Berichten

Berichten uit april, 2012 weergeven

Zwemtas en Handdoek voor een jarige

Afbeelding
Voor een nichtje die 5 jaar is geworden, en net was begonnen met zwemles, heb ik een handdoek geborduurd met haar naam en een Prinses. Vervolgens bedacht ik me dat een zwemtas erbij wel leuk zou zijn. Dus stofjes gekocht, geborduurd met Ariel en schelpjes en visjes en haar naam, verstevigd en een zwemtas ervan gemaakt. De binnenkant is gevoerd met plastic tafelzeil.
Gisteren het kadootje afgegeven en ze was er superblij mee!

Spring is in the air??

Afbeelding
Als ik naar buiten kijk dan is het nog geen weer om mijn nieuwe tricot jurkje aan te trekken. Hopelijk wordt het snel beter en warmer weer.
Het is een patroon uit de knipmode maart 2012, jurk nr 9. Op de foto houdt het model haar handen precies voor de speelse plooien, niet echt handig van de Knipmode.
Aan het patroon hoefde niets veranderd te worden, maar tijdens het doorpassen bleek er coupenaden in het achterpand nodig te zijn vanwege mijn holle rug.
De patronen op de jurk lopen mooi door op voor en achterpand en de mouwen.
En nu..... Laat de lente maar komen!

Contemporary Lingerie Design

Afbeelding
Vandaag bezorgde de post mijn bestelde boek. Nu lekker aan het lezen (er is toch niks op tv). Dit boek verteld over het ontstaan van de luxe lingerie merken. Er komen 30 ontwerpers in voor uit heel de wereld en natuurlijk ontbreekt Marlies Dekkers niet. Een mooi geïllustreerd boek met foto's van collecties maar ook schetsen en moodboards. Een mooi inspirerend boek!

Borduurwereldbeurs in Sliedrecht

Afbeelding
Vandaag een bezoek gebracht aan de Borduurwereldbeurs. Een beurs gericht op machinaal borduren. Gewoon eens uit nieuwsgierigheid een bezoekje gebracht.
Het was leuk om een aantal bekenden te zien, Alice, Cassandra (Lijfgoed) en Geertje. Bij Lijfgoed ook nog wat Lingerie materialen ingekocht.
Verder wat garen, plakvlies en stevig scheurvlies en natuurlijk borduurgaren.
Garen van het merk Marathon, ik ken het merk niet, maar ga het uitproberen. En ik heb glow in the dark garen gekocht, leuk om hiermee een shirt op te leuken. Zag deze week bij Urban Threads een leuk borduurpatroon hiervoor.

Nieuw voetje en leuk project

Afbeelding
Vorige week les gehad over mijn nieuwe naaimachine de Bernina 580. Na de les is er een voetje extra mee naar huis gekomen, nr 10C, volgens de dames van Rijkersnaaimachinehandel ook heel handig voor het aanstikken van lingerie elastiek. Maar ook ideaal voor het doorstikken van naden met siersteken, door de geleider blijf je mooi over de naad heen stikken.
Gisteren het voetje uitgeprobeerd. Een bandje op een bies stikken en om mijn machien beter te leren kennen maakte ik gebruik van siersteken. Het ziet er leuk uit!
Maar verklap verder nog niets over mijn project, het moet nog een verrassing blijven, maar ook de borduurmodule is al flink aan het werk geweest.

Dinghoes

Afbeelding
Van Jos kreeg ik vandaag een dinghoes voor mijn scharen. Als dank voor mijn assistentie bij het patroontekenen. Een welkom kado, want dit is veel fijner voor mijn scharen!