woensdag 2 mei 2012

Twee zomerrokjes en piepschuim ballen

Tricot zomerrokjes

Eerste tricot zomerrok
Dit rokje heb ik met een coversteek afgewerkt, met een borduurgaren in de ondergrijper.
Deze week 2 zomerrokjes gemaakt. Eens wat anders dan de tricotjurkjes, er hangen al een aantal in de kast. En bij mooi weer is het ook fijn om een topje met daarbij een rok te dragen. Het patroon is zelfgetekend naar een rok die ik in de winkel zag hangen, een tricotband met een gerend rokje eronder. De rok is in elkaar gelockt. Bij de bovenste heb ik de onderrand met de coverlock afgewerkt. Hierbij had ik een borduurgaren in de ondergrijper gedaan. En de buitenkant onderop door de cover heen gehaald. Geeft een leuk accent aan de buitenkant. Het tweede rokje heb ik met een tweedraads rolzoom afgewerkt. Hierbij gebruik gemaakt van soluvliesband, je ziet de restanten nog op de foto zitten. Met dit band kreeg ik een mooier resultaat. En even in de wasmachine en de soluvlies is weg! Deze 2 afwerkingen paste mooi in mijn doelstelling om meer uit mijn apparaten te halen!
Tweede tricot zomerrok
Tweedraads rolzoom met behulp van Soluvliesband


















Piepschuimballen

En dan die piepschuimballen, op het lingeriezelfmaak forum werd daar al eens over gesproken, handig om model in de paddingcup te stomen. Maar ik gebruik ze op een andere manier. Ze liggen bij mij op mijn wasrek.
Als er een BH uit de was komt wordt deze over de piepschuimen bal gespannen met spelden en al drogend blijft de bh-cup mooi in model.Vooral bij de mindere kwaliteit padding ideaal.



6 opmerkingen:

  1. Wat een briljant idee! Op naar de hobbyshop ... Je rokjes zijn erg leuk geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe ben je op dit idee gekomen. Grappig gezicht.

    Groetjes,

    Steffie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo simpel en zo leuk! Ook leuk om die twee verschillende afwerkingen te zien. Laat de zon maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat je zo op zoek bent naar alle toepassingen van je machines en ook nog erg leuke rokjes geworden. Groetjes, Alice

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je rokjes zijn enig, en zullen vast heel prettig zitten.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!