Lingeriezelfmaakforumdag 21 Maart 2009

Afgelopen zaterdag was er de derde Lingeriezelfmaakforumdag. Deze vond plaats bij Eline Kleinvak in Oudewater. Je moest je vooraf aanmelden via het forum. In totaal waren er zaterdag 30 dames met een grote passie voor zelf lingerie maken. Veel dames hadden hun eigen gemaakte setjes meegenomen. En daar zaten hele leuke tussen, waardoor weer nieuwe inspiratie opgedaan. Ook viel het mij op dat er veel waren die eigen gemaakte kleding aan hadden of hele mooie zelfgemaakte tassen bij zich hadden. Dit laatste staat ook nog op mijn verlanglijst. Ook had iemand een leuke omslag voor haar lingerie ideƫenboekje gemaakt! Leuk! Naast lekker met elkaar kletsen was er ook nog een programma. 's Ochtends bestond dit uit een voorstel rondje om elkaar wat beter te leren kennen en daarna de presentatie van 't Rooie Hempje, een project van Violetta en Jos, met de bedoeling om het lingerie naaien te promoten door zoveel mogelijk mensen een rood hempje te laten maken van een door Violetta getekend patroon. Foto's van 't Rooie Hempjes worden op de website van 't Rooie Hempje gepubliceerd. Zelf had ik er ook al eentje gemaakt!
Na de lunch was er een presentatie over de verschillende tekenmethodes. Aan deze presentatie had ik mee gewerkt. Maar dat betekende nu wel dat ik 30 dames iets ging vertellen over de methode van Bella Hendriks. Vantevoren goed bedacht wat ik wilde zeggen, maar als je dan voor zo'n clubje dames staat dan knikken de knietjes wel even hoor! De andere methodes waren van Merckwaerdigh en volgens intekenen op basisgrondpatroon.
Ergens in Januari waren Saskia, Marjan en ik al een keer bijelkaar gekomen om de maten op te meten van Saskia en van mij. Hier viel al op dat de benodigde maten erg verschilt per methode.
Ook de tekeningen zien er heel anders uit. Door deze op grote vellen karton te plakken kon men het verschil zien. Van elke methode was er ook een BH gemaakt. Er werd ook nog even stil gestaan bij de aanpassingen die je kunt doen om een BH passend te krijgen.Al met al een leerzaam verhaal en interessant om deze methodes eens langs elkaar te zien.
Hier de foto van het setje wat ik speciaal heb gemaakt voor deze presentatie.
Op naar de volgende Lingeriezelfmaak Forumdag!!

Reacties