiseizoen! Maar dit keer moet ik nog wel beginnen met het bedenken wat ik de komende tijd wil gaan maken, dat is een nadeel van later in de zomer op vakantie gaan. In het begin van de zomer lijkt het zo ver weg en nu zijn de naailessen al begonnen en heb ik er al een paar gemist. Gelukkig ligt er nog een zomertop half af te wachten om deze af te maken, daar ga ik eerst maar mee beginnen. Daarna komt de inspiratie vanzelf.

Thuisgekomen zat ik even lekker op het internet rond te sneupen wat ik zoal tijdens mijn vakantie gemist heb. Daar liep ik tegen een Sock-a-Long aan die door Kreafabriek wordt georganiseerd. In 5 weken tijd je eigen sokken haken.
Kekke Sokken
Vorig jaar kreeg ik een boekje om zelf sokken te haken, was er ook mee aan de slag geweest, maar het viel wat tegen. Nu met deze korte CAL leek het me leuk om dat weer op te pakken. Ik bleek zelfs sokkenwol van het genoemde merk Regia op voorraad te hebben! Wel in een multikleur ipv effen. Toen de eerste instructie's zaterdag online kwamen heb ik mijn haaknaald en sokkenwol erbij gepakt en ben ik gestart met het haken van de tenen.
Ondertussen ook nog bezig om de vakantie spullen op te ruimen. En er even niet aan gedacht om mijn bollen wol op te ruimen... Dat werd gelijk afgestraft toen ik de kamer binnenliep en onze kleine dame voorbij zag rennen met een bol wol in de bek...
Kan alleen niet boos worden op de kleine meid, ze speelt er zo leuk mee! Helemaal door het dolle is ze dan. Moet nu alleen twee bollen sokkenwol ontwarren!! (eigen schuld!)Eerste teen is af!
Op mijn vakantie had ik twee haakprojecten mee. Het doel was dat ik ze af zou hebben als ik thuis kwam, dat is echter niet gelukt. Maar ben met beide wel een stuk verder gekomen.
Uit het boek Haken en Sfeer Buiten ben ik het lieve vestje aan het haken met multicolouri van Lang Yarns. En met dit zelfde garen alleen in het blauw haak ik in opdracht een noppensjaal. Ben nu met de 3e bol van de 4 bollen bezig dus dat schiet ook al op. 
Verder liggen er nog 15 bollen te wachten om getransformeerd te worden tot een "Alles is haken" vest. Kortom weer meer plannen dan tijd want ik wil ook nog kleding, lingerie en een tas naaien!

Zal me voorlopig niet vervelen!

1 opmerking:

  1. Hoe is het toch mogelijk dat ze meteen die bolletjes in de gaten heeft.....ze ontwarren duurt misschien nog wel langer dan sokken haken haha. Ben erg benieuwd hoe je sokken worden, misschien doe ik ook mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!