Mijn allereerste zelfgemaakte kanten BH

In April 2005 ben ik begonnen met een cursus BH maken. Ik was thuis al eens bezig geweest om voor mezelf een BH te fabriceren. Had op internet patronen gezocht maar kon toen niet echt iets passend gevonden krijgen. Na weer een mislukte poging wederom weer eens op het internet gekeken en tot mijn verbazing werd er niet ver van hier een cursus BH maken gegeven. En dat zou zelfs een week later starten. Ik heb toen snel contact opgenomen met Henriëtte Strijbosch van modevakschool Speldenkussen in St Anthonis en het bleek dat er zelfs plaats was. Ikke blij! Mijn maten werden een paar dagen voor de cursus opgemeten en op de cursusdag had Henriëtte het patroon voor mij klaarliggen. Samen met 3 andere dames gingen we aan de slag om een BH te naaien.
Eerst de patroondelen op stofleggen en uitknippen en dan achter de naaimachine in elkaar naaien. In het begin weet je echt niet welke delen nou aan elkaar vast moeten. En het werken met elastiek en kant is ook een vak apart. Maar met behulp van Henriëtte komen we een heel eind. Zodra de cups aan het middenstukje en achterpand zijn gezet en de sluiting en de schouderbanden zijn bevestigd wordt de BH gepast. Het is dan nog mogelijk om evt. nog iets te veranderen aan de cup oid. Maar omdat de beugelband en de beugel er nog niet in zitten blijft het lastig beoordelen vind ik.
Daarna de beugelband erin gestikt en verder afgewerkt en toen had ik mijn eerste zelfgemaakte BH!
Nadat ik deze had gemaakt was ik zo enthousiast geworden dat ik ook zelf mijn eigen BH wilde leren tekenen, dat werd dus de volgende cursus die ik bij Henriëtte wilde gaan doen. Hierover later meer.

Reacties