Ecoline

Er komen steeds meer nieuwe technieken van printen/verven op stoffen. De laatste tijd zag ik steeds vaker tricots met digitale print, dat geeft net weer een ander effect en mooie heldere kleuren. Ook hoeft de stof maar 1 keer gedrukt te worden en tegenstelling tot de reguliere methode waarbij elke kleur apart bedrukt moest worden. Bij Stoffenzaak Bas Bastiaans in Ammerzoden heb ik een prachtig tricot gekocht (samen met het leuke stofje van mijn vorige blog) en daar deze week een prachtige jurk van gemaakt. Het patroon komt dit keer eens uit de Knip van Juni. Het patroon heb ik echter wel aangepast want origineel zat het onderste deel aan het bovenste deel gerimpeld. En voor mijn figuur vind ik het mooier als het wat strakker zit. De print op de jurk doet me denken aan het tekenen met Ecoline, vandaar de naam!
Gisteren samen met een vriendin weer een dagje Lingerie genaaid. De eerste twee uren hebben we buiten aan de tuintafel gezeten en dat was heerlijk. Helaas moesten we rond 12 uur naar binnen omdat de lucht betrok en daarna begon het al snel te regenen. We konden ons toen bijna niet meer voorstellen dat we buiten hadden kunnen zitten!
Een slip die bij de Duvessa bh past heb ik die dag afgemaakt, er hoefde alleen nog elastiek ingezet worden. En ben begonnen met een BH-hemdje, die ook al 2 maanden geknipt klaar lag! Dus weer even wat voor mezelf gedaan, altijd fijn.

Reacties

 1. Wauw. dat is een mooi jurkje, eenvoudig, maar door de print super leuk en lekker zomers.
  Wat een MOOI stofje, kasn snappen dat je daar op straat complimentjes over kreeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave jurk!! Geweldige stof ook. Ik heb toevallig ook een jurkje gemaakt van datzelfde patroon! (nog niet op mn blog, moet nog foto's maken)
  De slip is ook mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend gaaf stofje zeg! De jurk is ook echt super!

  Terecht al die complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stof, ik heb hem in het zwart. Leuk model, ik kan me voorstellen, dat je het patroon aangepast hebt, dit staat je goed!
  Slip is gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaauuuwww erg mooi!!!
  Liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die jurkjes staan je zooo goed en wat heb je ook weer een leuke stof uitgekozen. Lekker ook dat die duvessa slip ook af is, kan die van je lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een mooi jurkje geworden en de kleuren staan je erg mooi. van deze heb je er volgens mij nooit genoeg.
  gr. Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!